23/04/2024
11 C
Serres

Πώς να μαγειρέψετε τέλεια χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι

Array

Οι χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο μπορεί συνήθως να μαγειρεύονται στο φούρνο, αλλά και στο τηγάνι μπορούν να γίνουν εξίσου ζουμερές και απολαυστικές. Αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας…

Οι χοιρινές μπριζόλες αν μαγειρευτούν σωστά στο τηγάνι, αποκτούν μια τέλεια κρούστα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ζουμερές και απολαυστικές εσωτερικά.

Τα μυστικά της νοστιμιάς τους κρύβονται σε ένα γρήγορο μαρινάρισμα πριν το μαγείρεμα, που θα βοηθήσει το κρέας να μαλακώσει.

Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει χοντρές μπριζόλες, που θα καταφέρουν να μείνουν πιο ζουμερές στο τηγάνι.

Στον πάγκο της κουζίνας τώρα, αντί να χτυπήσετε τις μπριζόλες με σφυρί κρέατος, προτιμήστε να τις τρυπήσετε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, ώστε και πιο τρυφερό να γίνει το κρέας και να βοηθήσετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει μέχρι μέσα.

procredit bank serres epimelitirio

Για το μαρινάρισμα, ανακατέψτε καλά 3 φλιτζάνια νερό με ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.

Βυθίστε μέσα 2-4 μπριζόλες και βάλτε τις στο ψυγείο να μαριναριστούν, από 30 λεπτά έως και 8 ώρες, ανάλογα πόσο χρόνο έχετε διαθέσιμο μέχρι το ψήσιμο τους.

Όταν θέλετε να τις μαγειρέψετε, τις βγάζετε από τη μαρινάδα, τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε σε μαντεμένιο τηγάνι, που έχετε ζεστάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.

Τις ψήνετε από 1 λεπτό σε κάθε πλευρά να κάνουν κρούστα και να αρχίσουν να βγάζουν το λίπος τους στο τηγάνι. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά γυρνώντας τις μπριζόλες τακτικά.


Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα 2 κουτ. σούπας βούτυρο, μερικά κλαράκια θυμάρι φρέσκο και 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες.

Ανακατεύετε και με κουτάλι παίρνετε κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο και τις ρίχνετε πάνω στις μπριζόλες. Τις αναποδογυρίζετε και επαναλαμβάνετε.

Τις αφήνετε στο τηγάνι για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια τις σερβίρετε, συνοδεύοντας με sauce από το τηγάνι.

Δείτε ακόμα


Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ν. Σερρών συμμετείχαν στο Πανβισαλτικό συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου...

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων του Ν. Σερρών συμμετείχε στο πανβισαλτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας,  έξω από το κτήριο του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας. Το απαράδεκτο...

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Στον αγώνα για τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Με αφορμή τη “Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης - International Mother Earth Day” που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για τις 22 Απριλίου σε συνέχεια πρωτοβουλιών...

Στις 23 & 24 Απριλίου το Αυτοκινητοδρόμιο ανοίγει τις πόρτες του «Κάν’το Σωστά»...

Με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  «Πάνος Μυλωνάς» To Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.ΟΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», θα υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής...

Η Κ.Ο.Β. Σιντικής του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης-Μεγάλα τα προβλήματα λειτουργίας των...

Περιοδεία πραγματοποίησε η Κ.Ο.Β. Σιντικής του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης Ο επικεφαλής του κλιμακίου του Κόμματος Βαγγέλης Παπαμιχάλης, Νευρολόγος ΓΝ Σερρών, Πρόεδρος Ένωσης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

82χρονη γιαγιά γυμνάζεται καθημερινά για να αντέχει το σeξ με τον 39χρονο σύντροφό της

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά και αυτό ισχύει στην περίπτωση μιας 82χρονης που εδώ και λίγα χρόνια έχει συνάψει σχέση με έναν 39χρονο. Η Hattie,...

Θεατρική παράσταση “Η γιορτή”από τον Όμιλο “Ορφέας” Σερρών

Η Θεατρική ομάδα του Ομίλου “Ορφέας” Σερρών παρουσιάζει την θεατρική παράσταση “Η γιορτή”  (φέστεν) των Βίντερμπεργκ, Ρώκοφ, Χάσεν, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μεντίζη. Κατεβασμένα στόρια. Κλειδωμένες...

Εορτολόγιο 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ti γιορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας Σήμερα, Σάββατο 20 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Ζακχαίου του Αποστόλου και του Οσίου...

Συνέχισε να διαβάζεις