01/04/2023
9.1 C
Serres

Πάνω από 1.000 Σερραίοι αναζήτησαν εργασία στις Ημέρες Καριέρας!

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργάνωσε το Σάββατο στις Σέρρες την 13η «Ημέρα Καριέρας» με παρόντες πάνω από 1.000 Σερραίους και πάντα με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό.


Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, όπως βιομηχανίες τροφίμων, επίπλων γραφείου, επεξεργασίας ξύλου, βιοκαυσίμων, καλλυντικών και απορρυπαντικών, κέντρα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, βιοτεχνίες, εταιρείες κατασκευών και παροχής υπηρεσιών, ενώ τα στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων της ΔΥΠΑ παρείχαν στους ανέργους και στους αναζητούντες εργασία πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματά της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Σπύρος Πρωτοψάλτης: Μεγάλη η συμμετοχή πολιτών κι επιχειρήσεων

Οι Ημέρες Καριέρας όπως είναι γνωστό αποτελούν μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων της ΔΥΠΑ, οι οποίες υλοποιούνται με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.


Το Σάββατο στην 13η «Ημέρα Καριέρας» είχαμε πάνω από 1.000 παρόντες ανέργους Σερραίους στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό.

GOTSIKA

Περισσότεροι από 1.000 Σερραίοι και Σερραίες ήρθαν στην Ημέρα Καριέρας με το βιογραφικό τους και μίλησαν απευθείας με 35 εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό για 500+ θέσεις.  


Οι Σέρρες είναι μια ζωντανή πόλη και αυτό φάνηκε σήμερα από τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή πολιτών κι επιχειρήσεων και η ΔΥΠΑ με δράσεις σαν την Ημέρα Καριέρας αλλά και με όλα τα «εργαλεία» που διαθέτει στηρίζει κάθε πόλη, κάθε τοπική οικονομία.


Μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση, οι πολιτευτές του νομού, ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου, η Βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή και ο Βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης


Κώστας Καραμανλής


Υποδεχτήκαμε στις Σέρρες τα στελέχη της Δ.Υ.Π.Α. και τον Πρόεδρό της Σπύρο Πρωτοψάλτη, για την «Ημέρα Καριέρας».


Πρόκειται για μια σημαντική  πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2021, εξελίσσεται σταδιακά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σήμερα ήρθε η σειρά των Σερρών.


Ενέργειες όπως αυτή, αποδεικνύουν τη σταθερή βούληση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ενισχύσει τον τομέα της απασχόλησης ιδίως για τις νέες και τους νέους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας, φέρνοντας  κοντά επιχειρήσεις και υποψήφιους και παρέχοντας ολοκληρωμένη πληροφόρηση σε όλους τους ενδιαφερόμενους.


Στόχος μας είναι όχι μόνο νέες θέσεις απασχόλησης αλλά και καλά αμοιβόμενες, ώστε η νέα γενιά να παραμένει στον τόπο μας.


Τάσος Χατζηβασιλείου


Περισσότεροι από 1000 συμπολίτες μου προσήλθαν στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ – Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στις Σέρρες, για να συζητήσουν με επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.


Αξίζουν συγχαρητήρια στον Διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη και τα στελέχη της ΔΥΠΑ για την εξαιρετική διοργάνωση.


Σύντομα θα έχουμε νέα και για το πιλοτικό πρόγραμμα ανέργων που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για 4 περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής των Σερρών, ύστερα από πρότασή μου.


Άλλωστε, το Ταμείο Ανάκαμψης προσφέρει ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Θεόφιλος Λεονταρίδης


Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΥΠΑ , ( Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ) με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας. 


Στόχο είχαμε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.


Η υψηλή ανεργία που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κοινωνίες όλου του κόσμου, αποτελεί την πιο σκληρή έκφραση της παγκόσμιας κρίσης και οι προσπάθειες που καταβάλλονται από  την Κυβέρνηση , για την καταπολέμηση της, είναι πολλές και δε θα σταματήσουν, είπε από την πλευρά του ο Βουλευτής της Ν.Δ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.


Αυτό που έχει σημασία για την Κυβέρνηση είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και ως προς αυτή την κατεύθυνση λειτούργησε : 


Το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0», κατάρτιση εργαζόμενων και ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.


Ήδη ψηφίστηκαν: 


-Το «πρώτο ένσημο» το 2021 για νέους 18-29 ετών που δεν είχαν προϋπηρεσία εξαρτημένης εργασίας, δίνεται επιδότηση για κάθε νέα σύμβαση που θα καταρτίζεται 
-Η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού
-Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, 
-Η ανταποδοτικότητα στις επικουρικές συντάξεις, 
-Η δημιουργία του «ατομικού κουμπαρά» για κάθε νέο ασφαλισμένο που εισέρχεται στην αγορά εργασίας από το 2022 και μετά.

Και συνεχίζουμε ……!!!

Αθανάσιος Μαλλιαράς


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε το «παρών» στην 13η Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο Philippos Xenia Hotel, με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων του Νομού Σερρών.


Όπως τόνισε ο κος Μαλλιαράς «Ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των επιχειρήσεων – μελών μας στην Ημέρα Καριέρας.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας είναι αναγκαίες για την αύξηση της απασχόλησης και την εν γενεί ανάπτυξη του Νομού μας».

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Με «κλειδωμένη» την υποψηφιότητα Καραμανλή, έργο 9.072.867,96 ευρώ στο ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου!

«Κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, στην Περιφερειακή ενότητα των Σερρών μέσα από τα προχθεσινά ρεπορτάζ όλων...

«Μετά από 20 χρόνια, αμέτρητες λιποθυμίες και διαφορετικούς γιατρούς, ήρθε η διάγνωση που...

Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για μία μητέρα, η οποία νόμιζε πως αντιμετώπιζε πρόβλημα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Πίστευε πως είχε θέμα με τις αισθήσεις της. Αυτό, διότι...

Μικρό, φτωχικό και πλούσιο από τη Θεία Χάρη: Αυτό είναι το κελί του...

Η ζωή του Γέροντα στο Καλύβι στον Τίμιο Σταυρό ήταν φτωχική από υλικά αγαθά αλλά πλούσια με την πίστη στον Ύψιστο. Πάμε να γνωρίσουμε...

«Τι έχασα Θεέ μου»: Το πρώτο μήνυμα του Γιωρίκα Πιλίδη μετά την αποβολή...

Μέσα στη καλή χαρά επέστρεψαν στην Ελλάδα ο Γιωρίκας Πιλίδης και ο Ηλίας Γκότσης μετά την αποβολή τους από το ριάλιτι επιβίωσης. Οι δύο...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Απίστευτη ιστορία: Γιγαντιαία φάλαινα βύθισε το σκάφος τους και πέρασαν εννιά ώρες στον ωκεανό – Διασώθηκαν χάρη στο… Facebook

Αυτό που ξεκίνησε ως περιπέτεια με σκάφος για έναν άνδρα και τρεις φίλους του κατέληξε σε μία δραματική διάσωση, καθώς μια γιγαντιαία φάλαινα βύθισε...

Υπό παραίτηση από το ευρωκοινοβούλιο ο Ανδρουλάκης μετά τον προσδιορισμό των εκλογών – Τον αντικαθιστά ο Νίκος Παπανδρέου

Λόγω του Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων, η διαδικασία θα διαρκέσει ως τα τέλη Απριλίου Αρχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης τις διαδικασίες για την παραίτησή του από...

«Μητέρα» των μαχών η πρώτη κάλπη για όλα τα κόμματα!

Με το που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την ημερομηνία των εκλογών, ουσιαστικά οπτικοποιήθηκε και ο χρόνος που θα χάσει η χώρα, στην μακρά εκλογική διαδικασία,...

Συνέχισε να διαβάζεις