Δεν έχει τέλος η αστυνομική βία στις ΗΠΑ: Οργή για το θάνατο Αφροαμερικανό ποδηλάτη – Τον πυροβόλησαν 20 φορές

Παρά το γεγονός ότι η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, ακόμα μια δολοφονία από αστυνομικούς έρχεται να συνταράξει τις ΗΠΑ.

Αστυνομικοί στο Λος Άντζελες πυροβόλησαν τον 29χρονο Αφροαμερικανό ποδηλάτηΝτιζόν Κίζι, 20 φορές για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι εκδοχές του γραφείου του Σερίφη και της οικογένειας του άτυχου Κίζι για τον θάνατο του 29χρονου διαφέρουν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Κίζι περιέγραχε ότι δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να τον σταματήσουν για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έπειτα τον πυροβόλησαν πάνω από 20 φορές.

Το γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι τον πυροβόλησαν αφού πέταξε ένα όπλο που κουβαλούσε και χτύπησε τον έναν από τους αστυνομικούς. 

Η νέα δολοφονία ενός Αφροαμερικανού από αστυνομικούς πυροδότησε νέες διαδηλώσεις που πια τείνουν να γίνουν καθημερινότητα σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ.

«Δύο αστυνομικοί σταμάτησαν τον Κίζι το απόγευμα της Δευτέρας αλλά εκείνος πέταξε το ποδήλατό του και άρχισε να τρέχει.

Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και έπειτα ο Κίζι έριξε μπουνιά σε έναν από τους αστυνομικούς και πέταξε κάποια ρούχα που κουβαλούσε τα οποία», σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, «έκρυβαν ένα όπλο. 

Τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν» είπε ο Μπράντον Ντιν, εκπρόσωπος του σερίφη.

«Είπαν ότι έτρεξε να διαφύγει της σύλληψης, πέταξε ρούχα και ένα όπλο.

Εκείνος δεν πήρε το όπλο αλλά οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν πάνω από 20 φορές και τον εγκατέλειψαν» έγραψε στο Twitter ο Μπεν Κραμπ, δικηγόρος που υπερασπίζεται αρκετούς Αφροαμερικανούς που έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας.

Διαβάστε επίσης για τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: