25/04/2024
11 C
Serres

Πεντανόστιμη τηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο!

Array

Αν το σερβίρουμε ως μεζέ, οι ποσότητες που δίνουμε αρκούν για μια παρέα 4-5 ατόμων.

15′ προετοιμασία25′ μαγείρεμα30′ αναμονήΣύνολο: 1 ώρα και 10′

Μερίδες: 2 ως μεζές

Ως κύριο πιάτο, οι αναλογίες είναι ιδανικές για ένα νόστιμο, γρήγορο γεύμα για δύο.

procredit bank serres epimelitirio

Υλικά

  •  350 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους των 3 εκ.
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  •  6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί το σκουροπράσινο μέρος τους (αρκεί να είναι γερά και ολόφρεσκα), σε μέτρια κομμάτια των 2 εκ.
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ολόκληρα, πλυμένα και στεγνωμένα
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
  •  1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη, καθαρισμένη και σπασμένη
  •  1 κουτ. γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
  •  λίγα φύλλα από φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για την τηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο, σε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, περιχύνουμε με 50 ml από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα), τα μισά φύλλα δυόσμου, τα δύο είδη μπούκοβου, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε με τα χέρια, τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε σφιχτό πακετάκι και το αφήνουμε σε δροσερό σημείο (όχι απαραίτητα στο ψυγείο) για 30 λεπτά, ώστε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
  3. Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1/2 λεπτό, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του. Πετάμε το σκόρδο.
  4. Ρίχνουμε στο καυτό, αρωματισμένο λάδι το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά του πακέτου, σε δόσεις, και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να έχει σχεδόν ψηθεί.
  5. Βάζουμε κάθε δόση σε μια πιατέλα, μέχρι να τελειώσει όλο το κοτόπουλο.
  6. Βάζουμε ξανά όλη την ποσότητα του κοτόπουλου ξανά στο σκεύος, σβήνουμε με τον χυμό λάιμ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο (κόβουμε ένα κομμάτι: πρέπει να δείχνει λευκό και ζουμερό, χωρίς ροζέ σημεία, αλλιώς μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα).
  7. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
  8. Ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ και, αν θέλουμε, τη μουστάρδα και το θυμάρι.
  9. Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως την τηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο.

Πηγή:gastronomos

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ο Κώστας Μπούμπας για την αντιμετώπιση των Πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Αναλυτικά η ομιλία του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των...

Όταν ο Πατριάρχης Βελιγραδίου κ.κ.Πορφύριος συναντά πάνοπλο τον Ηγεμόνα του Δεσποτάτου των ...

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βελιγραδίου και πάσης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος είναι μιά ασκητική μορφή, που κλήθηκε να διαποιμάνει τα της Εκκλησίας των...

Ενεργοποιείται η Κάρτα του Αγρότη

Από τη Τετάρτη 24 Απριλίου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται η «Κάρτα του Αγρότη»  η οποία θα διατίθεται στους παραγωγούς (γεωργούς και κτηνοτρόφους), δικαιούχους...

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Γραμματοκομμιστής ξένων σχεδιασμών η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με αφορμή τη φετινή “Διεθνή ημέρα πολυμέρειας” ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης (ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και καθηγητής Οικονομικών στο Α.Π.Θ. προέβη στην ακόλουθη δήλωση:“Η Ευρώπη...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τατιάνα Λύγαρη: «Διευθυντής θεάτρου ήπιε κόκκινο κρασί από το γοβάκι μου»

«Ήμουν πολύ ριζοσπαστική. Έκανα στη ζωή μου πράγματα τρελά και αντιφατικά που πολλοί δεν θα τα τολμούσαν», είπε η Τατιάνα Λύγαρη. Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Έβελυν Καζαντζόγλου: Με είχαν παραγκωνίσει σαν παιδί, με έριχναν στις λάσπες και μου κολλούσαν τσίχλες στα μαλλιά

Δεν είχα και μια extreme προσωπικότητα για να χωθώ στις παρέες, πρόσθεσε Η Έβελυν Καζαντζόγλου μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και το bullying που...

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Δεν με αφήνει η μητέρα μου να παντρευτώ, είμαι μικρός ακόμα

Τι απάντησε στο ενδεχόμενο γάμου με την Ιωάννα Τούνη Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου,...

Συνέχισε να διαβάζεις