Τυρόπιτα ταψιού: Η πιο εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, για όλες τις ώρες της ημέρας, έτοιμη σε 45 λεπτά

Η τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο και αλεύρι, ίσως να είναι η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τυρόπιτα που έχετε δοκιμάσει.

Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας

Η τυρόπιτα αυτή είναι η ιδανική λύση για πρωινό, κολατσιό στο σχολείο και τη δουλειά, απογευματινό και βραδινό, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό.
  • ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη.
  • ½ κιλό κασέρι τριμμένο.
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 2 αυγά.
  • ½ κ.σ. μπέικινπάουντερ.
  • 250γρ μαργαρίνη, λιωμένη.
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

-Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.

-Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.

-Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.

-Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.