Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο και αλεύρι

Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο και αλεύρι

Ίσως να είναι η πιο νόστιμη και η πιο εύκολη τυρόπιτα.

Υλικά

  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • ½ κιλό κασέρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • ½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
  • 250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

tyropita-tapsioy-choris-fyllo-aleyri

-Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.

-Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.

-Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.

-Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα.

Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

Διαβάστε επίσης: