21/03/2023
9.7 C
Serres

Γιώργος Παπαδόπουλος: “Τα Καλύτερα…Έρχονται!” Διαβάστε την Αποκαλυπτική Συνέντευξη του στο SocialPROFILE

Ξεκινώντας από την Κύπρο, έδωσε το δικό του στίγμα στην Ελληνική μουσική.

Μακριά από ταμπέλες, είναι από τους πρώτους που πίστεψε και δούλεψε με το διαδίκτυο, καθώς πάντα στηριζόταν στην αγάπη του κόσμου.

Γράφει όχι μόνο τα δικά τραγούδια, αλλά και για πολλούς άλλους ερμηνευτές και σε διάφορα είδη τραγουδιού, αναζητώντας όπως πάντα το «κλειδί» της επιτυχίας.


Μόνο που αυτό το κλειδί δεν έχει συνταγή, ενώ δεν θα έκανε ποτέ εξώφυλλο την προσωπική του ζωή καθώς επιλογή του είναι να υπάρχει στον χώρο απλά για την μουσική του.

Φύσει και θέσει αισιόδοξος θεωρεί ότι τα καλύτερα έρχονται …

16-papadopoylos-1


S.P.: Ξεκίνησες παιδί ακόμα από τη Κύπρο για να κυνηγήσεις το όνειρό σου. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν τελικά;

Γ.Π.: Κάθε καινούργια αρχή έχει τις δυσκολίες της. Μακριά από την οικογένεια σου, τους φίλους σου, στην αρχή ήταν δύσκολα. Προσαρμόστηκα όμως και ξεπέρασα κάθε δυσκολία. Υπήρξα τυχερός, γιατί με υποδέχτηκε ζεστά το ελληνικό κοινό και αισθάνομαι ευγνώμων για αυτό.

S.P.: Ποιοι ήταν οι άνθρωποι για τους οποίους είσαι ευγνώμων για τα πρώτα σου βήματα;

Γ.Π.: Από τα πρώτα μου βήματα το 2002 έως και σήμερα είναι δίπλα μου ο Νικόλας Νικολάου, συνεργάτης και φίλος μου. Με τον ερχομό μου στην Αθήνα διάφοροι άνθρωποι με βοήθησαν, λίγοι και καλοί, και τους ευχαριστώ θερμά.


S.P.: Έντεχνο, λαϊκό, ελαφρολαϊκό, είναι οι «ταμπέλες» που μπαίνουν στα τραγούδια και τους καλλιτέχνες. Εσύ σαν «δημιουργός» και ταυτόχρονα και «εκτελεστής» πιστεύεις στις «ταμπέλες»;

Γ.Π.: Δεν πιστεύω καθόλου στις ταμπέλες, ούτε στους ανθρώπους, ούτε στη μουσική. Θεωρώ ότι όλο αυτό είναι ξεπερασμένο.

S.P.: Μέχρι πρόσφατα οι εταιρίες ανέβαζαν και κατέβαζαν τραγούδια και τραγουδιστές. Σήμερα αυτή την δουλειά την κάνουν το youtube και τα social media. Πιστεύεις πως τα social media και γενικότερα το διαδίκτυο βοηθάει στο να αναδειχθεί ένας καλλιτέχνης, ή τελικά προκύπτουν τα αντίθετα αποτελέσματα;

Γ.Π.: Φυσικά και μπορεί το διαδίκτυο να φτιάξει έναν καλλιτέχνη. Έχει τεράστια δύναμη το Ίντερνετ. Σπουδαίοι καλλιτέχνες στην παγκόσμια μουσική σκηνή οφείλουν την καριέρα τους στο διαδίκτυο. Πιστεύω ότι είναι το μέλλον ο διαδικτυακός κόσμος.

16-papadopoylos-2

 

S.P.: Είσαι από τους καλλιτέχνες που παρά την επιτυχημένη πορεία τους, δεν επαναπαύονται σε αυτή, και προσπαθούν συνεχώς. Τι είναι αυτό που σε παρακινεί να συνεχίσεις τη προσπάθεια;

Γ.Π.: Η αγάπη του κόσμου μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω. Η αγάπη που δείχνουν σε κάθε νέο τραγούδι που κυκλοφορώ, είναι η δύναμη μου για την συνέχεια.

S.P.: Στους αθλητές κυριαρχεί το ταλέντο και η προπόνηση, ενώ στους καλλιτέχνες η έμπνευση, ο έρωτας, και η …τεχνολογία. Σε εσένα από πού πηγάζει η έμπνευσή σου;

Γ.Π.: Η έμπνευση μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή! Από μια ιστορία ενός φίλου, από προσωπικά βιώματα, από έναν έρωτα ή χωρισμό, από μια ταινία.

S.P.: Όταν γράφεις ένα τραγούδι, το προσαρμόζεις ώστε να «ταιριάξει» στον καλλιτέχνη για τον οποίο το προορίζεις, ή απλώς γράφεις και αποφασίζεις αργότερα για το δρόμο που θα ακολουθήσει;

Γ.Π.: Όταν γράφω ενα τραγούδι για συναδέλφο μου, το γράφω για τη δική του φωνή. Το προσαρμόζω σε αυτόν και στο δικό του ύφος.

S.P.: Υπάρχει το μυστικό κλειδί που κάνει επιτυχία ένα τραγούδι και αν ναι ποιό είναι αυτό και πόσο μπορεί να κρατήσει στην επικαιρότητα ένα καλλιτέχνη;

Γ.Π.: Δεν υπάρχει κλειδί ούτε συνταγή επιτυχίας. Το ζητούμενο για ένα τραγούδι ειναι να αγγίξει τον κοσμο και τους ακροατές και να αγαπηθεί. Απλά πράγματα.

S.P.: Έχεις αρνηθεί ποτέ τη συνεργασία με κάποιον καλλιτέχνη επειδή δεν τον συμπαθούσες ή δεν είχες καλή άποψη γι’ αυτόν; Αν δεν έχει συμβεί, θα το έκανες ποτέ;

Γ.Π.: Δεν έχει τύχει κάτι τέτοιο, για να επιλέξω να συνεργαστώ με κάποιον σημαίνει οτι υπάρχει χημεία ή κάτι που μας ένωσε και βρεθήκαμε μαζί. Έχει τύχει όμως να μετανιώσω για συνεργασία μου στο παρελθόν.

16-papadopoylos-3

S.P.: Υπάρχει γενικότερα η άποψη, πως στον χώρο σας δεν υπάρχει αυτό που λέμε «φιλία» και «φιλική σχέση», παρά μόνο συνεργασίες, όπου ο καθένας ενδιαφέρεται περισσότερο στο να αναδείξει τον εαυτό του, παρά να βγει κάτι καλό από όλο αυτό. Συμφωνείς; Υπάρχουν όντως «συμφεροντολόγοι» στους κύκλους σας;

Γ.Π.: Παντού υπάρχουν συμφεροντολόγοι, όχι μόνο στο χώρο του τραγουδιού. Οι παιδικοί μου φίλοι παραμένουν κολλητοί μου και κοντά μου. Είναι δύσκολο να κάνεις φιλίες στον χώρο με συναδέλφους γιατί είναι φυσιολογικό να χάνεσαι στην πορεία με τις υποχρεώσεις και τις δουλειές. Παρόλα αυτά όμως έχω άριστες σχέσεις και με 2-3 συναδέλφους μου και κάθε φορά που συναντιόμαστε είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

S.P.: Αν και βρίσκεσαι αρκετά χρόνια σε αυτό το χώρο και ο κόσμος ασχολείται μαζί σου, δεν ανήκεις στη μερίδα των καλλιτεχνών που δημοσιοποιούν την προσωπική τους ζωή. Είσαι απλά σεμνός ή είναι επιλογή ζωής;

Γ.Π.: Είναι επιλογή μου να μην προβάλλω την προσωπική μου ζωή. Κανεις δεν μπαίνει μέσα στο σπίτι σου εαν δεν το επιτρέψεις εσυ. Είμαι καλλιτέχνης και θέλω να υπάρχω στον χώρο για την μουσικη μου και τα τραγούδια μου και οχι για τις ερωτικες μου σχέσεις. Θα ένιωθα αποτυχημένος εαν ηξερε ο κόσμος με ποιαν χώρισα και δεν ηξερε τα τραγούδια μου.

giorgos-papadopoulos-people-76-1

S.P.: Τα τραγούδια σου μιλούν για δυνατά συναισθήματα, για έρωτα, για πάθος. Υπάρχουν αυτά στη ζωή σου; Υπάρχει κάποια που σε εμπνέει;

Γ.Π.: Όπως σου είπα και πιο πριν, δεν μου αρέσει να προβάλλω την προσωπική μου ζωή. Τα εννέα στα δέκα τραγούδια μιλάνε για έρωτες και χωρισμούς και έχουν πάθος και ένταση. Έτσι και τα δικά μου. Έχω ερμηνεύσει τραγούδια που αγαπώ πολύ και έρχονται κι άλλα καλύτερα.

S.P.:. Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τους καλλιτέχνες, αλλά και εσένα προσωπικά;

Γ.Π.: Έχει επηρεάσει σχεδόν όλο τον κόσμο. Και εμένα εννοείται. Δεν είχα ποτέ πάρα πολλά χρήματα, οπότε δεν έχει αλλάξει δραματικά η καθημερινότητα μου.  Ζω άνετα, αλλά εάν δεν δουλέψω, δεν θα μπορώ να ζήσω, όπως όλος ο κόσμος.

Δείτε το τελευταίο τεύχος του SocialPROFILE εδώ