28/02/2024
15.4 C
Serres

Ιωάννης Δεσποτίδης: Mόνη μου φιλοδοξία είναι να προσφέρω κι εγώ κάτι…!

Ιωάννης Δεσποτίδης

«Μόνη μου φιλοδοξία είναι να προσφέρω κι εγώ κάτι…»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ με το συνδυασμό του Αλέξανδρου Χρυσάφη «Συμμαχία Σερραίων»

Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, ο Ιωάννης Δεσποτίδης συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές για δεύτερη φορά και δηλώνει πιο ώριμος, κατασταλαγμένος και έτοιμος να προσφέρει ό,τι μπορεί στο Δήμο Σερρών.


Με την χρόνια και παθιασμένη ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, την αγάπη για αυτόν τον τόπο στον οποίο μεγάλωσε και επέλεξε να ζήσει και να δημιουργήσει οικογένεια,

όπως και το όραμα για μια πόλη ανανεωμένη και αναδιοργανωμένη ως όπλα στον προεκλογικό αγώνα, ζητά εμπιστοσύνη, με μόνη του φιλοδοξία να προσφέρει ότι μπορεί στον Δήμο Σερρών και στους Σερραίους.

Και όλα αυτά, με τη Συμμαχία Σερραίων και τον Αλέξανδρο Χρυσάφη.

S.P.: Κύριε Δεσποτίδη, ήδη έχετε ανακοινώσει την κάθοδό σας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Φιλοδοξία, αγάπη για τον τόπο σας ή απλά πολιτική εξέλιξη;

Γιάννης Δεσποτίδης: Αγάπη για τον τόπο μου, αγάπη για την πόλη μου, αγάπη για τον Δήμο Σερρών.


Γεννήθηκα σ’ αυτή την πόλη, περπάτησα στους δρόμους της, έπαιξα σε αυλές και αλάνες που ακόμα υπήρχαν στη δεκαετία του 1970, έχω συνδέσει κάθε ανάμνηση μου με την πόλη και τους ανθρώπους της.

Στις εφηβικές μου ανησυχίες για το μέλλον τοποθετούσα πάντα τον εαυτό μου εδώ και στην πορεία της ζωής μου συνειδητά επέλεξα να ζήσω, να εργαστώ και να δημιουργήσω οικογένεια στον τόπο μου.

Η μόνη μου φιλοδοξία είναι να προσφέρω κι εγώ κάτι σ’ αυτόν τον Δήμο, να φανώ χρήσιμος κι ωφέλιμος στους συνδημότες μου, να δείξω την αγάπη μου για τις Σέρρες και τους ανθρώπους της μέσα από μία θέση ευθύνης.

Η κάθοδος μου στις δημοτικές εκλογές δεν είναι για μένα μία «πολιτική εξέλιξη», δεν θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό, είμαι όμως ξεκάθαρα ένας ενεργός πολίτης, ο οποίος ενημερώνεται, διαβάζει και παρακολουθεί τα αυτοδιοικητικά θέματα,

μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες κι αγωνίες για το μέλλον του Δήμου μας με τον κάθε Σερραίο κι αποφασίζει να συμμετάσχει και πάλι ενεργά.


S.P.: Ήσασταν υποψήφιος το 2002 με την Κώστα Σίμογλου, έκτοτε όμως δεν ασχοληθήκατε ξανά με τα Δημοτικά. Ποιος ήταν ο λόγος της αποχής;

Γιάννης Δεσποτίδης: Η συμμετοχή μου στις Δημοτικές εκλογές του 2002 με τον συνδυασμό «Σέρρες Νέα Προοπτική» κι επικεφαλής τον – αγαπημένο πλέον φίλο – Κώστα Σίμογλου, ήταν για εμένα το βάπτισμα του πυρός,

μία εμπειρία ζωής για τον νεαρό τότε Γιάννη, ένα «σχολείο» που συχνά αναπολώ με νοσταλγία.

Η αποχή μου από τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ήρθε ως συνέπεια προσωπικών επιλογών και προτεραιοτήτων που έθεσα στη ζωή μου μετά το 2002 κι όχι λόγω απογοήτευσης, παραίτησης ή απόσυρσης εξαιτίας του άτυχου τελικού αποτελέσματος.

Αφιέρωσα λοιπόν πολύτιμο προσωπικό χρόνο στην οικογένεια που δημιούργησα το 2003, στη σύζυγο και στα παιδιά μου,

ενώ ταυτόχρονα απολάμβανα την χαρά της επαγγελματικής δημιουργίας μέσω της έντονης δραστηριότητας μου στον ακμάζοντα τότε κατασκευαστικό τομέα.

Από τα «κοινά» δεν απείχα όμως, η παρουσία και η προσφορά σ’ αυτά για μένα είναι εσωτερική ανάγκη και στάση ζωής,

στο διάστημα αυτό ασχολήθηκα ενεργά με τα αθλητικά και τα πολιτιστικά δρώμενα μέσω της συμμετοχής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο τόσο του «Α.Ο.Κ Ίκαροι Σερρών» όσο και του « Ομίλου Ορφέα Σερρών».

Σήμερα, 17 χρόνια μετά την πρώτη μου συμμετοχή, είμαι και πάλι υποψήφιος και ξέρω ότι είμαι ένας διαφορετικός Γιάννης.

Πιο ώριμος, πιο έμπειρος, πιο συγκροτημένος, πιο κατασταλαγμένος, πιο έτοιμος.

S.P.: Ασχολείστε για πολλά χρόνια με το τοπικό μπάσκετ, αφιερώνοντας πολύ από τον ελεύθερο χρόνο σας. Τι σας συνδέει με το μπάσκετ και τον αθλητισμό;

Γιάννης Δεσποτίδης: Η σχέση μου με τον αθλητισμό είναι μια σχέση με βαθιές ρίζες και μεγάλο παρελθόν.

Στον αθλητισμό με μύησε ο πατέρας μου, ο οποίος για ένα μικρό διάστημα είχε διατελέσει Πρόεδρος του Πανσερραϊκού,

όταν με πήρε από το χέρι για να παρακολουθήσω μαζί του – στο «ξερό» τότε Δημοτικό γήπεδο –τον αγώνα Πανσερραϊκός – Καλαμάτα 0-0, για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής κατηγορίας 1974 – 75.

Δεν ξεχνώ εκείνη την ημέρα, ένας νέος συναρπαστικός κόσμος μπήκε στη ζωή μου και καθόρισε την καθημερινότητα μου.

Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους κι ακολούθησαν αμέτρητες Κυριακές στο γήπεδο, εντός κι εκτός έδρας, με κρύα και με χιόνια.

Λίγο αργότερα ήρθα σε επαφή και με το μπάσκετ το οποίο με εντυπωσίασε.

Εννοείται ασφαλώς ότι, όπως και τα περισσότερα παιδιά της γενιάς μου έτσι κι εγώ, ήμουν με μια μπάλα συνέχεια, είτε στα πόδια είτε στα χέρια, προσπαθώντας να μιμηθώ τα πρότυπα μου εκείνη την εποχή, που ήταν φυσικά Σερραίοι αθλητές.

Στην φαντασία μου γινόμουν κι εγώ ο Ζελίδης, ο Πανταζής, ο Δημητρίου κι ο Αναστασιάδης ή ο Παραμανίδης, ο Τατιτζικίδης, ο Χρυσανθίδης κι ο Ιλανίδης.

Δεν τους έμοιασα βέβαια ποτέ, τους θαύμαζα όμως κι ένιωθα περήφανος που έκαναν γνωστή την πόλη μου μέσα από τις επιτυχίες τους.

Έτσι το έβλεπα τότε κι έτσι το βλέπω ακόμα.

Το 2009, ο Άρης Αθανασιάδης κι ο Δημήτρης Ρήγας με κάλεσαν να ενισχύσω διοικητικά την ομάδα μπάσκετ των Ίκαρων Σερρών, την οποία υποστήριζα ως φίλαθλος, το αποδέχτηκα με χαρά κι ακόμα δεν έχω καταλάβει πως πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια.

Μία δεκαετία έντονη, δεκαετία οικονομικής κρίσης που έπληξε καίρια και τον αθλητισμό, στη διάρκεια της οποίας έζησα χαρές και πίκρες, νίκες και ήττες, αναγνώριση αλλά κι έντονη αμφισβήτηση.

Όλα αυτά τα χρόνια οι Ίκαροι με προσωπικές θυσίες λίγων ανθρώπων κράτησαν ψηλά τη σημαία του Σερραϊκού μπάσκετ σε αγωνιστικό επίπεδο αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μια δυναμική και πολυμελή Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης.

Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς…

S.P.: Είστε για πολλά χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου στον «Ορφέα». Τον πιο «παλιό» και πιο «μεγάλο» σύλλογο της πόλης μας, ένα σύλλογο όμως που παραμένει στάσιμος. Γιατί άραγε;

Γιάννης Δεσποτίδης: Είναι τιμή για μένα να είμαι για τέταρτη συνεχή τριετία μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου « Ορφέας Σερρών» και μάλιστα σήμερα να τον υπηρετώ από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Ο όμιλος «Ορφέας Σερρών», που ιδρύθηκε στο 1905, ήταν γέννημα εθνικής ανάγκης και λειτούργησε στο ξεκίνημά του σαν εθνική κιβωτός και εργαστήρι οραμάτων και πίστης, μέσα στο οποίο σφυρηλατήθηκαν οι μαχητές του Μακεδονικού αγώνα.

Είναι πράγματι ο πιο παλιός σύλλογος των Σερρών, με μεγάλη συμμετοχή σήμερα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και του νομού.

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω όμως ότι παραμένει στάσιμος.

Τουναντίον, παρά τις το γνωστό αρνητικό οικονομικό περιβάλλον και την μηδενική κρατική υποστήριξη, ο «Ορφέας» αντέχει, αντιστέκεται κι αναπτύσσεται.

Σήμερα στον σύλλογο λειτουργούν με ιδιαίτερη επιτυχία η μικτή χορωδία με 50 χορωδούς υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Χρήστου Καλλία, η ερασιτεχνική θεατρική σκηνή με σκηνοθέτη την θεατρολόγο κ. Μαρία Μεντίζη με 40 μέλη,

το πιο νέο, αλλά πολύ δυναμικό, χορευτικό τμήμα υπό την επιμέλεια του χοροδιδασκάλου κ. Χρήστου Ζερβίδη το οποίο πλέον ξεπέρασε τα 60 μέλη, το παλαιστικό τμήμα με προπονητή τον κ. Θωμά Θεοδωρούδη με 15 αθλητές, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και τμήμα φωτογραφίας.

Κατά τη γνώμη μου όλα τα παραπάνω υποδηλώνουν ανάπτυξη κι όχι στασιμότητα, εξέλιξη κι όχι μαρασμό.

Η προσπάθεια συνεχίζεται καθημερινά, με συνέπεια, αφοσίωση, κέφι και δημιουργικότητα από όλους τους συντελεστές και το μέλλον του «Ορφέα Σερρών» είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι ευοίωνο.

S.P.: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πρώτο πράγμα που έχει άμεσα ανάγκη ο τόπος μας ιδιαίτερα σε πολιτικό επίπεδο;

Γιάννης Δεσποτίδης: Η εικόνα του τόπου μας τα τελευταία χρόνια είναι αποκαρδιωτική.

Μία πόλη κι ένας νομός σε απόλυτη κάμψη, σε μια διαρκή φθίνουσα πορεία στους τομείς της ανάπτυξης και της οικονομίας.

Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα η αδιαφορία, η μιζέρια, η απάθεια κι η μοιρολατρία δεν είναι φυσικά η λύση.

Ο τόπος μας σε πολιτικό επίπεδο χρειάζεται αντίδραση, διεκδίκηση, όραμα, στόχευση και φυσικά ευρεία συναίνεση και συνεργασία,

αυτό δηλαδή που αποτελεί την κεντρική φιλοσοφία, την απόλυτη προτεραιότητα, το προσωπικό πολιτικό στοίχημα του Αλέξανδρού Χρυσάφη και του συνδυασμού μας: τη Συμμαχία.

Από αυτή τη συμμαχία δεν περισσεύει κανείς: Δήμοι, Αντιπεριφέρεια , βουλευτές, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κοινωνικοί φορείς, σωματεία κι οργανώσεις είναι πλέον απαραίτητο να συνεργαστούν αρμονικά, με κοινούς στόχους και κοινή ατζέντα, να μιλήσουν στην πράξη την ίδια γλώσσα, παραμερίζοντας προσωπικές, ιδεολογικές, πολιτικές ή κομματικές διαφορές.

Η χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής με κέντρο την ανάπτυξη και σταθερό βλέμμα στο μέλλον κι η ευρύτερη συμμαχία όλων των δυνάμεων , χωρίς καμία πλέον κωλυσιεργία , είναι η απάντηση.

Διαφορετικά όλοι θα μοιρολογούμε για τα δεινά, θα θεωρούμε υπεύθυνο μόνο κάποιον άλλο και θα θαυμάζουμε άλλες περιοχές που υλοποίησαν έγκαιρα αυτό που το πολιτικό προσωπικό των Σερρών φοβήθηκε, αμέλησε ή απέτυχε να πράξει.

S.P.: Πόσο εύκολη θεωρείτε ότι θα είναι η διοίκηση του δήμου μας με βάση τον Κλεισθένη, που υποχρεώνει τα αυριανά δημοτικά συμβούλια σε ευρύτερες συγκλήσεις;

Γιάννης Δεσποτίδης: Η εφαρμογή του Νόμου 4555/2018 για την μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – νόμος που έγινε ευρύτερα γνωστός ως «Κλεισθένης» – δημιουργεί νέα δεδομένα στη διοίκηση των Δήμων.

Η κατανομή των όλων των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου με εφαρμογή της απλής αναλογικής σύμφωνα με τις ψήφους των συνδυασμών από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, θα έχει ως αποτέλεσμα, σχεδόν στο σύνολο των Δήμων,

την εκλογή Δημάρχων που δεν θα έχουν την πλειοψηφία των εκλεγμένων συμβούλων μέσα στο Δ.Σ.

Η κατανομή των όλων των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου με εφαρμογή της απλής αναλογικής σύμφωνα με τις ψήφους των συνδυασμών από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, θα έχει ως αποτέλεσμα, σχεδόν στο σύνολο των Δήμων, την εκλογή Δημάρχων που δεν θα έχουν την πλειοψηφία των εκλεγμένων συμβούλων μέσα στο Δ.Σ.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε, ακόμα κι αν έχουμε αιτιάσεις ή ενστάσεις για την κομματική σκοπιμότητα που επέβαλλε την ψήφιση του νόμου,

ακόμα κι αν προεκλογικά όλοι φιλοδοξούμε ότι ο συνδυασμός μας θα περάσει το 50% κι αυτόματα θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών.

Το πιθανότερο σενάριο είναι λοιπόν η εκλογή ενός Δημάρχου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του θα πρέπει δεκάδες φορές να αναζητήσει ευρύτερες συγκλήσεις και συμμαχίες.

Ο νόμος απαιτεί συγκλήσεις, είναι όμως δεδομένο ότι θα οδηγηθούμε σε αυτές χωρίς ιδιοτελείς τακτικές, πολιτικές συναλλαγές κι ανταλλάγματα, υπόγειες συμφωνίες, προσωπικές εξυπηρετήσεις και λοιπά θλιβερά;

Αυτό πιστεύω ότι θα φανεί στην πορεία, μετά από ένα διάστημα προσαρμογής όλων στα νέα δεδομένα και με βάση τα ιδιαίτερα πολιτικά και ηθικά χαρακτηριστικά των δημοτικών συμβούλων.

Για την «Συμμαχία Σερραίων» – η οποία από την ίδρυση της εκπέμπει σταθερά το μήνυμα της συμμετοχής, της συναίνεσης και της συνεργασίας – η νέα πραγματικότητα αποτελεί μία πρόκληση στην οποία είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί με συνέπεια, ευθύνη, σοβαρότητα και σεβασμό στον δημότη, έχοντας στραμμένο το βλέμμα μόνο στο αύριο.

S.P.: Με δεδομένη την εικόνα που έχει σήμερα ο Δήμος μας ποιο στόχο βάζετε, εφόσον εκλεγείτε, για το τέλος της τετραετίας;

Γιάννης Δεσποτίδης: Η εκλογή του Αλέξανδρου Χρυσάφη στο αξίωμα του Δημάρχου θα σηματοδοτήσει από την πρώτη μέρα μια σειρά αλλαγών στην εικόνα του Δήμου,

με την εφαρμογή ενός μοντέλου διοίκησης πιο συμμετοχικού και πιο ανθρώπινου, με ευρείες συναινέσεις και σεβασμό στον κάθε πολίτη.

Η επόμενη τετραετία θα διανυθεί από μία σύγχρονη δημοτική αρχή, δίπλα στον πολίτη για την καθημερινότητα και τις ανάγκες του αλλά ταυτόχρονα από μία δημοτική αρχή παρούσα σε όλα τα κέντρα αποφάσεων για χρηματοδοτήσεις και εξεύρεση πόρων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, είμαι βέβαιος ότι μέχρι το τέλος της, πρώτης ελπίζω, θητείας του Αλέξανδρου Χρυσάφη η εφαρμογή των προγραμματικών θέσεων και στόχων της Συμμαχίας Σερραίων,

των επτά αξόνων που αναλύουν το όραμα μας – στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, των αστικών αναπλάσεων, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, την αναπτυξιακή πολιτική, τον πολιτισμό και την παιδεία, τη νεολαία και τον αθλητισμό , τη «συμμαχία» πολιτών και Δήμου – θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του τόπου μας.

Πέρα λοιπόν από την διαχείριση της καθημερινότητας (καθαριότητα, τιμολόγηση νερού, κυκλοφοριακό, πεζοδρόμια, οδοποιία, παιδικές χαρές, ασφάλεια, φωτισμός, αδέσποτα κλπ), για την οποία από την πρώτη ημέρα γνωρίζω ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα,

ο μεγάλος στόχος, τόσο για εμένα όσο και για τον συνδυασμό στον οποίο συμμετέχω, είναι η αξιοποίηση όλων των πιθανών χρηματοδοτικών εργαλείων,

η διεκδίκηση και χρηματοδότηση των μελλοντικών δράσεων κι έργων του Δήμου τόσο από εθνικούς όσο κι από ευρωπαϊκούς πόρους.

Η παρουσία, η γνώση και η προσήλωση του Αλέξανδρου Χρυσάφη στον στόχο αυτό, μου δίνει τη σιγουριά ότι ο Δήμος Σερρών δεν θα είναι ουραγός,

αλλά δυναμικός κι αποτελεσματικός διεκδικητής προγραμμάτων που θα χρηματοδοτήσουν τα μεσομακροπρόθεσμα σχέδια που θα αλλάξουν το μέλλον μας.

Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να υλοποιηθούν απαραίτητα έργα πνοής, όπως είναι οι αναπλάσεις – αναμορφώσεις της Πλατείας Εμπορίου, της Πλατείας Ελευθερίας, της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, η δημιουργία χώρων στάθμευσης κι η κατασκευή επιτέλους του κεντρικού πάρκου των Σερρών.

Πιστεύω ότι στο τέλος της τετραετίας τα περισσότερα από τα έργα αυτά θα έχουν πλέον περάσει από το στάδιο των μελετών και των εγκρίσεων στη φάση της υλοποίησης τους – δεν είναι εύκολο – θέλει σκληρή δουλειά κι αφοσίωση,

αλλά εμείς και γνωρίζουμε και θέλουμε και μπορούμε.

S.P.: Σε ποιο τομέα θεωρείτε ότι η παρουσία του Αλέξανδρου Χρυσάφη θα βοηθήσει τον Δήμο μας και γιατί σταθήκατε από την αρχή δίπλα του;

Γιάννης Δεσποτίδης: Γνωρίζω τον Αλέξανδρο Χρυσάφη από τα χρόνια της εφηβείας μου κι έχω παρακολουθήσει από κοντά όλη την προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική, επαγγελματική, συνδικαλιστική και πολιτική του πορεία.

Είχα κι έχω την πεποίθηση ότι είναι ένας άξιος οικογενειάρχης, ένας δημιουργικός επαγγελματίας, ένας σύγχρονος πολιτικός, μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Ήταν εύκολο λοιπόν για μένα να σταθώ από την αρχή δίπλα του, να τον εμπιστευτώ, να τον πιστέψω και να τον ακολουθήσω, χωρίς όρους, δεσμεύσεις κι ανταλλάγματα.

Στο πρόσωπο του είδα αλλά και βλέπω καθημερινά τον «κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση» του Δημάρχου,

τον άνθρωπο που είναι ικανός να ηγείται, να επιλέγει με προσοχή τους συνεργάτες του, να πιστεύει στην ομαδική δουλειά, να οργανώνει, να ενώνει, να καθοδηγεί, να υποκινεί και να παροτρύνει, να ελέγχει αυστηρά αλλά δίκαια, να διοικεί αποτελεσματικά.

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης είναι ένας τεχνοκράτης με ανθρώπινο πρόσωπο, ένας άνθρωπος με αρχές κι αξίες, ένας μεθοδικός αλλά κι οραματικός πολιτικός.

Η βαθιά γνώση και η εμπειρία του στην εξεύρεση πόρων και χρηματοδοτικών προγραμμάτων μου δίνουν την βεβαιότητα ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων των Σερραίων,

θα βοηθήσει τον Δήμο μας να αλλάξει πρόσωπο, θα χαράξει μια ευοίωνη πορεία για τον τόπο μας.

Ο Ιωάννης Δεσποτίδης είναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ με το συνδυασμό του Αλέξανδρου Χρυσάφη «Συμμαχία Σερραίων»

H συνέντευξη έγινε από το Θέμη Πεταλωτή για το περιοδικό SocialProfile και την εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα των Σερρών (ηλεκτρονικά https://www.e-vima.gr)

Δείτε εδώ ολόκληρο το τεύχος του SocialProfile

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Όλα Τοúμπα: Ανατpοπή & λúτρωση για τον Μένιο Φουρθιώτη – Αθώώθnκε πανnγυρικά από...

Ο Μένιος Φουρθιώτης αθωώθηκε αμετάκλητα για όλες τις κακουργηματικές πράξεις, για τις οποίες διωκόταν και μπορεί ξανά να ασκεί τη δραστηριότητά του ως εκδότης...

Γιάννης Μυλόπουλος: Αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε στις λάσπες της 1ης πλημμύρας

Τάραξε τα νερά του Περιφερειακού Συμβουλίου η πρόταση του Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας», για τη δημιουργία Task...

Νίκη Κεραμέως: Πάνω από 13.500 εγγραφές για την επιστολική ψήφο

Τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη και τη συμβολή της στην καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ανέπτυξε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως από...

Στη Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 ο Σερραίος Μιχάλης Πισκιούλης

Ολοκληρώθηκε η ανάδειξη οργάνων στο Μέρα25, μετά το κλείσιμο του 2ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου με τις ψηφοφορίες πάνω στο Καταστατικό, στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Τυρόπιτα με απάκι σε φόρμα κέικ

Αυτή η τυρόπιτα περιέχει απάκι και ψήνεται σε φόρμα κέικ. Ο Λάμπρος Βακιάρος μάς δίνει την πιο νόστιμη πρόταση για μία εναλλακτική τυρόπιτα. Συνολικός Χρόνος:...

Ελισάβετ Μουτάφη: Ποιος και γιατί της άλλαξε το επίθετο επειδή «δεν ήταν εύηχο»

Αφιέρωμα στην ηθοποιό Ελισάβετ Μουτάφη παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 με τη δημοφιλή ηθοποιό να μιλά για την πορεία της στον χώρο...

Παρών η Νίκη Κεραμέως τη συνάντηση των Υπουργών Δημόσιας Διοίκησης της ΕΕ

Στην υπουργική συνάντηση που διοργανώνει η βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης (EUPAN), θα συμμετάσχει την...

Συνέχισε να διαβάζεις