Είναι αυτός ο «Ζodiac Killer»; Υποστηρίζουν ότι βρήκαν τον δολοφόνο που τρομοκράτησε την Καλιφόρνια μισό αιώνα πριν [εικόνες]

Για πάνω από μισό αιώνα παρέμενε άλυτο μυστήριο η ταυτότητα του “Zodiac killer”, του διαβόητου δολοφόνου κατά συρροή που κατατρομοκράτησε το Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του 1960.

Και τώρα, μια ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, λέει ότι έφθασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης εξακριβώνοντας ποιος ήταν ο μυστηριώδης “Ζodiak Killer”, που δολοφόνησε πέντε άτομα το 1968 και το 1969 και στη συνέχεια έστελνε σε ΜΜΕ ματωμένα κομμάτια υφάσματος και κωδικοποιημένα μηνύματα, που περιείχαν, όπως έλεγε στοιχεία για την ταυτότητά του.

Σε μια επιστολή του ο Zodiac είχε υποστηρίξει ότι είχε σκοτώσει 37 άτομα, ενώ έχει συνδεθεί και με αρκετές άλλους φόνους, που παραμένουν ανεξιχνίαστοι.

Τρία από τα επιβεβαιωμένα θύματα του Zodiac, ο ταξιτζής του Σαν Φρανσίσκο Πολ Στάιν, η φοιτήτρια Σεσίλια Σέπαρντ και ο 20χρονος Μπράιαν Χάρτνελ .

Οι Case Breakers, όπως αποκαλείται η ομάδα των άνω των 40 πρώην επιθεωρητών της αστυνομίας, δημοσιογράφων και στελεχών των υπηρεσιών αντικατασκοπείας των ενόπλων δυνάμεων, κατονόμασαν τον Γκάρι Φράνσις Ποστ ως τον διαβόητο Zodiac Killer χρησιμοποιώντας νέα φυσικά και ιατροδικαστικά στοιχεία και πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες.

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που οι Case Breakers κατονομάζουν ως τον Zodiac Killer
Ο βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Γκάρι Φράνσις Ποστ, από το Sierra Foothills στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα των ΗΠΑ πέθανε σε ηλικία 80 ετών στις 23 Αυγούστου του 2018.

Το τέλος του δεν ήταν ειρηνικό, αφού σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου του, όπως αναφέρει το TMZ, πέθανε από σήψη, σηπτικό σοκ, δυσφαγία και αγγειακή άνοια. Το ίδιο πιστοποιητικό αναφέρει ότι ο φερόμενος ως “Zodiac Killer” έπασχε από υπέρταση, οστεοπόρωση, υποθυρεοειδισμό και κολπική μαρμαρυγή, ότι ήταν παντρεμένος και ασχολείτο με τη ζωγραφική.

O Γκάρι Φράνσις Ποστ πέθανε σε ηλικία 80 ετών το 2018 / Φωτογραφία: The Case Breakers

O Γκάρι Φράνσις Ποστ πέθανε σε ηλικία 80 ετών το 2018

Παρά τις έμμεσες αποδείξεις που παρουσίασαν οι Case Breakers, ομοσπονδιακοί και αστυνομικοί επιθεωρητές που έχουν αναλάβει να λύσουν το μυστήριο, είπαν στην εφημερίδα San Francisco Chronicle ότι η τελευταία θεωρία δεν στέκει.

Οι Case Breakers στηρίζουν εν μέρει τη θεωρία τους στην ομοιότητα του Ποστ σε κάποιες φωτογραφίες μ’ ένα σκίτσο του Zodiac Killer που είχε δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία το 1969. Μια από τις βασικές ομοιότητες ήταν οι ουλές στο μέτωπο.

To σκίτσο (αριστερά) του Zodiac που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει σύμφωνα με τους Case Breakers μια ουλή στο μέτωπο, παρόμοια με εκείνη που διακρίνεται στο μέτωπο του Γκάρι Φράνσις Ποστ σε ηλικία 25 ετών.

To σκίτσο (αριστερά) του Zodiac που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει σύμφωνα με τους Case Breakers μια ουλή στο μέτωπο, παρόμοια με εκείνη που διακρίνεται στο μέτωπο του Γκάρι Φράνσις Ποστ σε ηλικία 25 ετών.

Η Τζεν Μπούχολτς, πρώην μέλος της αντικατασκοπείας του στρατού, που είναι μέλος της ομάδας, είπε ακόμη ότι οι επιστολές που έστειλε ο Zodiac Killer αποκαλύπτουν ότι ήταν ο Ποστ, μετά την αποκρυπτογράφηση των αναγραμμάτων σε αυτές.

«Θα πρέπει να ξέρει κανείς το πλήρες όνομα του Γκάρι για να αποκωδικοποιήσει αυτά τα αναγράμματα», δήλωσε στο Fox News.

Οι Case Breakers υποστηρίζουν ακόμη ότι έχουν αποδείξεις ότι ο βασικός τους ύποπτος ήταν αυτός που δολοφόνησε την Τσέρι Τζο Μπέιτς στο Ρίβερσαίντ της Καλιφόρνια το 1966.

Ο φόνος της είχε αποδοθεί στο παρελθόν στον Zodiac Killer αλλά η τοπική αστυνομία είχε απορρίψει τη θεωρία αυτή.