07/06/2023
20.8 C
Serres

Ημέρα εκλογών Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ημέρα εκλογών χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα περίπου 1.600 μέλη ΔΕΠ κλήθηκαν να εκλέξουν τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης τα οποία στη συνέχεια θα επιλέξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη προκειμένου να συμπληρωθεί το 11μελες Όργανο το οποίο θα εκλέξει τον νέο πρύτανη.

Οι εκλογές έγιναν μέσω ηλεκτρονικής κάλπης και η διαδικασία είναι κάπως περίπλοκη εξ αιτίας της λεγόμενης “ταξινομικής ψήφου” δια της οποίας ο κάθε υποψήφιος έχει πρώτη, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη ψήφο.

Lavera

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τις έξι θέσεις είναι συνολικά 15.

Πρόκειται για τους:

– Κυριάκο Αναστασιάδη, καθηγητή και πρόεδρο της Ιατρικής.


– Απόστολο Αποστολίδη, καθηγητή Γεωπονίας, νυν κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας, Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.
– Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, νυν κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
– Αγγελική Ζιάκα, καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής.

– Γιώργο Ζωγραφίδη, καθηγητή στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής.

– Ρία Θανούλη, καθηγήτρια Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών.

– Κατερίνα Κίτση, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή.
– Αθανάσιο Κούγκολο, καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.
– Γιώργο Λιτσαρδάκη, καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.
– Γιώργο Παπαδέλη, καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών.


– Λίνα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Νομικής Σχολής.

– Παναγιώτη Πατσαλά, καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

– Παναγιώτη Σεφερλή, καθηγητή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.
– Στράτο Στυλιανίδη, καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής, νυν αντιπρύτανη Ερευνας και Δια Βίου Μάθησης.

– Χαράλαμπο Φείδα, καθηγητή στο Τμήμα Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών, νυν αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο κάθε Σχολή μπορεί να εκλέξει μόνον ένα μέλος στο Συμβούλιο Διοίκησης, όπως επίσης, οι Σχολές κατατάσσονται σε σειρά δυναμικότητας, αναλόγως των μελών ΔΕΠ που διαθέτει η κάθε μία.

Οι έξι πρώτες σχολές είναι οι: Επιστημών Υγείας, Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνική, Φιλοσοφική, Γεωπονική και Καλών Τεχνών.

Για να μπορέσει κάποιος υποψήφιος ο οποίος προέρχεται από άλλη Σχολή, πλην των έξι, να εκλεγεί στο ΣΔ θα πρέπει να υπερβεί το εκλογικό μέτρο που στην προκειμένη περίπτωση εκτιμάται γύρω στις 210 έως 215 ψήφους.

Εάν κανείς από τους υποψηφίους δεν υπερβεί το εκλογικό μέτρο τότε εκλέγονται στο ΣΔ ένας από κάθε μία από τις έξι πρώτες Σχολές.

Υπό αυτά τα δεδομένα, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται ήδη από τώρα η εκλογή του κ. Αναστασιάδη, ως μοναδικού υποψηφίου από τη Σχολή Επιστημών Υγείας. Μοναδικός υποψήφιος είναι και ο κ. Αποστολίδης από τη Σχολή Γεωπονίας, Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος η οποία, ωστόσο, είναι πέμπτη σε δυναμικότητα οπότε για να εκλεγεί σίγουρα είτε θα πρέπει να πιάσει το μέτρο είτε να μην υπάρξει κανείς από τις Σχολές εκτός εξάδας που θα πιάσει το μέτρο.

Όσο για τα αποτελέσματα εις αύριο τα …σπουδαία

Οι ηλεκτρονικές κάλπες άνοιξαν στις 09:00 και κλείσαν στις 16:00 και σε περίπτωση που η εκλογική διαδικασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί έπειτα από 7 ημέρες, ήτοι στις 31/5/2023.

Και φυσικά όπως πάντα εμείς θα στηρίξουμε τους Σερραίους!

Σωστά;

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Να γίνει το Αριστοτέλειο ξανά Πανεπιστήμιο!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Νιώθω ότι είμαι άντρας νέας κοπής»

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου έδωσε συνέντευξη κι αναφέρθηκε στις σχέσεις, την καριέρα του, αλλά και τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. «Η παράδοση καλό είναι...

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Βουλγαρία – Αισθητός και στη βόρεια Ελλάδα

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Βουλγαρία νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (7/6). Έγινε αισθητός σε Ξάνθη και Σέρρες Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το...

Τσαπανίδου: Η χώρα χρειάζεται ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας

«Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, εν έτει 2023 να χάνονται συνάνθρωποι μας με αυτό τον τρόπο», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου,...

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Σία Κοσιώνη είναι θησαυρός, ο πρώτος αριθμός του λαχείου»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη νύφη της, Σία Κοσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (7/6) η Ντόρα Μπακογιάννη. Τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη για...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έδωσε Πανελλήνιες ο δολοφόνος της Κάρολαϊν – Έγραψε για τη βία κατά των γυναικών

Πανελλήνιες εξετάσεις έδωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο δολοφόνος της Κάρολαϊν Κράουτς ανέπτυξε τις απόψεις του για τη… βία κατά των γυναικών. Ο καταδικασμένος, σε πρώτο...

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ενοχλήθηκα με δημοσιεύματα που μας χώριζαν με την Ελένη Ράντου

«Αλλά το πήραν απόφαση ότι ήμασταν και θα είμαστε μαζί» δήλωσε ο τραγουδιστής Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με αφορμή τη συναυλία των 50 χρόνων του, μίλησε...

Ας είμαστε τίμιοι …. Ο Πάγκαλος κι η περίφημη φράση !

Είμαστε πολλές φορές πρόχειροι, βιαστικοί , άδικοι , κάποιες φορές ανόητοι , έτσι πού στο τέλος αδικούμε τον εαυτό μας, εαυτούς και αλλήλους ! Γράφει...

Συνέχισε να διαβάζεις