ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ «ΚΑΛΟΣ» ΓΙΑΤΡΟΣ!

Μια οδυνηρή εμπειρία στο Αφγανιστάν άφησε τον παλαίμαχο του Αμερικανικού στρατού χωρίς πόδια και του αφαίρεσε ένα μέρος του δεξιού χεριού του

Αλλά αυτό δεν τον αποθάρρυνε να επιτύχει το όνειρό του να βρεθεί στην ιατρική σχολή του Χάρβαρντ και να γίνει γιατρός.

Το Μάιο του 2011, ενώ ο στρατιώτης Greg Galeazzi διεξήγαγε μια πρωινή περιπολία με το στρατό του στο Αφγανιστάν, έσκασε μία βόμβα δίπλα τους, στην άκρη του δρόμου, σύμφωνα με το CNN.

Η βόμβα εξερράγη και του έκοψε και τα δυο του πόδια, αφήνοντας το δεξί του χέρι κάτω από τον αγκώνα να κρέμεται – όλα αυτά μόλις ένα μήνα προτού γυρίσει στο σπίτι του.

Έξι χρόνια αργότερα, το 2017, παρά την τραυματική του δοκιμασία, ο βετεράνος του στρατού στέκεται στο ύψος του. Τώρα, φοράει τη λευκή στολή του στην “Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ” και εκπληρώνει το όνειρό του.

Στη σκοτεινή περίοδο μετά τον καταστροφικό τραυματισμό του, ο Galeazzi υπέστη περισσότερες από 50 χειρουργικές επεμβάσεις και εκατοντάδες ώρες φυσικοθεραπείας αλλά αρνήθηκε να τα παρατήσει. Στη συνέχεια, διοχέτευσε αυτή την αποφασιστικότητα στην εκπλήρωση του ονείρου του: να γίνει γιατρός.

“Όχι μόνο ήθελα να ασκήσω την ιατρική, αλλά μετά το ατύχημα ενισχύθηκε η αποφασιστικότητά μου να το πετύχω,” δήλωσε ο Galeazzi στο ABC News.

Με αμείωτη αποφασιστικότητα, ολοκλήρωσε πάνω από 18 μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Maryland μέσα σε δύο χρόνια.

Μετά από αιτήσεις σε διάφορα πανεπιστήμια, έγινε δεκτός στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινα δεκτός και άρχισα μαθήματα στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ,” γράφει ο Galeazzi σε μια ανάρτησή του.

Ο Galeazzi είναι ο μόνος φοιτητής με αναπηρική καρέκλα στην τάξη του του. Το πρόγραμμα σπουδών του θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια.

“Αν αναρωτιέστε τι είδους γιατρός θέλω να γίνω, η απάντησή μου είναι: Ένα καλός γιατρός,” είπε ο Galeazzi.

Ο Galeazzi σχεδιάζει επίσης να δεθεί με τα δεσμά του γάμου τον επόμενο χρόνο με την αρραβωνιαστικιά του, την Jazmine Romero, την οποία γνώρισε στο Πανεπιστήμιο.

“Ακόμα κι αν έχω φύγει απ’ αυτό το ταξίδι, δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο απίστευτη ήταν για μένα αυτή η διαδρομή,” είπε.

“Να είστε υπομονετικοί με τις δυσκολίες, ακόμα και όταν τα πράγματα φαίνονται να γίνονται χειρότερα, εσείς να είστε υπομονετικοί και να το παλεύετε, γιατί με το χρόνο τα πράγματα γίνονται καλύτερα,” δήλωσε στο ABC News.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here