Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Π.Ε Σερρών: Έκθεση Φωτογραφίας «FredBoissonnas: Εικόνες της Ελλάδος»

Μοιράσου το...

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και Το Ίδρυμα της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής (Ριζάρειο Ίδρυμα) την Έκθεση Φωτογραφίας «FredBoissonnas:Εικόνες της Ελλάδος-Συλλογή Ιδρύματος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής ΣχολήςΑθηνών» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών (Μπεζεστένι)

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, στις 20:00

Διάρκεια έκθεσης:  27  Απριλίου – 29Μαϊου 2023

PANAGIOTIS SPIROPOULOS

Ώρες λειτουργίας:09:00 – 14:00(καθημερνά, εκτός Τρίτης)

Τηλ. 2321022257

Είσοδος ελεύθερη.

Ένα μικρό, αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της μακροχρόνιας ενασχόλησης του FredBoissonnas με την φωτογραφία, παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο  Σερρών (Μπεζεστένι). O FredBoissonnas από το πρώτο του ταξίδι στην χώρα μας, το 1903, εντυπωσιάζεται από το χρώμα και τις οσμές της φύσης, τα παιχνιδίσματα του φωτός,  τις αρχαιότητες, τους ανθρώπους. Όλα αυτά τα στοιχεία, ο καλλιτέχνης τα τιθασεύει στα δημιουργήματά του με δωρική απλότητα κι ελληνική συμμετρία, αναδεικνύοντας παράλληλα το φως, ως ένα από τα πρωταρχικά στοιχεία τους.

Με ακούραστο πάθος και κάτω από δύσκολες συνθήκες, ο Ελβετός οδοιπόρος φωτογραφίζει την  Ελλάδα,  μεταφέροντας με μουλάρια εξοπλισμό και υλικά. Πραγματοποίησε 7000 λήψεις σε γυάλινες πλάκες, σκιαγραφώντας το προφίλ της χώρας, εκδίδοντας παράλληλα δέκα λευκώματα για την χώρα μας, με τα οποία κοινωνείται η Ελληνική κουλτούρα στην Δύση.

Επαναλειτουργεί το γραφείο του ΣΥ.ΠΕ.Κ.Α.Α.Σ.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

savvas rizos
Exit mobile version