12/06/2024
37.6 C
Serres

Καταγγελία: Την απέλυσε επειδή απήργησε και στο τέλος του μήνα την πλήρωσε… 2 ευρώ

Array

Τι καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και το παράρτημα Χανίων του Σωματείου Εργαζομένων της πασίγνωστης εταιρείας

Σε εκδικητική απόλυση εργαζομένης προχώρησε η εργοδοσία της Teleperformance, όταν η εργαζόμενη αποφάσισε να απεργήσει, σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και του παραρτήματος Χανίων του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ήδη εκκρεμής καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για αυτό το ζήτημα, η εταιρία πιέζει την εργαζόμενη να φύγει απ’ το παρεχόμενο διαμέρισμα την ίδια μέρα που της ανακοινώθηκε η απόλυσή της.

Επιπλέον, την ημέρα της μισθοδοσίας η εταιρία είχε το θράσος να πληρώσει την εργαζόμενη με μόλις ΔΥΟ ΕΥΡΩ, ενώ η ίδια εργαζόταν κανονικά ολόκληρο τον μήνα Μάιο, αναφέρεται στην καταγγελία.

dei gaia e vima (1)

Η καταγγελία

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και το παράρτημα Χανίων του Σωματείου Εργαζομένων Teleperformance καταγγέλλει:

Η εργοδοσία της Teleperformance έχει φτάσει την εκμετάλλευση και την απανθρωπιά στο απροχώρητο.

Ειδικά στην τοπική έδρα της στα Χανιά όπου διαμένουν εκατοντάδες εργαζομένων από βορειοευρωπαϊκές χώρες, η εκμετάλλευση χτυπάει “ταβάνι”.


Την ίδια στιγμή που το Ελληνικό παράρτημα της πολυεθνικής ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το 2023, στα σωματεία μας έχουν φτάσει αλλεπάλληλες καταγγελίες από εργαζομένους ότι η εταιρία τους υπερχρεώνει αυθαίρετα για το ρεύμα και για έξοδα στέγασης.

Η εταιρία παρακρατεί αυτόματα απ’ τους μισθούς των εργαζομένων χρεώσεις ρεύματος στα 40 με 45 σέντ την κιλοβατώρα.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν λαμβάνουν λογαριασμούς ρεύματος και δεν υπάρχουν καν μετρητές στα διαμερίσματα τους για να πιστοποιείται η κατανάλωση.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα γίνονται υπέρογκες κρατήσεις για αυτονόητες υπηρεσίες στέγασης απ’ τους μισθούς των εργαζομένων.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά το παράδειγμα εργαζομένου που η εταιρία του παρακράτησε 440 ευρώ απ’ τον μισθό του για «καθαριότητα» αφότου του υπέδειξαν οι ίδιοι ότι είναι αναγκασμένος να μετακινηθεί σε άλλο παρεχόμενο διαμέρισμα.


Οι παραπάνω πρακτικές χρεώσεων οδηγούν τους εργαζομένους να χάνουν κάθε μήνα απ’ τους μισθούς τους 200 με 300 ευρώ για διαμερίσματα 20 – 30 τετραγωνικών.

Επισημαίνουμε ότι τα πλυντήρια ρούχων στα διαμερίσματα βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, και στις περισσότερες περιπτώσεις τα διαμερίσματα είναι μονάχα εξοπλισμένα με μάτι κουζίνας για μαγείρεμα.

Οπότε σε καμία περίπτωση δεν δύναται η μηνιαία κατανάλωση ενός τέτοιου διαμερίσματος να πλησιάζει τα εξωφρενικά ποσά των 300 ευρώ.

Ασφαλώς οι παραπάνω πρακτικές επηρεάζουν όλους τους εργαζομένους της εταιρίας στα Χανιά, οι οποίοι μάλιστα έρχονται εδώ από χώρες της βόρειας Ευρώπης με υποσχέσεις της εταιρίας για παρεχόμενα διαμερίσματα σε ξενοδοχεία με σύγχρονες εγκαταστάσεις… Μόνο και μόνο για να αντικρίσουν απαράδεκτες συνθήκες στα διαμερίσματα που τους παρέχονται.

Στοιβάζονται σε σχεδόν παραιτημένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του προηγούμενου αιώνα, με μούχλα και κατσαρίδες στα δωματια τους.

Το αποκορύφωμα της απανθρωπιάς το βλέπουμε τώρα με την εταιρία να προχωρά στην εκδικητική απόλυση εργαζομένης αφού η ίδια είχε απεργήσει.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ήδη εκκρεμής καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για αυτό το ζήτημα, η εταιρία πιέζει την εργαζόμενη να φύγει απ’ το παρεχόμενο διαμέρισμα την ίδια μέρα που της ανακοινώθηκε η απόλυση της.

Σαν να μην έφτανε αυτό, την ημέρα της μισθοδοσίας η εταιρία είχε το θράσος να πληρώσει την εργαζόμενη με μόλις ΔΥΟ ΕΥΡΩ ενώ η ίδια εργαζόταν κανονικά ολόκληρο τον μήνα Μάιο.

Η εταιρία έχει δηλαδή την προσδοκία η εργαζόμενη αναλάβει έξοδα μετακόμισης με αυτόν τον «μισθό»… Η δικαιολογία της εταιρίας στο να αποδώσει 2 ευρώ ως μισθό ήταν ότι δήθεν οι κρατήσεις για κόστη ηλεκτρισμού τριών μηνών έφταναν το εξωφρενικό ποσό των 954 ευρώ!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η εταιρία βρήκε και κάτι παραπάνω να χρεώσει την εργαζόμενη.

Καθώς όταν μπήκε στο δωμάτιο δεν υπήρχε πουθενά εξοπλισμός καθαριότητας, ζήτησε βοήθεια να καθαριστεί η μούχλα που προϋπήρχε εκεί από τους διαχειριστές.

Και ως δια μαγείας, η χρέωση αυτή συν τα «χρωστούμενα» ευρώ στο ρεύμα, έβγαλαν αποτέλεσμα το υπόλοιπο του μισθού να είναι 2 ευρώ…

Καταγγέλλουμε λοιπόν την εμπαικτική στάση της εταιρίας, που ενώ εξυπηρετεί εταιρείες κολοσσούς όπως Google, Apple, Microsoft, Facebook, Netflix, Samsung, Mercedes Benz, Miele, Scalable Capital, Sage, Electrolux, Vattenfall, Telia κ.α αλλά και ΔΕΗ, ΟΤΕ και πολλές άλλες, αποκομίζοντας αυξανόμενα κέρδη ρεκόρ χρόνο με τον χρόνο, απαιτεί απ’ τους εργαζόμενους να ανέχονται συνθήκες μοντέρνας σκλαβιάς.

Απαιτούμε συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις 20% στους μισθούς όλων των εργαζομένων της εταιρίας πανελλαδικά, να σταματήσουν οι αυθαίρετες κρατήσεις, να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους να επιλέγουν παροχή ρεύματος με εξατομικευμένο λογαριασμό όπως και δικαιούνται, να παρέχονται κατοικίες με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και να δίνεται προειδοποίηση με το εύλογο χρονικό περιθώριο στους εργαζομένους αν τους ζητηθεί να εγκαταλείψουν τις παρεχόμενες κατοικίες (ειδικά δεδομένου ότι πολλοί εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους σε μακρινές χώρες για να έρθουν εδώ) καθώς και να αποδοθούν στην συνάδελφο οι πλήρεις μισθοί της άμεσα.

Χανιά: Παντρεύτηκε και λίγες ώρες μετά βρήκε νεκρή την αδερφή της

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή την Τρίτη 11 Ιουνίου στο Δήμο Σερρών

Πηγή:alfavita

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δημήτρης Μακαλιάς και Λάμπρος Φισφής: «Είμαστε θλιβεροί μεσήλικες»

Ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Λάμπρος Φισφής έδωσαν κοινή συνέντευξη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα. Ο ηθοποιός και ο κωμικός μίλησαν στη συνέντευξη για...

Χάρης Χριστόπουλος: Ο πιο συχνός λόγος διαφωνίας με τη σύζυγό μου είναι ότι...

O γνωστός φωτογράφος μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» Ο Χάρης Χριστόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τα παιδικά του χρόνια, για την οικογένειά του,...

Ναταλία Δραγούμη: Εδώ και 20 χρόνια κρατάω ένα σβηστό τσιγάρο στο χέρι, πρώτη...

«Δεν κάνω κακό σε κανέναν, εγώ το θεωρώ φυσιολογικό» σημείωσε η ηθοποιός Στην εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα «Καλύτερα Αργά» βρέθηκε η Ναταλία Δραγούμη. Η ηθοποιός...

Πανελλήνιες 2024: Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο στη Θεσσαλονίκη λόγω… καύσωνα

Μέχρι και ανεμιστήρες επιστράτευσαν γονείς μαθητών που δίνουν Πανελλήνιες στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανυπόφορο καύσωνα. Το 5ο Λύκειο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στεγάζεται εδώ...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιώργος Χρυσοστόμου: “Είναι σκανδαλώδες το πόσο ακριβό είναι να πάω στους γονείς μου στη Ρόδο, με το 1/3 πήγα στο Βερολίνο”

Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε τον λόγο που δεν επισκέπτεται τους γονείς του στη Ρόδο. Aποκαλυπτικός και ειλικρινής ο ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου ο οποίος είπε αυτό...

Φρίκη στην Αλεξανδρούπολη: Περιέλουσε με χλωρίνη τη σύντροφο του

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα έπειτα από αναζητήσεις Ακόμα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής...

Ευρωεκλογές 2024: Τα αποτελέσματα στο Δήμο Βισαλτίας (Σερρών)

Ευρωεκλογές 2024 – Είδαμε τα αποτελέσματα στο Νομό Σερρών και τώρα πάμε στον Δήμο Βισαλτίας όπου η Νέα Δημοκρατία έρχεται 1η με 3.191...

Συνέχισε να διαβάζεις