Ερντογάν: Δεν θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμα του για την Εθνική Γιορτή της Νίκης, που εορτάζεται σήμερα στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για μια ακόμη φορά για τη «γαλάζια πατρίδα», χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες «εισβολείς» και ανέφερε:

«Δεν είναι τυχαίο που αυτοί που θέλουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο, είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα μας πριν από έναν αιώνα.

Όπως ακριβώς το έθνος μας μας οδήγησε στον απελευθερωτικό αγώνα ανεξαρτησίας παρόλη τη φτώχεια και την αδυναμία του, έτσι και σήμερα, στη Γαλάζια Πατρίδα, το έθνος μας δεν θα διστάσει να αποτρέψει την αισιοδοξία τους και τις κινήσεις τους που απορρέουν από τη συνθήκη των Σεβρών».

https://twitter.com/Ahaber/status/1299997563920306177?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1299997563920306177%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.reader.gr%2Fnews%2Fdiethni%2F337438%2Ferntogan-den-tha-dehthoyme-apeiles-kai-ekviasmoys-stin-anatoliki-mesogeio

Στις δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψη του στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν τόνισε:

«Τα επιτεύγματα μας σε διάφορους τομείς είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας και τα συμφέροντα της χώρας μας.

Ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς.

Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των διμερών συμφωνιών». 

Διαβάστε επίσης για τον θάνατο του Chadwick Boseman: