Τηγανίτες γιαουρτιού: Αφράτες και ελαφριές για να τις φάτε με τυριά, μέλι ή και μαρμελάδα

Τηγανίτες γιαουρτιού – Εύκολη συνταγήΘέλετε κάτι γλυκό για να σας συντροφεύει μέσα στην ημέρα. Οι τηγανίτες αποτελούν μία ευχάριστη εναλλακτική λύση του προβλήματός σας.

Ειδικότερα, αν το κύριο υλικό της παρασκευής τους είναι η γιαούρτι. Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, γευστική και οικονομική συνταγή. Μια συνταγή, η οποία είναι βέβαιο πως θα ενθουσιάσει, εσάς, αλλά και τους γύρω σας!

Τηγανίτες γιαουρτιού – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, η εκτέλεση της συνταγής, καθώς και φωτογραφίες από την πραγματοποίηση της διαδικασίας

Υλικά συνταγής

  •   1 ποτήρι γιαούρτι.
  •   3 κουταλάκια μπέκιν.
  •  2 αυγά.
  •  1/4 ποτηριού ηλιέλαιο.
  •   1 1/2 ποτήρι αλεύρι.
  •   1 κουταλάκι αλάτι.
  •   Λίγο λάδι για το τηγάνι.

Εκτέλεση συνταγής

  1.   Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
  2.   Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  3.   Xτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
  4.   Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
  5.   Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι.
  6.   Πατάμε λίγο, γιατί θα φουσκώσουν.
  7.   Βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.
  8.   Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!
  9.   Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Φωτογραφίες από κάθε φάση της διαδικασίας