12/06/2024
39.3 C
Serres

Ημέρα εκλογών Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Array

Ημέρα εκλογών χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα περίπου 1.600 μέλη ΔΕΠ κλήθηκαν να εκλέξουν τα έξι εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης τα οποία στη συνέχεια θα επιλέξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη προκειμένου να συμπληρωθεί το 11μελες Όργανο το οποίο θα εκλέξει τον νέο πρύτανη.

Οι εκλογές έγιναν μέσω ηλεκτρονικής κάλπης και η διαδικασία είναι κάπως περίπλοκη εξ αιτίας της λεγόμενης “ταξινομικής ψήφου” δια της οποίας ο κάθε υποψήφιος έχει πρώτη, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη ψήφο.

dei gaia e vima (1)

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τις έξι θέσεις είναι συνολικά 15.

Πρόκειται για τους:

– Κυριάκο Αναστασιάδη, καθηγητή και πρόεδρο της Ιατρικής.


– Απόστολο Αποστολίδη, καθηγητή Γεωπονίας, νυν κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας, Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.
– Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, νυν κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
– Αγγελική Ζιάκα, καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής.

– Γιώργο Ζωγραφίδη, καθηγητή στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής.

– Ρία Θανούλη, καθηγήτρια Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών.

– Κατερίνα Κίτση, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή.
– Αθανάσιο Κούγκολο, καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.
– Γιώργο Λιτσαρδάκη, καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.
– Γιώργο Παπαδέλη, καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών.


– Λίνα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Νομικής Σχολής.

– Παναγιώτη Πατσαλά, καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

– Παναγιώτη Σεφερλή, καθηγητή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.
– Στράτο Στυλιανίδη, καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής, νυν αντιπρύτανη Ερευνας και Δια Βίου Μάθησης.

– Χαράλαμπο Φείδα, καθηγητή στο Τμήμα Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών, νυν αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο κάθε Σχολή μπορεί να εκλέξει μόνον ένα μέλος στο Συμβούλιο Διοίκησης, όπως επίσης, οι Σχολές κατατάσσονται σε σειρά δυναμικότητας, αναλόγως των μελών ΔΕΠ που διαθέτει η κάθε μία.

Οι έξι πρώτες σχολές είναι οι: Επιστημών Υγείας, Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνική, Φιλοσοφική, Γεωπονική και Καλών Τεχνών.

Για να μπορέσει κάποιος υποψήφιος ο οποίος προέρχεται από άλλη Σχολή, πλην των έξι, να εκλεγεί στο ΣΔ θα πρέπει να υπερβεί το εκλογικό μέτρο που στην προκειμένη περίπτωση εκτιμάται γύρω στις 210 έως 215 ψήφους.

Εάν κανείς από τους υποψηφίους δεν υπερβεί το εκλογικό μέτρο τότε εκλέγονται στο ΣΔ ένας από κάθε μία από τις έξι πρώτες Σχολές.

Υπό αυτά τα δεδομένα, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται ήδη από τώρα η εκλογή του κ. Αναστασιάδη, ως μοναδικού υποψηφίου από τη Σχολή Επιστημών Υγείας. Μοναδικός υποψήφιος είναι και ο κ. Αποστολίδης από τη Σχολή Γεωπονίας, Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος η οποία, ωστόσο, είναι πέμπτη σε δυναμικότητα οπότε για να εκλεγεί σίγουρα είτε θα πρέπει να πιάσει το μέτρο είτε να μην υπάρξει κανείς από τις Σχολές εκτός εξάδας που θα πιάσει το μέτρο.

Όσο για τα αποτελέσματα εις αύριο τα …σπουδαία

Οι ηλεκτρονικές κάλπες άνοιξαν στις 09:00 και κλείσαν στις 16:00 και σε περίπτωση που η εκλογική διαδικασία αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί έπειτα από 7 ημέρες, ήτοι στις 31/5/2023.

Και φυσικά όπως πάντα εμείς θα στηρίξουμε τους Σερραίους!

Σωστά;

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Να γίνει το Αριστοτέλειο ξανά Πανεπιστήμιο!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

O Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας στο ΔΙΠΑΕ

Επίσκεψη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), έπειτα από πρόσκληση του Πρύτανη Καθ. κ. Σταμάτη Αγγελόπουλου, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ομότιμος Καθηγητής...

Σερρών Θεολόγος: Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός, ένα μεγαλειώδες πρότυπο χριστιανικής πίστεως!

Η πανσεβάσμιος ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, εορτάσθηκε, με λαμπρότητα και στην κατά Σέρρας Εκκλησία, με επίκεντρο...

Σοφία Μουτίδου: Είμαι χρόνια σε αγωγή, παίρνω αντικαταθλιπτικά

Διατροφή δεν κάνω για να γίνω όμορφη, αλλά για να πονάω λιγότερο πια, δήλωσε η κωμικός Η Σοφία Μουτίδου μίλησε για τα επαγγελματικά της, το...

Βόλος: 10χρονος έσωσε τη μητέρα του από τα χέρια του νταή πατέρα

Ο 33χρονος απειλούσε ότι θα τραβήξει τη σκανδάλη αν η γυναίκα καλέσει τις Αρχές, με το παιδί να επεμβαίνει και να καλεί την Αστυνομία Μπροστά...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μαρίνα Ψάλτη: “Είπα ψέματα για την υγεία του Γιάννη Φέρτη και πολύ καλά έκανα. Ο θάνατός του ήταν μια φρικτή ανακούφιση”

"Δεν είχε κανένα δικαίωμα το συγκεκριμένο πρόσωπο - δεν θέλω να πω όνομα - να κάνει τη συγκεκριμένη ανάρτηση χωρίς να με ενημερώσει". Τη Μαρίνα...

Ψήφισε η Δημοτική Επιτροπή Σερρών την αλλαγή του συμβούλου για τον οδοφωτισμό (LED)

Η Δημοτική Επιτροπή στο Δήμο Σερρών αποφάσισε  κατά πλειοψηφία την ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του δήμου στη σύμβαση...

Οι Coldplay καλούν τους Έλληνες να συμμετέχουν στο βιντεοκλίπ που θα γυρίσουν στο Ηρώδειο

To μήνυμα στο Instagram Οι Coldplay καλούν, μέσω μηνύματος στο Instagram, όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο βιντεοκλίπ που θα πραγματοποιήσουν στο Ηρώδειο. To δημοφιλές συγκρότημα ολοκλήρωσε...

Συνέχισε να διαβάζεις