Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Ιδού πεδίο λαμπρό κύριε Δήμαρχε…

Ιδού πεδίο λαμπρό κύριε Δήμαρχε…

Το υλικό το οποίο εκτίθεται στην έκθεση αποτελεί ένα μικρό μέρος της τεράστιας περιουσίας που έχει ο Βασίλης Τζανακάρης και θα έπρεπε να είναι περιουσία όλων των Σερραίων, καθώς αφορά την ιστορία του τόπου μας.

Ο στόχος του Δήμου Σερρών είναι αυτό το αρχειακό υλικό αυτό το περιουσιακό στοιχείο που έχει ο Βασίλης Τζανακάρης να το αξιοποιήσουμε για τον Δήμο, τόνισε στην ομιλία του ο Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Και διαβεβαίωσε πως ήδη το έχουμε στο πρόγραμμά μας και ήδη στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε όλη αυτή η μεγάλη συλλογή του Βασίλη Τζανακάρη να είναι κτήμα όλων των Σερραίων»

Και είναι αλήθεια ότι έχει ανάγκη η πόλη μας και ο νομός μας μια μόνιμη έκθεση όλων αυτών των ζωντανών φωτογραφιών για μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι.

Μια βάση μπορεί να είναι το αρχείο του ΟΡΦΕΑ, που μοιάζει αγκυλωμένος τα τελευταία χρόνια, μιας και κλείστηκε στο καβούκι του και δεν κάνει τα ανάλογα ανοίγματα στην κοινωνία.

  • Δϊπλα στο Θέατρο (Γεωργούλας)
  • ήρθε τα  Αστέρια (Ανδρέου),
  • έγινε η ΔΕΠΚΑ (Μητλιάγκας),
  • η βιβλιοθήκη (Ανθόπουλος),
  • το Μαξίμειο (Μάξιμος)
  • και με την βοήθεια του Τζανακάρη, των ΓΑΚ, του Σαμσάρη, του Αγγεοπλάστη και τόσων άλλων που έχουν να δώσουν και όχι να πάρουν από την πόλη μας.

Ιδού πεδίο λαμπρό κύριε Δήμαρχε…

Με την ευκαιρία της πολύ μεγάλης εκδήλωσης παρουσίασης του νέου βιβλίου του “Σμύρνη 1919 – 1922, Στεργιάδης εναντίον Μητροπολίτη Χρυσόστομου” που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (πρώτην “Αστέρια”), ο Βασίλης Τζανακάρης ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν και όσοι πήραν μέρος σ΄ αυτήν.

Συγκεκριμένα τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Θ. Καράογλου, τον Δήμαρχο κ. Αλ. Χρυσάφη, την φιλόλογο Σύλια Ζέττα, τους ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ Καλλιόπη Ευαγγελίδου και Γιώργο Καρύδα, τη δημοσιογράφο Δ. Γιαννακίδου καθώς και τους Βασ. Βαφειάδη – Χρ. Πλακιά για τη συνδρομή τους στην διοργάνωση της έκθεσης φωτογραφίας και ντοκουμέντων από τη Μικρασιατική εκστρατεία.

Ακόμη ευχαριστεί τις εκατοντάδες των Σερραίων φιλαναγνωστών που παρακολούθησαν και τις δύο εκδηλώσεις μέσα σε μια πραγματική ατμόσφαιρα κατάνυξης και ενδιαφέροντος καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Συνεχίζοντας το “ταξίδι” του το βιβλίο του Βασίλη Τζανακάρη θα ακολουθήσει την εξής “διαδρομή” και πρόγραμμα:

Την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019,  θα παρουσιαστεί στις 7 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο – Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 59), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ, τον Σύλλογο Σερραίων Νομού Λάρισας «Ο Λαϊλιάς» και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκος ενώ ο  Βασίλης Ι. Τζανακάρης θα μιλήσει για το βιβλίο του αλλά  και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή στις 11 Οκτωβρίου 2019, στις 7:30 μ.μ., θα παρουσιαστεί
στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη (Καρδίτσης 1), στα Τρίκαλα, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ, την Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Τρικάλων και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.


Για το βιβλίο θα μιλήσει ο φιλόλογος Κώστας Μιχαλάκης, ενώ ο Βασίλης Ι. Τζανακάρης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Τέλος το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019, στις 7 μ.μ., το βιβλίο του Βασίλη Τζανακάρη θα παρουσιαστεί σε μεγάλη εκδήλωση μνήμης στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά και Σταδίου, Βόλος), που διοργανώνουν Οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι «Ε», «Ί», «Μ.Π.», «Μαγνήτων Κιβωτός» για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, «Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων», το βιβλιοπωλείο ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Στο Βόλο για το βιβλίο θα μιλήσει ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων
Π.Ε. Μαγνησίας και ποιητής Αντώνης Δ. Αντωνίου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς. Την εκδήλωση θα Συντονίσει ο εκπαιδευτικός και ταμίας της Εστίας Μικρασιατών «Ίωνες» Πασχάλης Δήμου και θα ακολουθήσει προβολή οπτικοακουστικού υλικού.


Ο Βασίλης Ι. Τζανακάρης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.


Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ.κ. Ιγνάτιος.

Στο τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου το βιβλίο θα ταξιδέψει σε μερικές στις “προσφυγικές γειτονιές” της Αθήνας όπου θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τους εκεί Μικρασιατικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version