Άμεσες απειλές Ερντογάν: Εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει ένα τίμημα, αφήστε τους να έρθουν και να μας αντιμετωπίσουν

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 949  χρόνων από τη μάχη του Ματζικέρτ, όπου έχει στήσει και ένα ολόκληρο επικοινωνιακό σόου, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Εάν (Ελλάδα) θέλει να πληρώσει ένα τίμημα, αφήστε τους να έρθουν και να μας αντιμετωπίσουν. Εάν δεν έχουν το θάρρος για αυτό, θα πρέπει να ξεφεύγουν από το δρόμο μας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Μπιτλή στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 949 χρόνων από τη μάχη του Ματζικέρτ και στέλνοντας απειλητικό μήνυμα σε πολεμικό τόνο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Ελλάδα «δεν παίρνει μαθήματα από το παρελθόν» και αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο στρατιωτικά».

Έκανε λόγο για «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο» και τόνισε ότι η Τουρκία «στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται».

«Αυτοί που αναγκάστηκαν στο Ματζικέρτ να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία. Τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία  να σφυρίζουν μέσα σε νεκροταφείο. Ο φόβος δεν ωφελεί στον θάνατο. Η  Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται».

«Όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και στην κυριαρχία και τα συμφέροντα κανενός έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας. Γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. 

Τους καλούμε να συμμαζευτούν να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή.

Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητα της. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα. Αν υπάρχει κανείς που θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα ας έρθει.

Αν δεν υπάρχει, ας φύγουν από μπροστά μας να κάνουμε τη δική μας δουλειά», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα την Ελλάδα.

Προσθέτοντας ότι «η κληρονομιά του Βυζαντίου πέρασε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή. Όσοι δεν αξίζουν να λέγονται καν κληρονόμοι του Βυζαντίου, παίρνοντας πίσω τους Ευρωπαίους, είναι σημάδι ότι επιδιώκουν την αδικία, την παρανομία και την πειρατεία και δεν μπορούν να πάρουν μαθήματα από την ιστορία».

Παράλληλα έκανε αναφορά στη μάχη του Ματζικέρτ, λέγοντας:

«Δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να σταματήσει τους Τούρκους σε αυτές τις περιοχές.

Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας που δεν ήθελε ν’ αποδεχθεί την αλήθεια, έφυγε από την Κωνσταντινούπολη και αιχμαλωτίστηκε στο κάστρο του Ματζικέρτ, το οποίο άνηκε στους Τούρκους και οδήγησε το λαό του στην αιματοχυσία.

Ο σουλτάνος Αλπ Αρσλάν, έμαθε τα νέα κατά την εκστρατεία του στην Αίγυπτο και επέστρεψε εδώ. Όντας σίγουρος για το αριθμό των στρατιωτών του και τον εξοπλισμό του, ο αυτοκράτορας, αρνήθηκε την προσφορά για ειρήνη».

«Ο βυζαντινός στρατός με 200.000 άνδρες και ο στρατός των Τούρκων με 50.000 συγκρούστηκαν στο Ματζικέρτ στις 26 Αυγούστου του 1071.

Ήταν Παρασκευή, ημέρα προσευχής για όλους τους μουσουλμάνους σε όλες τις ισλαμικές χώρες.

Ο βυζαντινός στρατός νικήθηκε σύντομα και ο τουρκικός στρατός πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη στο Ματζικέρτ. Μετά τη νίκη, η οποία είναι ένα σημείο καμπής τόσο στην ιστορία της Τουρκίας, όσο και ολόκληρου του κόσμου, ξεκίνησε η κατάκτηση της Ανατολίας, από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη», ανέφερε για τη μάχη του Ματζικέρτ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα στο πλαίσιο της επικοινωνιακής προπαγάνδας δημοσίευσε στο Twitter βίντεο αναπαράστασης της μάχης με στολές της εποχής συνδέοντας μάλιστα την μάχη με τα γεωτρύπανα στις θάλασσες της Μεσογείου, σε μία συνέχεια του βίντεο που είχε δημοσιεύσει το υπουργείο Επικοινωνίας της χώρας.

Διαβάστε επίσης για τον Ερντογάν: