Ζαμπονοκασερόπιτα εύκολη και τραγανή

Ζαμπονοκασερόπιτα εύκολη και τραγανή

Δεν χρειάζεται να βρείτε τη μυστική συνταγή της γιαγιάς για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη πίτα.

Ο Jim Michailidis μας μαθαίνει πως να φτιάξουμε, πολύ γρήγορα, μια λαχταριστή ζαμπονοκασερόπιτα!

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 300 γρ. ζαμπόν (σε κύβους)
  • 300 γρ. κασέρι (σε κύβους)
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα γάλα

Εκτέλεση Συνταγής

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στις αντιστάσεις.

2 Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε κύβους, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.

3 Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο. Βουτυρώνουμε ξανά και απλώνουμε ένα δεύτερο φύλλο. Βουτυρώνουμε και βάζουμε λίγο από το μείγμα ζαμπόν-κασέρι και σκεπάζουμε με ένα τρίτο φύλλο. Συνεχίζουμε εναλλάξ τη διαδικασία και τελειώνουμε με φύλλο το οποίο βουτυρώνουμε.

4 Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια για να τραβήξει καλύτερα τα υγρά.

5 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο που περίσσεψε και τα περιχύνουμε πάνω στην πίτα.

6 Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

7 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αλλαντικό ή τυρί σας αρέσει.