Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

KAMMENOΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ: EAN Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Ο κ. Καμμένος στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκέφθηκε ενόψει των γιιορτών των Χριστουγέννων, μονάδες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, καθώς και τη Φ/Γ «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ», που βρίσκεται εν όρμω λιμένα Λάρνακας, στο πλαίσιο αποστολής του ΟΗΕ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Καμμένος στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι στη Κύπρο με την ιδιότητα του Υπουργού. Ημουν εδώ αυτά τα χρόνια σε κάθε παρέλαση, κάθε 1η Απριλίου, αλλά εάν το εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας έρθει στη Βουλή με τη συμφωνία των Πρεσπών εγώ έχω υποχρέωση να αποχωρήσω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από την κυβέρνηση».

Parfait

«Δεν μου το επιτρέπει ούτε η ιστορία ούτε η υπηρεσία μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συναινέσω στην παράδοση του όρου της Μακεδονίας. Και θα το κάνω ενσυνείδητα, εκ μέρους της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και πολλών από εσάς» πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επεσήμανε, απευθυνόμενος προς τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ:

«Αντέξατε, κρατήσατε ψηλά την αποτρεπτική δύναμη της πατρίδας μας και παράλληλα καταφέρατε η Ελλάδα, από μέρος του προβλήματος της ευρύτερης περιοχής να δημιουργήσει άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, μαζί με την Κύπρο και με τις συμφωνίες που κάναμε προς το νότο με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προς το βορρά με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η χώρα μας βρισκόταν σε κρίση – καιοι κρίσεις συχνά οδηγούν σε απώλεια εθνικού εδάφους – καταφέρατε και δημιουργήσατε αυτόν τον άξονα σταθερότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, πριν από δύο εβδομάδες, είπε ότι η Ελλάδα πέρασε στο «plan A». Δεν είναι τυχαίο, ότι ξεκινώντας η Κύπρος για την εκμετάλλευση του φυσικού της αερίου, με την Τουρκία να απειλεί και να κατεβάζει πολεμικά πλοία, δεν είχε μόνο τη μόνιμη συνοδεία της Ελλάδος, δηλαδή την ΕΛΔΥΚ και το Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά ήρθαν και οι συμμαχικές δυνάμεις για να στείλουν ένα μήνυμα «να αφήσουν ήσυχη την Κύπρο να προχωρήσει στην εξόρυξη του φυσικού της πλούτου». Αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα.

Πριν από λίγες ημέρες, στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Νετανιάχου, παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσει από εδώ ένας αγωγός, θα περάσει νότια της Κρήτης, θα συνδεθεί με το φυσικό αέριο της Ελλάδος και θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, μέσω της Ελλάδος, στην Ευρώπη. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει σταθερότητα, ασφάλεια. Σημαίνει ότι αφήσαμε μία εποχή οικονομικής κρίσης και περνάμε σε μία περίοδο μεγάλης ασφάλειας. Και αυτό χάρη σε εσάς.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ», ένα μεγάλο «ευγνωμονώ», εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού, εκ μέρους όλου του Έθνους, στο μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί το κάνατε πιστοί στον όρκο που δώσατε «Να υπερασπίζω τη Σημαία, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, να μην την εγκαταλείπω ποτέ». Δεν γονατίσατε ούτε σε πιστωτές ούτε σε εκείνους που υποτίθεται ότι μας δείχνουν τα δόντια τους».

via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version