Με δάκρυα στα μάτια ο πρίγκιπας Κάρολος -Μετά την επίσκεψή του στον πατέρα του, Φίλιππο

Συναισθηματικά φορτισμένος έφυγε ο πρίγκιπας Κάρολος από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, σήμερα το απόγευμα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έφτασε στο King Edward VII στις 3:30 το μεσημέρι, όπου νοσηλεύεται από την περασμένη Τρίτη ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να παραμείνει κι άλλες μέρες για «παρατήρηση και ανάπαυση».

Ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε σήμερα τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο, στο νοσοκομείο

Britain’s Prince Charles arrives at the King Edward VII’s hospital in London, Saturday Feb. 20, 2021, to visit his father Prince Philip. Buckingham Palace said the husband of Queen Elizabeth II, 99-year-old Prince Philip was admitted to the private King Edward VII Hospital on Tuesday evening after feeling unwell. (Dominic Lipinski/PA via AP)

Είναι η πέμπτη μέρα του πρίγκιπα Φίλιππου στο νοσοκομείο, εν μέσω ταραχών στο παλάτι με την οριστική αποχώρηση των πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ από τη βασιλική οικογένεια.

Πιστεύεται, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, πως ο 99χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ έχει ενημερωθεί για την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το παλάτι.

Η πρώτη επίσκεψη που δέχθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος -Δακρυσμένος έφυγε ο γιος του

Όσο για τον πρίγκιπα Κάρολο, είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που επισκέφθηκε τον Φίλιππο στο νοσοκομείο. Πιθανότατα ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του από τους θεράποντες ιατρούς και έφυγε λίγο πριν από τις 4:00 μ.μ., με τον φωτογραφικό φακό να τον απαθανατίζει δακρυσμένο μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η επίσκεψη διήρκεσε μισή ώρα περίπου

Την Τρίτη, το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως ο πρίγκιπας Φίλιππος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «μετά από αδιαθεσία». Σήμερα, βασιλική πηγή είπε:

«Μετά από συνεννόηση με το γιατρό του, είναι πιθανό να παραμείνει στο νοσοκομείο για παρατήρηση και να ξεκουραστεί τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και κάποιες ημέρες της επόμενης εβδομάδας. Όπως είπαμε προηγουμένως, ο γιατρός ενεργεί με μεγάλη προσοχή. Ο δούκας παραμένει σε καλή διάθεση».

Britain’s Prince Charles arrives at the King Edward VII’s hospital in London, Saturday Feb. 20, 2021, to visit his father Prince Philip. Buckingham Palace said the husband of Queen Elizabeth II, 99-year-old Prince Philip was admitted to the private King Edward VII Hospital on Tuesday evening after feeling unwell. (Dominic Lipinski/PA via AP)

Συντετριμμένος ο πρίγκιπας Φίλιππος με την απόφαση του Χάρι

Πάντως, ο πρίγκιπας Φίλιππος φέρεται να έχει ενημερωθεί για την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να μην επιστρέψουν στη βασιλική οικογένεια, αλλά και για τη δήλωση που θα εξέδιδε χθες το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο Φίλιππος και ο Χάρι είχαν πάντα έναν ιδιαίτερα στενό δεσμό, αλλά ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα έδειχνε πως ο δούκας ήταν μπερδεμένος με την απόφαση του εγγονού του να απομακρυνθεί από τη βασιλική οικογένεια.

Ο Ίγκριντ Σιούαρντ, συγγραφέας του βιβλίου «Philip Revealed», δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος «αποχώρησε» από τις συνομιλίες αφού ένιωσε ότι αγνοήθηκαν οι συμβουλές του.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλεύεται για πέμπτη μέρα στο νοσοκομείο

Στο βιβλίο αναφέρει συγκεκριμένα: «Για τον Φίλιππο, του οποίου ολόκληρη η ύπαρξη βασίστηκε στην αφοσίωσή του να κάνει το καθήκον του, φαίνεται πως ο εγγονός του παραιτήθηκε για χάρη του γάμου του με μία Αμερικανίδα διαζευγμένη με τον ίδιο τρόπο όπως ο Έντουαρντ, που αρνήθηκε το στέμμα για να παντρευτεί τη Γουόλις Σίμπσον το 1936».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη «Mirror», ο πρίγκιπας Χάρι έχει απομονωθεί στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, ώστε να είναι σε θέση να ταξιδέψει για το Ηνωμένο Βασίλειο, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση του πρίγκιπα Φίλιππου.

Δείτε επίσης