Εύκολη μακαρονάδα με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα που θα γίνει η αγαπημένη σας!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τις φέτες του τοστ στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Μεταφέρουμε το τριμμένο ψωμί σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά.
- Βάζουμε το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, τον κύβο κότας, το ελαιόλαδο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε καλά.
- Ρίχνουμε τα υλικά στο μπολ με τον κιμά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε περίπου 18 κεφτεδάκια.
- Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό και βαθύ τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. ή σε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε μέσα τα μισά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, για περίπου 4-5 λεπτά. Προσοχή! Δεν θέλουμε να ψηθούν εντελώς, απλά να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κεφτεδάκια.
Για τη σάλτσα
- Βάζουμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το κρασί και “σβήνουμε” το φαγητό, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον κύβο κότας, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και τα κεφτεδάκια.
- Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα πρόσθετοντας τη σάλτσα.
- Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό, τον ρίχνουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε τα κεφτεδάκια.
- Σερβίρουμε με ρόκα.
Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
- 4 φέτες ψωμί για τοστ
- 700 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κύβο κότας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα και τα ζυμαρικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 ml κρασί κόκκινο
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο κότας
- 1 πρέζα μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 3 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- ρόκα, για το σερβίρισμα