Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Κορονοϊός-Παραλλαγή “Δέλτα”: Απειλεί με γαστρεντερίτιδες, θρομβώσεις και προβλήματα ακοής

india e vima
india e vima
Μοιράσου το...

Προβλήματα στην ακοή, σοβαρές γαστρικές διαταραχές και θρομβώσεις, συμπτώματα που στο παρελθόν δεν εντοπίζονταν σε ασθενείς με κορονοϊό, έχουν συνδεθεί, από γιατρούς στην Ινδία, με την παραλλαγή του κορονοϊού γνωστή και ως “Δέλτα”, η οποία ευθύνεται σε ένα μεγάλο βαθμό για το κύμα που “θερίζει” την Ινδία.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το στέλεχος αυτό, που κυριαρχεί πλέον, ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας.

Η παραλλαγή Δέλτα, γνωστή και ως B.1.617.2, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Bloomberg έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 60 χώρες τους τελευταίους έξι μήνες.

Μάλιστα η αύξηση των κρουσμάτων, που προκάλεσε η παραλλαγή, ανάγκασε το Ηνωμένο Βασίλειο να επανεξετάσει τα σχέδιά του για το εάν θα άρει τα τελευταία περιοριστικά μέτρα.

“Χρειαζόμαστε περισσότερη επιστημονική έρευνα για να εντοπίσουμε εάν τα τελευταία περιστατικά που περιελάμβαναν προβλήματα στην ακοή και αυξημένες θρομβώσεις συνδέονται με το Β.1.617 ή όχι”, δήλωσε ο Abdul Ghafur, ιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Νοσοκομείο Apollo, στη Chennai, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Ινδίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι βλέπει περισσότερους Covid ασθενείς που να παρουσιάζουν διάρροια τώρα συγκριτικά με το πρώτο κύμα.

“Ένας νέος εχθρός”

“Το περασμένο έτος νομίζαμε ότι γνωρίσαμε καλά το νέο μας εχθρό, ωστόσο αυτός άλλαξε”, σημείωσε ο Ghafur.

“Αυτός ο ιός έχει γίνει τρομερά απρόβλεπτος”.

Πόνοι στο στομάχι, ναυτίες, εμετοί, απώλειες στην όρεξη, προβλήματα στην ακοή και πόνοι στα κόκκαλα είναι μεταξύ των συμπτωμάτων που παρουσιάζει, στην παρούσα φάση, μεγάλο μέρος των ασθενών με κορονοϊό στην Ινδία.

Καύση νεκρών από κορονοϊό στην Ινδία


Επιπλέον, τον περασμένο μήνα υπήρξαν πολλές αναφορές για αρκετές περιπτώσεις μουκορμύκωσης στην Ινδία, μιας σπάνιας και θανατηφόρας μυκητιασικής λοίμωξης που προσβάλλει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι ανάρρωσαν από την Covid-19.

savvas rizos

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η μουκορμύκωση ή “μαύρος μύκητας” συνδέεται με τον διαβήτη και το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

“Το προηγούμενο έτος ήρθα αντιμέτωπος με τρία ή τέσσερα περιστατικά θρομβώσεων στο αίμα, από τον κορονοϊό, ενώ τώρα βλέπω τουλάχιστον έναν ασθενή την εβδομάδα”, ανέφερε ακόμα ο Abdul Ghafur.

Τα συμπτώματα της παραλλαγής Δέλτα και μία στενά συσχετισμένη μετάλλαξη, γνωστή και ως Κάπα, η εξάπλωση των οποίων οδήγησε σε ένα τέταρτο Lockdown της Μελβούρνης, καταγράφονται ακόμη, σύμφωνα με τη Raina MacIntyre, καθηγήτρια παγκόσμιας βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ.

“Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι τι ακριβώς είναι αυτό και να είμαστε προσεκτικοί εάν εμφανίσουμε κάποιο από τα συμπτώματα”, σημείωσε.

Η νέα μετάλλαξη δείχνει το πιο άσχημο πρόσωπό της στην Ινδία
Το πιο ανησυχητικό στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ινδία όσον αφορά την πανδημία, είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο ιός, ο οποίος δεν αφήνει απ’ έξω ούτε και τα παιδιά.

Άνθρωποι θρηνούν συγγενή τους που πέθανε από κορονοϊό, Ινδία

Όπως αναφέρει ο κ. Ghafur τις τελευταίες ημέρες τον επισκέπτονται ολόκληρες οικογένειες με συμπτώματα κορονοϊού σε αντίθεση με το περασμένο έτος, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στη μεταδοτικότητα του ιού.

Ο Γερμανός πολιτικός και επιστήμονας Karl Lauterbach δήλωσε την Τρίτη ότι η νέα αυτή παραλλαγή του ιού πιθανότατα θα φέρει αύξηση των κρουσμάτων και στη Γερμανία τους επόμενους μήνες.

“Μου φαίνεται μη ρεαλιστικό το σενάριο να το αποφύγουμε πλήρως”, έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

panagiotis grigoriadis
Exit mobile version