23/06/2024
38.1 C
Serres

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ!

Array

Μια υπέροχη συνταγή για ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό.

Καρυδόπιτα.Ένα πατροπαράδοτο σιροπιαστό γλυκό με τη φανταστική γεύση του καρυδιού που είναι πολύ δύσκολο να του αντισταθείς… Απολαύστε το είτε σκέτο ή με σαντιγί ή με παγωτό…

Υλικά συνταγής
Για τη καρυδόπιτα:

2 ποτήρια νερού καρύδια (250 γρ. περίπου) αλεσμένα σε μικρά κομματάκια (όχι τελείως σκόνη) στο μπλέντερ
1 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη (σκόνη)
1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
8 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κοφτές κ.σ. κανέλα
1 -1 ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ [*]

dei gaia e vima (1)

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερού νερό
χυμός μισού λεμονιού
1 στικ κανέλας
Αν προτιμάτε τη καρυδόπιτά σας πολύ σιροπιασμένη βάλτε 3 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη και το χυμό 1 μικρού λεμονιού.

Εκτέλεση συνταγής
Για τη καρυδόπιτα: Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ για αρκετή ώρα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα.
Στο μπολ με τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε όλα τα υλικά της συνταγής και στο τέλος και το μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με το ΧΕΡΙ, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, για λίγη ώρα, έως ότου ενσωματωθούν τα υλικά και έχουμε έναν αφράτο χυλό. (Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και λίγη ώρα για να φύγει ο αέρας από τη μερέγκα). Σε περίπτωση που ο χυλός μας είναι σφιχτός προσθέτουμε λίγο κονιάκ επιπλέον.


Τοποθετούμε το μείγμα σε μεσαίο ταψί ή σε φόρμα του κέικ αφού βουτυρώσουμε τα τοιχώματα και τα καλύψουμε με αλεύρι και ψήνουμε τη καρυδόπιτα για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε 6 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει. Περιχύνουμε κρύο σιρόπι σε ζεστή καρυδόπιτα ή ζεστό σιρόπι σε κρύα καρυδόπιτα. Αφήστε το γλυκό στο ταψί 1 περίπου ώρα περίπου ή μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Μετά τη κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

[*] Βάζετε αρχικά το 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ. Αν το μείγμα σας είναι πηχτό προσθέτετε και άλλο ½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ.

via


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Κυριακή της Πεντηκοστής – Τι γιορτάζουμε σήμερα και τι συμβολίζει η ημέρα

Η Κυριακή πριν από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Την Κυριακή της Πεντηκοστής γιορτάζουμε την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού, με μορφή...

Τραϊάνα Ανανία: «Δεν λαμβάνω πολλά μηνύματα από άντρες στα social media»

«Όχι, δεν θέλω να τραβήξω την προσοχή» Για τη συμμετοχή της στην επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή «Τότε, τώρα, πάντα» μίλησε η Τραϊάνα Ανανία. Η γνωστή...

Η Ζέτα Μακρυπούλια εξηγεί γιατί δεν δίνει συνεντεύξεις: «Στην τελευταία έπαθα κρίση πανικού»

Τους λόγους για τους οποίους πλέον δίνει σπάνια συνεντεύξεις εξήγησε η Ζέτα Μακρυπούλια και σημείωσε πως μετά την τελευταία συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου έπαθε...

Διονύσης Τσακνής: «Έγραψα “το τραγούδι των γύφτων” κατά παραγγελία»

Στην τελευταία εκπομπή, για αυτή τη σεζόν, του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου ο Διονύσης Τσακνής. Ο γνωστός...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Θεσσαλονίκη: 41χρονος παρέσυρε την πρώην σύζυγό του με αυτοκίνητο

Έπειτα ο 41χρονος την έπιασε από τον λαιμό και την απείλησε Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (16/06) στα Νέα Μάλγαρα...

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδα ο Στέργιος Μπίλας

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου χάρισε στην Ελλάδα ο Στέργιος Μπίλας. Ο 23χρονος κολυμβητής του Ολυμπιακού κατέλαβε την πρώτη θέση...

Μέμος Μπεγνής: «Δεν θέλω να έχω δικό μου σπίτι, δεν μου αρέσει η ιδιοκτησία»

«Η ευτυχία δεν είναι ούτε στα ακίνητα, ούτε στα λεφτά, είναι στην ψυχή», είπε ο Μέμος Μπεγνής. Συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day και την Όλγα...

Συνέχισε να διαβάζεις