Ξεσπάει o Damiano σε όσους αμφισβητούν τις καταγγελίες βιασμού – «Μορφωθείτε!»

Τον Damiano τον γνωρίσαμε οι περισσότεροι στο περσινό τελικό της Eurovision αλλά γρήγορα φάνηκε ότι θα μας απασχολήσει παραπάνω από ότι οι περισσότεροι νικητές του διαγωνισμού.

Ο σούπερ σταρ της Ιταλίας με το εκκεντρικό ντύσιμο, τα ψηλοτάκουνα, το κραγιόν και τα φιλιά επί σκηνής είχε εδώ καιρό ταχθεί υπέρ όσων καταγγέλλουν βιασμό.

Βίντεο του Damiano, που είχε γυριστεί πριν την Eurovision, αλλά έγινε πριν από λίγο γνωστό τον δείχνει να ξεσπά εναντίον όσων αμφισβητούν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

«Γι’ αυτό σας παρακαλώ, μορφωθείτε και σταματήστε να εκφράζετε τόσο απάνθρωπες σκέψεις» λέει στο τέλος του βίντεο ο ιταλός τραγουδιστής των Μaneskin και περνάει το δικό του μήνυμα.

Damiano για καταγγελίες βιασμού – Έχουν συνηθίσει στην ιδέα πώς ορισμένα πράγματα είναι νόμιμο να συμβαίνουν

Διαβάστε τη δήλωση

«…καταρχήν, θα ήθελα να σας πω ότι δεν είμαι δημόσιος κατήγορος, δεν μπορώ να κρίνω ποιος είναι ένοχος για τις πράξεις του ή αθώος. Αυτό είναι κάτι που γίνεται από συγκεκριμένες δημόσιες αρχές.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε εκείνους που πιστεύουν πως αν ένας βιασμός δεν καταγγελθεί μέσα σε οκτώ μέρες στην αστυνομία, τότε μπορεί και να μην έχει συμβεί. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αρκετές φορές οι άνθρωποι – στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γυναίκες – αντιλαμβάνονται τι τους έχει συμβεί αρκετό καιρό αργότερα και δεν βρίσκουν αμέσως το κουράγιο να το καταγγείλουν.

Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συνηθίσει στην ιδέα πως ορισμένα πράγματα είναι νόμιμο να συμβαίνουν, ενώ δεν είναι. Επίσης μπορεί να υπάρχουν και προσωπικά ζητήματα που υποβόσκουν σε κάθε περίπτωση. Γι’ αυτό σας παρακαλώ, μορφωθείτε και σταματήστε να εκφράζετε τόσο απάνθρωπες σκέψεις».Βίντεο από την συναυλία των Maneskin στην Πολωνία όπου ο Damiano έδωσε το μήνυμα:

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιτρέπεται σε όλους να το κάνουν αυτό χωρίς φόβο», είπε. «Πιστεύουμε ότι ο καθένας πρέπει να είναι εντελώς ελεύθερος για να είναι όποιος θέλει*. Ευχαριστώ Πολωνία ».

Ο τραγουδιστής ολοκλήρωσε τη δήλωση του φωνάζοντας: «Η αγάπη δεν είναι ποτέ λάθος!»