Βασίλη ο Παπαδημούλης ζητά από την Ε.Ε. να τερματιστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον φράχτη στον Έβρο. Μάλλον θα έγινε κι αυτός κομματάρχης του ...Μητσοτάκη!

ΚΑΜΜΕΝΟΣ:« ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ»

«Επί ξύλου κρεμάμενη» είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο να είναι πλέον αντιμέτωπος με το φάσμα της διάλυσής της

Η αιτία ακούει στο όνομα Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος, όπως έχει δηλώσει εδώ και πολύ καιρό, προτίθεται να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του μετά την υπερψήφιση των Πρεσπών. Η παράδοση της έδρας, ωστόσο, δεν αποτελεί λύση του προβλήματος για τον κ. Καμμένο, καθώς σε αυτή την περίπτωση την καταλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι εκτός κόμματος και μάλιστα με χείριστες σχέσεις με την ηγεσία, με αποτέλεσμα η έδρα να καταλήξει στον… ΣΥΡΙΖΑ. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει αυτομάτως πως οι ΑΝΕΛ μένουν με τέσσερις μόνο βουλευτές, κάτω από το όριο των πέντε που απαιτείται για τη συγκρότηση Κ.Ο. Ούτε ο άρτι μεταγραφείς στους ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς δεν σώζει την κατάσταση, καθώς ο κανονισμός προβλέπει πως για τη συγκρότηση Κ.Ο. χρειάζονται τουλάχιστον πέντε βουλευτές που είχαν εκλεγεί εξ αρχής με το κόμμα και σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει ο κ. Φωκάς, ο οποίος εξελέγη με την Ενωση Κεντρώων. Η εξίσωση είναι πολύ δύσκολη. Ο κ. Παπαχριστόπουλος σε χθεσινές δηλώσεις του (News 24/7) άφηνε περιθώριο στον κ. Καμμένο να αναζητήσει την επιβίωση της Κ.Ο.

«Δεν σας κρύβω ότι την παραίτησή μου την έχω ήδη τυπωμένη. Είναι πολύ σύντομη. Δυο σειρές», σημείωσε, προσθέτοντας όμως πως «δεν θέλω να είμαι η αιτία για να διαλυθεί η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Αν μπορώ να βοηθήσω για δυο – τρεις μέρες, να μην υποβάλω την παραίτηση για να βρει μια λύση ο Πάνος Καμμένος και να μη διαλυθεί η Κ.Ο. θα το κάνω, δεν είμαι αιμοχαρής». Τέτοιες δεξαμενές ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχουν. Ο Δημήτρης Καμμένος έσπευσε να δηλώσει πως δεν επιστρέφει στους ΑΝΕΛ, παρά το πρέσινγκ που του έγινε να σκεφτεί την επιστροφή, ενώ και ο Νίκος Νικολόπουλος σημείωσε στην «Κ» πως δεν προτίθεται να επιστρέψει, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα για τον Δήμο Πατρέων.

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος προχωρά κάθε μέρα σε κλιμάκωση της ρητορικής έναντι του Μαξίμου που οδεύει προς «τυφλή σύγκρουση», καθώς πλέον μιλάει ευθέως για «αποστασία» βάσει σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα. Χθες προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καθώς αποκήρυξε, εν μέρει, τη συνεργασία τον Αλ. Τσίπρα, κάτι που έως τώρα το απέφευγε. «Δεν είχα έντιμη συνεργασία, η εντιμότητα της συνεργασίας έληξε με το που είδε ο Τσίπρας ότι ο Κοτζιάς έλεγε ότι έχουμε την πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι είχαν επεξεργαστεί το σχέδιο αποστασίας με υπουργικές καρέκλες και δούλευαν πίσω από την πλάτη μου αυτά τα σενάρια», σημείωσε. Παράλληλα, δεν μπορεί να διαλάθει την προσοχή πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τις Πρέσπες, προχώρησε σε ένα «άνοιγμα» στον Αντώνη Σαμαρά, επαινώντας την ομιλία του στην Εθνική Αντιπροσωπεία για τη συμφωνία των Πρεσπών. Το γεγονός ότι πρόκειται για τον «βασικό εχθρό» της κυβέρνησης και του ίδιου τα τελευταία μνημονιακά χρόνια αποτελεί από μόνο του στροφή. Από τη Ν.Δ. πάντως, με αφορμή την πρότασή του το πρωί της Παρασκευής για παραίτηση 101 βουλευτών «ώστε να μπλοκαριστεί η συμφωνία», σημείωναν σε υψηλούς τόνους πως «αγνοεί ακόμη και το Σύνταγμα, από το οποίο ρητά προκύπτει ότι η Βουλή δεν διαλύεται και δεν προκηρύσσονται εκλογές ακόμη κι αν παραιτηθούν όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης», χαρακτηρίζοντάς τον «ψεκασμένο» που διακινεί «ανοησίες».

Parfait

via

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

BARAT
Exit mobile version