Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Κ. Κόλλια γιατί δεν είπατε από την αρχή ότι θέλουν 180 βουλευτές;

Διάβασα με προσοχή την ομιλία της κ.Κόλλια στο κοινοβούλιο έστω και καθυστερημένα και οφείλω να παραδεχθώ ότι ίσως δεν άλλαζα ούτε κόμμα από την εισήγησή της

«Η συνείδησή μας, μας επιβάλλει να μη δεχτούμε καμία συμφωνία κάτω από το κίβδηλο όνομα ‘Μακεδονία’ και καλούμε όλους τους συναδέλφους, έστω και την ύστατη στιγμή,

να μην δεχθούν καμία νομιμοποίηση και να μην κάνουν το λάθος να στηρίξουν την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ της γείτονας χώρας».

Αυτά είπε η δική μας Μαρία και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, της κύρωσης του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

«Καμία μεθόδευση δεν θα νομιμοποιήσει τα πολιτικά τρικ που απεμπολούν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό μας επιχείρημα.

Προφανώς οι ΑΝΕΛ, σεβόμενοι τον ελληνικό λαό αρνούμαστε να στηρίξουμε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Μόνο ο λαός μπορεί να το αποφασίσει – γι’ αυτό ζητάμε δημοψήφισμα, ή την κύρωση της Συμφωνίας από 180 βουλευτές», υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε:

Η κ. Τσαρουχά, επιτέθηκε στους συναδέλφους της βουλευτές που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ και στηρίζουν τη συμφωνία, κατηγορώντας τους ότι δεν σέβονται τη ψήφο του ελληνικού λαού.

Επίσης κατηγόρησε τους συναδέλφους της στην Αριστερά, ότι για ιδεοληπτικούς λόγους στηρίζουν τη συμφωνία, και τόνισε ότι δεν μπορούμε να δεχόμαστε παγίδες που στήνονται από παράκεντρα.

Μίλησε ακόμα «για σκοτεινά συμφέροντα και σκοτεινά κέντρα» που προσπαθούν να επιβάλουν λύσεις, που απεργάζονται σχέδια μείωσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και αφαίρεσης ακόμα και νησιών της, ενώ έκανε λόγο και για κερδοσκοπική εμπλοκή του Τζωρτζ Σώρος.

Και να ρωτήσω ο έρμος

Την μεθόδευση πότε την έμαθαν στο κόμμα τους, πότε κατάλαβαν ότι θα χαθεί το τελευταίο ισχυρό διαπραγματευτικό επιχείρημα, γιατί στήριξαν την κυβέρνηση που τους έβαλε στο ΝΑΤΟ και μάλιστα με το όνομα και γιατί δεν είπαν από την αρχή ότι θέλουν αντί 150, 180 βουλευτές;

Όσο για τον Σώρος τι να πω;

Δεν ήρθε προφανώς χθες στην πιάτσα; Και ούτε άρχισε να μοιράζει χρήματα προχθές;

Σωστά;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version