Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

24ωρη Απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα σήμερα με αφορμή το “κύμα” ανατιμήσεων και της ακρίβειας. Με κεντρικό σύνθημα “ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει”, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομένους να δώσουν το παρών στην απεργία, ενώ κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική απεργία απευθύνει σε όλες και όλους το Εργατικό Κέντρο Σερρών με κύριο αίτημα την αύξηση των μισθών και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, όπως επίσης και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Να σημειώσουμε πως στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και επαγγελματίες των Σερρών αλλά και οι συνταξιούχοι, ενώ η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί μπροστά από το εργατικό κέντρο.

Απεργία από ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ με κεντρικό σύνθημα: Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οπότε σε πρακτικό επίπεδο με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τόσο τα δημόσια νοσοκομεία, όσο και το δημόσιο αλλά και το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας, ενώ δεν θα λειτουργήσουν οι αστικές συγκοινωνίες με εξαίρεση τα λεωφορεία που θα λειτουργήσουν από 9πμ έως 9μμ, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια. 

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων θα έχουμε και στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρόμους. 

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της «καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να μετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία πού έχει προκηρύξει για σήμερα

Με κεντρικό σύνθημα, “ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει” η Συνομοσπονδία διεκδικεί μεταξύ άλλων αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί μπροστά από το εργατικό κέντρο.
Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. 

Lavera

Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται.
Απεργούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα.
Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» λέει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της σημερινής 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. 

Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. 

Γι’ αυτό άλλωστε και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.

Και από το ΠΑΜΕ: 

Κάλεσμα στην απεργία

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας 

Με τους αγώνες μας θέλουμε να στείλουμε μαζικό-μαχητικό μήνυμα σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, για αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, καθώς το κύμα ακρίβειας ισοπεδώνει τα λαϊκά νοικοκυριά, λέει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και σημειώνει πως η ακρίβεια ξεκίνησε από τον Νοέμβριο και επιδεινώθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ στις διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ προέχουν τα αιτήματα για καλύτερους μισθούς, συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις 

Πάντως αύριο 6 Απριλίου 24ωρη απεργία πραγματοποιεί και η ΠΟΣΠΕΡΤ ενώ  τετράωρη στάση εργασίας από τις 12-4μμ πραγματοποιούν τόσο η ΕΣΗΕΑ, όσο και η ΕΣΠΗΤ και η ΕΤΕΡ.


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version