Τάρτα σοκολάτας με πορτοκάλι

Τάρτα σοκολάτας με πορτοκάλι

Συστατικά

  • 1 ½ φλ. αλεύρι
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 9 κοφτές κουταλιές παγωμένο ανάλατο βούτυρο σε κοφτές κουταλιές ή κυβάκια (140 γρ.)
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 4 κομμάτια γλυκό κουταλιού κιτρόμηλο (νεράντζι) φλούδα, κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια για γαρνίρισμα.
  • Γέμιση:
  • 1 φλ. μαρμελάδα πορτοκάλι (με κομματάκια φλούδας)
  • 2 κουταλιές μπράντι
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος.

Βήματα

Ζύμη:

 Βήμα 1

Βάζετε στη γυάλα του πολυμίξερ το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι και τα χτυπάτε για 2-3 δευτερόλεπτα να αναμιχτούν.

 Βήμα 2

Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε το μίγμα με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα (5 κινήσεις περίπου).

 Βήμα 3

Ρίχνετε μέσα το αβγό και χτυπάτε το μίγμα,

πάντα με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ μέχρι να μαζευτεί σε μπάλα.

 Βήμα 4Β

γάζετε τη ζύμη από το πολυμίξερ και την πιέζετε με τις παλάμες σας να καλύψει τον πάτο

και τα πλευρά μιας φόρμας για τάρτες διαμέτρου 23 εκ. περίπου.

 Βήμα 5

Την τρυπάτε σε πολλά σημεία με πιρούνι και ύστερα τη βάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα.

 Βήμα 6

Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

 Βήμα 7

Απλώνετε μέσα στην τάρτα ένα κομμάτι αντικολλητικής λαδόκολλας, τη γεμίζετε με φασόλια ή ρεβίθια και την ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

 Βήμα 8

Τη βγάζετε από το φούρνο, πετάτε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και την αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση:

 Βήμα 1Ζ

εσταίνετε τη μαρμελάδα με το μπράντι σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και την αφήνετε να κοχλάσει για 3 λεπτά.

 Βήμα 2Α

δειάζετε το μίγμα στην τάρτα και την αφήνετε να κρυώσει.

 Βήμα 3Ζ

εσταίνετε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος μέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρo του κατσαρολιού και την αποσύρετε από τη φωτιά.

 Βήμα 4

Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα

και να γίνει λείο μίγμα (αν χρειαστεί, βάζετε το κατσαρόλι σε πολύ χαμηλή φωτιά για να λιώσει εντελώς).

 Βήμα 5

Περιχύνετε την τάρτα, ισιώνετε την επιφάνειά της και όταν κρυώσει εντελώς την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο.

 Βήμα 6

Πριν τη σερβίρετε, τη βγάζετε για ½ ώρα να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου

και τη γαρνίρετε με τα φετάκια του γλυκού κουταλιού κιτρόμηλο (νεράντζι) φλούδα.