30/05/2023
19.8 C
Serres

Πάνω από 1.000 Σερραίοι αναζήτησαν εργασία στις Ημέρες Καριέρας!

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργάνωσε το Σάββατο στις Σέρρες την 13η «Ημέρα Καριέρας» με παρόντες πάνω από 1.000 Σερραίους και πάντα με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό.


Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, όπως βιομηχανίες τροφίμων, επίπλων γραφείου, επεξεργασίας ξύλου, βιοκαυσίμων, καλλυντικών και απορρυπαντικών, κέντρα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, βιοτεχνίες, εταιρείες κατασκευών και παροχής υπηρεσιών, ενώ τα στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων της ΔΥΠΑ παρείχαν στους ανέργους και στους αναζητούντες εργασία πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματά της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Σπύρος Πρωτοψάλτης: Μεγάλη η συμμετοχή πολιτών κι επιχειρήσεων

Οι Ημέρες Καριέρας όπως είναι γνωστό αποτελούν μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων της ΔΥΠΑ, οι οποίες υλοποιούνται με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.


Το Σάββατο στην 13η «Ημέρα Καριέρας» είχαμε πάνω από 1.000 παρόντες ανέργους Σερραίους στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό.


Περισσότεροι από 1.000 Σερραίοι και Σερραίες ήρθαν στην Ημέρα Καριέρας με το βιογραφικό τους και μίλησαν απευθείας με 35 εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό για 500+ θέσεις.  


Οι Σέρρες είναι μια ζωντανή πόλη και αυτό φάνηκε σήμερα από τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή πολιτών κι επιχειρήσεων και η ΔΥΠΑ με δράσεις σαν την Ημέρα Καριέρας αλλά και με όλα τα «εργαλεία» που διαθέτει στηρίζει κάθε πόλη, κάθε τοπική οικονομία.


Μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση, οι πολιτευτές του νομού, ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου, η Βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή και ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης


Κώστας Καραμανλής


Υποδεχτήκαμε στις Σέρρες τα στελέχη της Δ.Υ.Π.Α. και τον Πρόεδρό της Σπύρο Πρωτοψάλτη, για την «Ημέρα Καριέρας».


Πρόκειται για μια σημαντική  πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2021, εξελίσσεται σταδιακά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σήμερα ήρθε η σειρά των Σερρών.


Ενέργειες όπως αυτή, αποδεικνύουν τη σταθερή βούληση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ενισχύσει τον τομέα της απασχόλησης ιδίως για τις νέες και τους νέους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας, φέρνοντας  κοντά επιχειρήσεις και υποψήφιους και παρέχοντας ολοκληρωμένη πληροφόρηση σε όλους τους ενδιαφερόμενους.


Στόχος μας είναι όχι μόνο νέες θέσεις απασχόλησης αλλά και καλά αμοιβόμενες, ώστε η νέα γενιά να παραμένει στον τόπο μας.


Τάσος Χατζηβασιλείου


Περισσότεροι από 1000 συμπολίτες μου προσήλθαν στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ – Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στις Σέρρες, για να συζητήσουν με επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.


Αξίζουν συγχαρητήρια στον Διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη και τα στελέχη της ΔΥΠΑ για την εξαιρετική διοργάνωση.


Σύντομα θα έχουμε νέα και για το πιλοτικό πρόγραμμα ανέργων που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για 4 περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής των Σερρών, ύστερα από πρότασή μου.


Άλλωστε, το Ταμείο Ανάκαμψης προσφέρει ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Θεόφιλος Λεονταρίδης


Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΥΠΑ , ( Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ) με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας. 


Στόχο είχαμε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.


Η υψηλή ανεργία που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κοινωνίες όλου του κόσμου, αποτελεί την πιο σκληρή έκφραση της παγκόσμιας κρίσης και οι προσπάθειες που καταβάλλονται από  την Κυβέρνηση , για την καταπολέμηση της, είναι πολλές και δε θα σταματήσουν, είπε από την πλευρά του ο Βουλευτής της Ν.Δ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.


Αυτό που έχει σημασία για την Κυβέρνηση είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και ως προς αυτή την κατεύθυνση λειτούργησε : 


Το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0», κατάρτιση εργαζόμενων και ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.


Ήδη ψηφίστηκαν: 


-Το «πρώτο ένσημο» το 2021 για νέους 18-29 ετών που δεν είχαν προϋπηρεσία εξαρτημένης εργασίας, δίνεται επιδότηση για κάθε νέα σύμβαση που θα καταρτίζεται 
-Η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού
-Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, 
-Η ανταποδοτικότητα στις επικουρικές συντάξεις, 
-Η δημιουργία του «ατομικού κουμπαρά» για κάθε νέο ασφαλισμένο που εισέρχεται στην αγορά εργασίας από το 2022 και μετά.

Και συνεχίζουμε ……!!!

Αθανάσιος Μαλλιαράς


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε το «παρών» στην 13η Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο Philippos Xenia Hotel, με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων του Νομού Σερρών.


Όπως τόνισε ο κος Μαλλιαράς «Ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των επιχειρήσεων – μελών μας στην Ημέρα Καριέρας.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας είναι αναγκαίες για την αύξηση της απασχόλησης και την εν γενεί ανάπτυξη του Νομού μας».

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βισαλτίας: Μέχρι τις 11 Ιουνίου οι αιτήσεις για...

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βισαλτίας ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο/-η ότι μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2023 τα άτομα με αναπηρία που θέλουν να αποκτήσουν...

Σοφία Καρβέλα: «Ο μπαμπάς μου είναι ο πιο καλοντυμένος άντρας»

Η Σοφία Καρβέλα βρίσκεται για λίγες μόλις ημέρες στην Ελλάδα καθώς λανσάρει τη νέα συλλογή της με μαγιό. Η σχεδιάστρια μόδας και κόρη της Άννας...

Βρέθηκαν τα παλαιότερα κρούσματα πανούκλας στη Βρετανία -Χρονολογούνται πριν από 4.000 χρόνια

Τα παλαιότερα κρούσματα πανούκλας στη Βρετανία εντόπισαν ερευνητές του Ινστιτούτου «Φράνσις Κρικ». Ειδικότερα, εντόπισαν στη Βρετανία τρία κρούσματα yersinia pestis, του βακτηρίου που προκαλεί πανώλη,...

My Style Rocks: Ίριδα σε Ειρήνη – «Γελοία είσαι εσύ»

Στο σημερινό επεισόδιο του «My Style Rocks» η ένταση ανάμεσα στην Ειρήνη και την Ίριδα συνεχίστηκε. Καταρχάς, η Ίριδα είπε στην Ειρήνη κατά την αξιολόγηση...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Η Φουρέιρα φλερτάρει με τη Eurovision – Η ανακοίνωση… fuego

Η Ελένη Φουρέιρα, το Het Grote Songfestivalfeest και η έκκληση των φαν να ξαναδούν την ποπ σταρ στη Eurovision. Στις 16 Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί...

Πρωτοφανές ιατρικό περιστατικό: Έσπασε σε τρία σημεία το μόριό του κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης

Μια απρόσεκτη κίνηση κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης προκάλεσε τον πρωτοφανή τραυματισμό ενός άνδρα. Ένα φρικτό ατύχημα είχε ένας άνδρας από την Τανζανία κατά την διάρκεια της ερωτικής...

Ο Φρέντι Μπελέρης και πάλι στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων

Στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων μεταφέρθηκε σήμερα ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω προβλημάτων καρδιάς. Είναι η δεύτερη φορά...

Συνέχισε να διαβάζεις