Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Πρωτιά Καραμανλή- Τζελέπη με φόντο την επικράτηση στο Νομό Σερρών!

protia-karamanlis-tzelepis-nomos-serron-ekloges

Στο μικροσκόπιο των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με τις εκλογές έχει ήδη μπει ο εκλογικός χάρτης και τα ποιοτικά δεδομένα των αποτελεσμάτων .


Τόσο για να χαραχθεί η στρατηγική για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και για να δουν όλα τα επιτελεία, που και πως τα πήγαν ανά Δήμο και ανά χωριό σε όλο το Νομό.

Από πλευράς Ν.Δ. η πρωτιά Καραμανλή είναι δεδομένη σε όλους τους Δήμους, πλην των Σερρών και Βισαλτίας, ενώ ο Μιχάλης Τζελέπης κέρδισε τους έξι από τους επτά δήμους, χάνοντας μόνο το Δήμο Αμφίπολης.


Αντίθετα στο ΣΥΡΙΖΑ είχαμε πρωτιά για τον Αβραμάκη στους Δήμους Αμφίπολης, Ηράκλειας και Ν. Ζίχνης, ενώ ο Καρπουχτσής κέρδισε τους Δήμους Βισαλτίας, Εμμ.Παππά και Σερρών, ενώ στην μάχη του σταυρού στην Σιντική επικράτησε η κ. Σαββίδου.

Lavera

Ορκίζεται την Κυριακή η νέα Βουλή – Νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου

Πέρασαν ήδη δύο μέρες από τις εκλογές της 21ης Μαίου και ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το που θα καταλήξει η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας, μιας και ακόμα και σήμερα υπάρχουν Δικαστικοί Επιμελητές που ακόμα δεν έστειλαν όπως είχαν υποχρέωση τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αντίθετα παρέδωσαν το εκλογικό υλικό στο Πρωτοδικείο Σερρών, που ενδεχομένως και σήμερα θα έχει τα τελικά αποτελέσματα.


Βέβαια δεν είναι σίγουρο πως θα μας έρθουν σήμερα και τα στοιχεία των ετεροδημοτών , όπως δεν έχουμε και καμία ενημέρωση για το ποια έδρα θα πάρει τελικά ο ίδιος ο κ.Τσίπρας, μιας και όπως είναι γνωστό είναι υποψήφιος τόσο στο Νομό μας, όσο και στα Δωδεκάνησα, αλλά και στην Ά Πειραιά.


Από πλευράς ΝΔ άπαντες δηλώνουν ευχαριστημένοι καθώς ελπίζουν πως δεν θα μπουν στην Βουλή και στις επόμενες εκλογές τα μικρά κόμματα, πράγμα που σημαίνει πως θα κερδίσουν τουλάχιστον άλλη μια έδρα, ενώ στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν κλειδωμένη την έδρα και στις επόμενες εκλογές, όποιο και να είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, που ενδέχεται να χάσει την έδρα των Σερρών!


Όσον αφορά τους σταυρούς προτίμησης, τόσο ο κ.Καραμανλής, όσο και η κ. Αραμπατζή φαίνεται να διατηρούν τα κεκτημένα, ενώ ο κ.Χατζηβασιλείου έχει αυξήσει την δύναμή του παντού και κυρίως στους Δήμους Σερρών και Βισαλτίας.


Πραγματική μάχη δόθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ όπου Καρπουχτσής και Αβραμάκης απέχουν λίγες δεκάδες σταυρών και όλοι περιμένουν με αγωνία το τελικό αποτέλεσμα, ενώ ο μοναδικός που δεν φαίνεται να αγχώνεται είναι ο κ. Μπούμπας που έχει δεδομένη την εκλογή, αν και εφόσον για άλλη μια φορά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ξαναμπεί στην Βουλή


Ήδη δυναμικό παρόν για τις ερχόμενες εκλογές κάνουν στην Νομό μας τόσο η ΝΙΚΗ, όσο και η Κωνσταντοπούλου με την Πλεύση Ελευθερίας, που θέλουν λίγο «σπρώξιμο» έτσι ώστε να μπουν στην επόμενη Βουλή, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει το κόμμα Κασιδιάρη, έτσι ώστε να συμμετέχει στις ερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.


Πάντως η δυναμική των προσώπων, όπως αποτυπώθηκε στην ιδιαίτερη συνθήκη της κάλπης της απλής αναλογικής, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την επόμενη μέρα.


Όχι μόνο για τον ρόλο τους για την προώθηση των γαλάζιων μηνυμάτων ενόψει της 25ης Ιουνίου αλλά πιθανώς και για τη… μεθεπόμενη μέρα, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει νέα κυβέρνηση.


Στις εντυπωσιακές πρωτιές, ή ακριβέστερα σε εκείνους που «γιορτάζουν» προσωπικές νίκες, εντάσσονται και κάποιοι «μητσοτακικοί» – πρόσωπα που αν μη τι άλλο συνδέθηκαν με την τετραετία του Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας.


Την Κυριακή όλα θα πρέπει να είναι τελειωμένα καθώς αναμένεται η ορκωμοσία της νέας Βουλής που θα προκύψει από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

Οι βουλευτές που εξελέγησαν θα ορκιστούν το απόγευμα της Κυριακής και αμέσως μετά το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η εκλογή του προεδρείου ενώ έως το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής.


Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου, συμπίπτει λοιπόν με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος, οπότε και τίθενται σε ισχύ νόμοι και κανόνες και μια σειρά από διαδικασίες και προθεσμίες στον δρόμο προς τις κάλπες.


Να θυμίσουμε τέλος πως το εκλογικό σύστημα της 25ης Ιουνίου θα είναι με την ενισχυμένη αναλογική και οι βουλευτές θα προκύψουν, όχι πλέον με επιλογή από τους ψηφοφόρους, αλλά με λίστα που θα έχουν καταρτίσει τα ίδια τα κόμματα.


Που ουσιαστικά θα είναι σύμφωνα με την θέληση των πολιτών που τους ψήφισαν.

Κώστας Καραμανλής: Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για τη στήριξή τους!

Μιχάλης Τζελέπης: Το ΠΑΣΟΚ ξαναέγινε πρωταγωνιστής

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version