Ζουμερή, αφράτη, Εύκολη και οικονομική Σοκολατόπιτα

Ζουμερή, αφράτη, Εύκολη και οικονομική Σοκολατόπιτα

Μια πολύ γλυκιά συνταγή

Υλικά

  • 2 φλυτζ. φαριν απ,
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη,
  • 1/2 φλυτζ. κακάο,
  • 1 φλυτζ. σπορέλαιο,
  • 1 φλυτζ. νερό,
  • 2 βανίλιες,
  • 2 αυγά

Για το γλασο σοκολατας: 

  • 1 ζαχαρούχο γάλα,
  • 3 κ. σ. κακάο και
  • 50 γραμ. βούτυρο

Εκτελεση:

Χτυπάω τ αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνω το σπορέλαιο, το νερό.

Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο, ρίχνω τις βανίλιες και χτυπώ. Βουτυρώνω τη φόρμα κ μετά ρίχνω λίγο κακάο.

Ρίχνω το μείγμα και ψήνω στους 180 αντιστάσεις για κάνα 25λεπτο. ( Είναι υγρή σε 25 λεπτά – ανάλογα το φούρνο)

Αφού είναι έτοιμη την αφήνω να κρυώσει λίγο και στο διάστημα αυτό ετοιμάζω το γλάσο.

Βάζω σ ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και ανακατεύω συνεχώς σε χαμηλή φωτιά και στο τέλος ρίχνω το βούτυρο.

Αφού το γλυκό είναι χλιαρό, το κόβω κ ρίχνω το ζεστό γλάσο. Τέλος πασπαλίζω με τρούφα.

(Ζαχαρούχο,δεν είχα,έβαλα μισό εβαπορέ, λίγο νεράκι όσο ένα φλιτζανάκι του καφέ, τρεις κουτ. σ. κακάο, μια γεμάτη κουτ. σ. κορν φλάουερ,τα ανακάτεψα όλα πολύ καλά
και άναψα το μάτι, ανακατεύοντας σχεδόν συνέχεια. Μόλις έβρασε έριξα λίγο βούτυρο, όχι μαργαρίνη, ψιλοκρύωσε και το άπλωσα επάνω. Ήταν παχύρρευστο.)

Η Συνταγή είναι της κ. Maria Antonakou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.