ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ!

Πόσοι άραγε έχουν ζήσει την επώδυνη στιγμή που κανένας δεν έρχεται στο πάρτι γενεθλίων του παιδιού τους, επειδή είναι “διαφορετικό”;

Κάτι ανάλογο συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη στη 10χρονη Mackenzie Moretter που γιόρτασε τα γενέθλια της. Όταν η Mackenzie ήταν μόλις ενός έτους, διαγνώστηκε με μια σπάνια διαταραχή που λέγεται Sotos Syndrome . Στο πάρτι γενεθλίων της δεν ήρθε κανένας από τους φίλους της ενώ ο πατέρας της, είπε ότι η ασθένεια της, την δυσκόλευε στο να κάνει φίλους.

Ο μπαμπάς της Mackenzie είπε στην USA Today ότι η γενετική της διαταραχή ανακαλύφθηκε αρχικά όταν ένας όγκος ενώθηκε με την σπονδυλική της στήλη όταν ήταν μωρό και εξηγεί ότι “το συγκεκριμένο σύνδρομο, προκαλεί γιγαντισμό όπου τα παιδιά μεγαλώνουν με γρηγορότερους ρυθμούς. Οπότε η Mackenzie είναι πολύ ψηλότερη από τους συμμαθητές της.

Τα παιδιά είναι φιλικά μαζί της αλλά δεν έχει φίλους. Κανένας δεν την παίρνει τηλέφωνο να της μιλήσει. Όταν πηγαίνω στο σχολείο να την πάρω την βρίσκω να παίζει μόνη της”.

Η Mackenzie στενοχωρήθηκε όταν κανένα από τα παιδιά που κάλεσε δεν ήθελε να έρθει στο πάρτι της. Τότε η μητέρα της, μπήκε στο Facebook και ζήτησε από τις φίλες της να φέρουν τις κόρες τους στο πάρτι. Πιο συγκεκριμένα, έγραψε στο στάτους της :

“Μαμάδες, γεια σας.Σας γράφω επειδή έχω μια όμορφη κόρη που την λένε Mackenzie και κλείνει τα 10 της χρόνια. Πρόσφατα κάλεσα αρκετά παιδιά στο πάρτι γενεθλίων της που είναι το Σάββατο αλλά κάποιοι γονείς μου είπαν ότι δεν θα έρθουν και κάποιες συμμαθήτριες της δεν έχουν απαντήσει καθόλου.

Η κόρη μου έχει Sotos Syndrome το οποίο σημαίνει ότι έχει καθυστέρηση στην ανάπτυξη της σε τομείς όπως η ομιλία και η μάθηση. Στο σχολείο δυσκολεύεται και συχνά κάθεται μόνη της στο διάλειμμα κι όπως καταλαβαίνετε, σαν μητέρα, θέλω το παιδί μου να είναι ευτυχισμένο.

Αν έχετε κόρες από 9 έως 11 ετών που θα ήθελαν να έρθουν σ’ ένα πάρτι γενεθλίων, είναι προσκεκλημένες αύριο στο πάρτι γενεθλίων της κόρης μου. Δεν χρειάζεται να φέρετε δώρα ή να μείνετε για πολύ, απλά περάστε να της ευχηθείτε χρόνια πολλά. Προς το παρόν μόνο δυο κορίτσια έχουν πει ότι θα έρθουν και είναι συγγενείς μας. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν έρθουν και άλλα κορίτσια.

Εάν ενδιαφέρεστε στείλτε μου ένα μήνυμα και θα στείλτε μου μήνυμα να σας δώσω την διεύθυνση μου. Σας ευχαριστώ που διαβάσατε την επιθυμία μιας μητέρας!

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, η έκκλησή της έγινε viral στο διαδίκτυο κι ενώ καμία από τις συμμαθήτριες της Mackenzie δεν πήγαν στο πάρτι , οι 300 διάσημοι καλεσμένοι που πήγαν μάλλον την αποζημίωσαν για τα καλά.

Διάσημοι όπως ο Charles Johnson των Minnesota Vikings και η οικογένεια του καθώς και η Elsa από την ταινία Frozen βρέθηκαν στο πάρτι ενώ ο Δήμαρχος της περιοχής, που είχε έρθει ως καλεσμένος, διακήρυξε τη 18η Απριλίου ως ημέρα “Mackenzie Moretter” .

Καθόλου άσχημα για ένα πάρτι που οργανώθηκε μέσα σε μόλις 12 ώρες!

Μια ιστορία σαν και αυτή έχει το αίσιο τέλος που όλοι οι γονείς θέλουν για τα παιδιά τους τα οποία λόγω της οποιασδήποτε διαφορετικότητας, αντιμετωπίζουν τον σκληρό κόσμο που υπάρχει εκεί έξω.

Καταλαβαίνω ότι στη ζωή τα προγράμματα των οικογενειών μπορεί να μη συμπίπτουν μεταξύ τους και τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σε κάθε πάρτι που τα καλούν. Όμως, όταν ούτε ένα παιδί δεν έχει απαντήσει αν θα πάει στο πάρτι γενεθλίων ενός άλλου παιδιού, κάτι δεν πάει καλά.

Γι’ αυτό γονείς, την επόμενη φορά που το παιδί σας, σας φέρει μια πρόσκληση σε πάρτι συμμαθητή ή συμμαθήτριας, κοιτάξτε την πιο προσεκτικά. Τα πάρτι γενεθλίων δεν είναι διαγωνισμοί για το ποιος είναι πιο δημοφιλής και κάθε παιδί αξίζει να γιορτάσει αυτή την ξεχωριστή μέρα.

Για να διδάξουμε στα παιδιά μας να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, πρέπει πρώτα να την αποδεχτούμε εμείς. Πώς θα νιώθατε αν στη θέση της Mackenzie ήταν το δικό σας παιδί;

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here