Εκλογές Αμερικής: στα χέρια κομητείας της Αριζόνα το αποτέλεσμα!

Η νίκη σε πολιτειακές εκλογές στην Αριζόνα χωρίς τη Maricopa είναι σχεδόν αδύνατη.

Είναι πιθανό ότι εδώ οι ψηφοφόροι θα πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα για τον Τραμπ – και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα

Η κομητεία Maricopa, η οποία περιλαμβάνει την πρωτεύουσα της Αριζόνα, το Φοίνιξ, και τους δακτυλίους των γύρω προαστίων, έχει περίπου 4,5 εκατομμύρια κατοίκους και κυριαρχεί πολιτικά στην πολιτεία.

Πως κρατάει η Αριζόνα το μέλλον για την εκλογή του Τραμπ.

Κατά την τελευταία δεκαετία, η δημογραφική αλλαγή, η αύξηση του πληθυσμού και μια πολιτική μετατόπιση που παρατηρείται στα προάστια της Αμερικής μετέτρεψε αυτήν την εκτεταμένη μητρόπολη της ερήμου – προμαχώνας του δυτικού συντηρητισμού για δεκαετίες – σε ένα από τα πιο προσεκτικά παρακολουθούμενα και έντονα αμφισβητούμενα προεδρικά πεδία μάχης στο έθνος.

«Εάν ο πρόεδρος χάσει την Αριζόνα, θα είναι σε μεγάλο βαθμό επειδή έχασε την επαρχία Maricopa», δήλωσε ο Τζεφ Φλέικ, πρώην γερουσιαστής της Αριζόνα.

Ποια η μεγαλύτερη αποτυχία στη κυβέρνηση Τραμπ σε σχέση με τις προσεχείς εκλογές;

Η αποτυχία της κυβέρνησης Τραμπ να ελέγξει την πανδημία του κοροναϊού και την οικονομική της επίπτωση επιτάχυνε τον πολιτικό μετασχηματισμό της κομητείας – οδηγώντας μετριοπαθείς, ανεξάρτητους και ακόμη και μερικούς συντηρητικούς μακριά από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Ο Φλέικ, διακεκριμένος Ρεπουμπλικανός κριτικός του Τραμπ, ενέκρινε τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, για πρόεδρο μαζί με τη Σίντι Μακέιν, τη χήρα του αείμνηστου γερουσιαστή της Αριζόνα και τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού υποψηφίου του 2008, Τζον Μακέιν.

Χαρτης πρόβλεψης για τις εκλογές της Αμερικής 2020

Η Αριζόνα ψήφιζε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών σε κάθε εκλογή, αλλά η δημοσκόπηση φέτος βρίσκει τον Μπάιντεν με στενό αλλά σταθερό προβάδισμα έναντι του Τραμπ. Αν και είναι μαθηματικά δυνατό, κανένας Ρεπουμπλικανός δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Λευκό Οίκο χωρίς τις 11 εκλογικές ψήφους του κράτους.

Διαβάστε επίσης για Τραμπ: