Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Έντονη κόντρα Παπαφωτίου-Πάνου!

Την αρχή έκανε η κ. Αριάδνη Παπαφωτίου που έγραψε πως έχουμε και online Κλινική Covid αν δεν το ξέρετε.

Σύμφωνα με την Παπαφωτίου οι δημότες των Σερρών θα πρέπει να γνωρίζουν πως εδώ και 8 μήνες υπάρχει Εικονική Κλινική για τον Covid-19 , πως υπάρχουν δύο Ιατροί στην πόλη, για την on line εξυπηρέτησή σας από το σπίτι σας, με Η/Υ ή κινητό, ποιές ώρες και ημέρες μπορείτε να συνομιλήσετε  και φυσικά με ποιόν τρόπο μπορείτε να συνδεθείτε  μαζί τους?

Πληροφορίες:
Με απευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο κ. Αλ. Χρυσάφη, (δλδ χωρίς ενημέρωση ή απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου), η  εταιρία VIDAVO Α.Ε. με έδρα την Θεσσαλονίκη και δύο ιδιώτες Ιατροί των Σερρών, υπέγραψαν Σύμβαση με τον Δήμο ύψους 12.000 ευρώ, για να παρέχουν υπηρεσίες «Virtual Covid-19 Κλινικής», με  on-line εξυπηρέτηση των δημοτών για έναν χρόνο.
Η σύμβαση της απευθείας ανάθεσης, υπογράφτηκε στις 31/5/2021 από την Αντιδήμαρχο κ. Σωτ. Πάνου.  

–Τι λέει η «Διαύγεια»:
Τον Δεκέμβριο του ‘21, η μεν Vidavo A.E. πληρώθηκε όλο το συμφωνημένο ποσό δλδ 5.704 ευρώ αν και πέρασε μόνο ένα 6μηνο, ενώ οι Ιατροί το μισό της αμοιβής τους δλδ: από 1.500 ευρώ έκαστος.  
–Παρακαλούμε ενημερώστε κι εμάς που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή της, πόσοι συνδημότες κάνατε χρήση αυτής της χρήσιμης υπηρεσίας που πληρώνει με αγάπη και ενδιαφέρον για όλους μας, ο Δήμος Σερρών. 

Ως ανεδαφικά χαρακτήρισε η αντιδήμαρχος κ Σωτηρια Πάνου τα όσα υποστήριξε η κ Παπαφωτίου σχετικά με την ύπαρξη εικονικής κλινικής COVID-19 στο δήμο Σερρών.

Σύμφωνα με την κ. Πάνου στις 25/11/20 ελήφθη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών με αριθμό 455 για τη λειτουργία on line covid κλινικής βασιζόμενη στην υπ.αριθμ. 19/2020 μελέτη του Τμήματος Δημόσιας Υγείας που αφορά την παροχή υπηρεσίας «Χρήση virtual covid κλινικής για εξυπηρέτηση δημοτών on line από ιατρούς με πρόσβαση από Η/Υ ή κινητό». 

Εν συνεχεία απευθύναμε δημόσια πρόσκληση στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και κατατέθηκαν οικονομικές προσφορές, όπως ορίζει η διαδικασία. Επελέγησαν οι οικονομικότερες προσφορές για 12 μήνες, χρονική περίοδος που ορίζεται από τη μελέτη. 

Στις 10 Ιουνίου 2021 ανακοινώθηκε με δελτίο στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η πρόσκληση προς τους δημότες που επιθυμούν να ενταχθούν και πραγματοποιήθηκε από το υγειονομικό προσωπικό δικτύωση με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. 

Ακόμη και σήμερα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Σερρών. Παράλληλα εκπαιδεύθηκε το υγειονομικό προσωπικό του Δήμου για χρήση της πλατφόρμας vidavo και σύμφωνα με το υπ.αριθμ.237/2-11-2021 έγγραφο η επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα ανέρχεται στους 253 ωφελούμενους. 

Επίσης η παροχή υπηρεσιών µέσω της πλατφόρµας έχει δηµοσιευµένα αποτελέσµατα βελτίωσης δεικτών υγείας, εξοικονόµησης πόρων και παροχής βελτιωµένων υπηρεσιών υγείας από απόσταση και η παροχή αυτή έχει πιστοποιηθεί με CE0653 Κλάση IIa ως ιατροτεχνολογικό προϊόν από το Υπουργείο Υγείας και εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις του GPDR .

Ειδικότερα με γνώμονα την ανάγκη του Δήμου μας για την προστασία των ευάλωτων ομάδων και την εξασφάλιση της συνέχειας της φροντίδας (continuity of care) δημοτών με χρόνια προβλήματα υγείας, δημιουργήθηκε basic online virtual COVID-19 κλινικής μέσω της οποίας δημότες έρχονται σε επαφή με εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και λαμβάνουν συμβουλευτική διάγνωση.

Όλοι οι επιλέξιμοι πολίτες – κάτοικοι στη γεωγραφική εμβέλεια του Δήμου μας (π.χ. ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας, ΑμΕΑ) κλείνουν ραντεβού με ιατρό καλώντας σε προκαθορισμένα τηλέφωνα του Δήμου (2321350571, 2321350040) προκειμένου να συνομιλήσουν μέσω βιντεοσυνεδρίας με ιατρό. Εφόσον προγραμματιστεί το ραντεβού τους από το αρμόδιο προσωπικό, λαμβάνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει, τα στοιχεία της βιντεοσυνεδρίας ημέρα και ώρα καθώς και τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link), που θα τους συνδέει στην βιντεοσυνεδρία με τον ιατρό. 

Και συνεχίζουμε…

Μόνο που η κ.Παπαφωτίου επανήλθε

 κ. Σωτ. Πάνου μπερδευτήκατε πάλι. 

–1. Η «Κλινική» δημιουργήθηκε με απευθείας ανάθεση σε εταιρία επιλογής σας. Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν επέλεξε τίποτε. (Απόφαση για απευθείας ανάθεση αριθμ. 546/2021 του κ. Αλ. Χρυσάφη) 

–2. Πουθενά στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου δεν υπάρχει σύνδεσμος της «Κλινικής», τηλέφωνα ή σχετική πληροφορία για τους δημότες 

–3. Το ένα Δελτίο Τύπου που εκδώσατε ποτέ, ήταν στις 15/6/21 (κι όχι στις 10/6), και μιλούσε για είκοσι (20) δημότες που θα εξυπηρετούνται καθημερινά 

–4. Τον λόγο που εταιρία που επιλέξατε εξοφλήθηκε 6μηνες πριν τελειώσει η ετήσια σύμβασή της, δεν τον απαντήσατε 

–5. Τον λόγο που κρύβετε την «Κλινική» από την ιστοσελίδα του Δήμου αν και είναι σε «λειτουργία» (?), δεν μας τον εξηγήσατε 

–6. Τέλος, υποθέτουμε ότι τα 253 άτομα που επισκέφθηκαν την πλατφόρμα (αλήθεια πού την βρήκαν??) αυτό το 8μηνο, σας ικανοποιούν. 

Βέβαια σύμφωνα με την Σύμβαση που υπογράψατε με εταιρία και ιατρούς, μέσα στους 8 μήνες οι ωφελούμενοι (κι όχι οι απλοί επισκέπτες της πλατφόρμας) θα έπρεπε να ξεπεράσουν τους 4.000. 

Τελικά, όντως Virtual η «Κλινική» σας. 

Μόνο που η κ.Πάνου που δεν αφήνει ως συνήθως τίποτα να πέσει κάτω επανήλθε….

Παθούσα και μη Μαθούσα η Κα Παπαφωτίου! 

‘Η όπως έλεγε και ο Αισχύλος για οδηγό βίου «τον πάθει μάθος» 

«Ένα χρόνο περίπου νωρίτερα η Κα Παπαφωτίου κατήγγειλε και πάλι τον Δήμο Σερρών για δήθεν πληρωμή της πλατφόρμας Booking Clinic σε συνεργασία τότε με τους Ιατρούς του Κόσμου. 

Στη συνέχεια της απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία και αναγνώσαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία την καλούσαν να μην διαδίδει ψευδείς ειδήσεις. 

Προφανώς η Κα Παπαφωτίου μπερδεύτηκε τότε, καθώς περιήλθε σε σύγχυση ανάμεσα στην εφαρμογή booking clinic και στην εφαρμογή vidavo.

Σήμερα πράττει το δεύτερο ολίσθημα: Συγχέει και πάλι 3 διαφορετικά προγράμματα : Άλλο πρόγραμμα είναι η εφαρμογή vidavo ,άλλο πρόγραμμα ήταν η Booking Clinic, άλλο πρόγραμμα ήταν η εφαρμογή vidalan που συνδέεται με τα κουμπιά πανικού 24ωρης χρήσης.

Και επανέρχομαι στο πρόγραμμα “virtual covid clinic” της vidavo. 

Επαναλαμβάνω προς εμπέδωσιν: Στις 25/11/2020 πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αναμόρφωση 96 που αφορά τη συνδρομή για χρήση της και εξυπηρέτηση των δημοτών on line από ιατρούς από Η/Υ ή κινητό. 

Εν συνεχεία απευθύναμε δημόσια πρόσκληση στον Ιατρικό Σύλλογο για κατάθεση προσφορών και επελέγησαν από την Υπηρεσία οι οικονομικότερες προσφορές. 

Η παροχή αυτή επαναλαμβάνω μέσω αυτής της εφαρμογής έχει πιστοποιηθεί με CE0653 Κλάση IIa ως ιατροτεχνολογικό προϊόν από το Υπουργείο Υγείας και εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις του GPDR .  

Υπάρχει αναρτημένο δελτίο τύπου 7 μήνες πριν που αναγράφει αναλυτικά τη διαδικασία εγγραφής στο πρόγραμμα (τελεί ακόμη σε ισχύ), καθώς και πλειάδα άλλων δελτίων σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. 

Σύνδεσμος δεν μπορεί να υπάρχει στην ιστοσελίδα, γιατί απλούστατα αν διαβάσετε τα δελτία θα καταλάβετε ότι για την εγγραφή στο πρόγραμμα απαιτείται να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, καλώντας  στα (2321350040 και 2321350571), να ετοιμάσετε πρώτα ιατρικό φάκελο με τη νοσηλεύτρια του Δήμου, να καταχωρισθούν στην πλατφόρμα το ΑΜΚΑ, τυχόν εξετάσεις σκαναρισμένες και στη συνέχεια αποστέλλεται link σε κάθε ωφελούμενο μέσω email. 

Είναι διαφορετικό το link κάθε φορά, γιατί άλλος χρησιμοποιεί την άυλη συνταγογράφηση, άλλος εγγράφεται μόνο στην βιντεοσυνεδρία, άλλος αποστέλλει διαγνωστικές εξετάσεις και αυτά υλοποιούνται κάτω από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

Διαβάστε επιτέλους τα δελτία τύπου!

Για την υλοποίηση του έργου έγινε ανάθεση μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία των προσφορών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 118 του Ν.4412/16 και επιλέχθηκε η οικονομικότερη προσφορά.

Αναφορικά με την πληρωμή των παρόχων, επειδή δεν έχετε ασκήσει διοίκηση, αγνοείται πολλά διαχειριστικά θέματα των υπηρεσιών….

Έχουμε μια συνεχιζόμενη δαπάνη παρεχόμενων υπηρεσιών που μεταφέρεται στη νέα χρονιά, η λειτουργία της οποίας για να υφίσταται πρέπει να είναι διαθέσιμη και η πλατφόρμα ταυτόχρονα. ( Γιατί άλλωστε να μην πληρωθούν για διάστημα που εργάσθηκαν;;;). 

Τέλος αν ξέρατε από οδηγό εφαρμογής των προγραμμάτων τηλεϊατρικής, θα γνωρίζατε ότι σύμφωνα με τα απολογιστικά δεδομένα των πεπραγμένων στην επισκεψιμότητα της πλατφόρμας καταγράφουμε μόνο τις απλές συνεδρίες με ιατρό (σύνολο 253). 

Σε άλλο «κανάλι» καταγράφονται οι εγγραφές στο σύστημα χρηστών που έκαναν συνταγογράφηση και σε άλλο «κανάλι» καταγράφονται οι ωφελούμενοι που ζήτησαν παραπεμπτικά και απέστειλαν διαγνωστικές εξετάσεις…..

Άρα αν προσθέσουμε τους ωφελούμενους ανά κατηγορία υπηρεσιών υπερβαίνουμε κατά πολύ τον αριθμό που αναγράφετε..

Ας σταματήσουν επιτέλους τα ανούσια πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη ευπαθών ομάδων που ωφελούνται από τα προγράμματα… 

Και συνεχίζουμε…

Προφανώς κ.Πάνου για την κ.Παπαφωτίου δεν υπάρχει …σωτηρία!

Άλλωστε ο σωστός δρόμος είναι ο … ανήφορος!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version