Βασίλη τη μία φταίει ο καπιταλισμός, μετά η Μέρκελ και ο Ντράγκι, τώρα ο ... Ανδρουλάκης.Ο Αλέξης δεν φταίει ...ποτέ

Ξανακλείνει οριστικά για φέτος το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου

Μετά από αυτοψία κλιμακίων του ΟΑΣΠ, δεν θα λειτουργήσει η παραλία για λόγους ασφαλείας.


Ισως το πιο γνωστό σημείο της Ζακύνθου, η παραλία «Ναυάγιο» που αποτελεί από μόνη της καρτ-ποστάλ, κλείνει ξανά για το κοινό, κι ενώ η τουριστική περίοδος ήδη έχει αρχίσει.

Μέτρα προστασίας για τις κατολισθήσεις από τις σεισμικές δονήσεις του 2018 δεν έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας είχε ανακοινώσει τρεις ζώνες πρόσβασης των επισκεπτών.

Παρόλα αυτά, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου είχε αποφασίσει την απαγόρευση της πρόσβασης για λόγους ασφαλείας.

Τώρα, στο πλαίσιο των επανεκτιμήσεων της κατάστασης, αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα και τα κατολισθητικά φαινόμενα και έπειτα από την αυτοψία που διενεργήθηκε στις 8 Μαρτίου 2023 από επιστημονικό κλιμάκιο του ΟΑΣΠ,

υπό την καθοδήγηση του προέδρου του Καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, διαπιστώθηκε εκτεταμένος κατολισθητικός κίνδυνος λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή, με αποτέλεσμα ο ΟΑΣΠ να εισηγηθεί την εκ νέου απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία, για λόγους ασφαλείας.

Με βάση τα ευρήματα της αυτοψίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού,

της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης, για την εφαρμογή της απαγόρευσης πρόσβασης στην παραλία «Ναυάγιο» για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Συμφωνήθηκε επίσης η κατάσταση να επανεκτιμάται δύο φορές ετησίως μετά από νέες επιτόπιες αυτοψίες.

Καταλήγοντας, το ζήτημα είναι γιατί δεν έχουν προχωρήσει μέτρα προστασίας από τις κατολισθήσεις ή γιατί δεν έχουν γίνει ελεγχόμενες κατολισθήσεις στα επικίνδυνα σημεία.

Ορεστιάδα | Η πόλη πρότυπο για την Ελλάδα χωρίς φανάρια και ατυχήματα – Οι οδηγοί σταματούν για κάθε πεζό

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version