4+1 αλλόκοτα έθιμα γάμου για σκληροπυρηνικούς

Μην τα δοκιμάσετε ό,τι και να κάνετε, παντρευτείτε ή όχι

Το μόνο κοινό που έχει κάθε ανθρώπινη κοινωνία είναι ο γάμος. Δεν έχει σημασία πόσο διαφορετικός είναι, είναι κάτι που γίνεται παντού

Μαύρισμα της νύφης

Φανταστείτε τα πιο αηδιαστικά πράγματα στον κόσμο. Τώρα φανταστείτε όλους τους φίλους σας να σας πετούν αυτά τα πράγματα, να σας καλύπτουν με αυτά και μετά να σας δένουν σε ένα δέντρο.

Αυτή είναι η τυπική προγαμιαία ταπείνωση που υφίστανται οι Σκωτσέζες νύφες σε ορισμένα μέρη της χώρας. Υποτίθεται ότι αν μπορείτε να το χειριστείτε αυτό, μπορείτε να αντέξετε οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του γάμου.

Κάτι διαφορετικό

Στα νησιά Φίτζι όχι μόνο οι άντρες αναμένεται να ζητήσουν από τον πεθερό τους το χέρι της κόρης, αλλά και να του φέρουν ένα δόντι φάλαινας. Αυτή είναι αληθινή αγάπη… ή και όχι!

Ένα αλμυρό γαμήλιο τραγούδι

Αν και οι γάμοι συνήθως συνοδεύονται από δάκρυα χαράς, οι νύφες και οι γυναίκες του λαού Tujia στην Κίνα φέρνουν την κατάσταση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ξεκινώντας έναν ολόκληρο μήνα νωρίτερα, η νύφη αρχίζει να κλαίει για 1 ώρα καθημερινά.

Δέκα μέρες μετά τη δοκιμασία, η μαμά συμμετέχει στη φωτογραφία και μετά δέκα μέρες αργότερα η γιαγιά κάνει το ίδιο. Μέχρι το τέλος του μήνα κάθε γυναίκα στην οικογένεια κλαίει δίπλα στη νύφη. Γιατί; Λοιπόν, στην πραγματικότητα υποτίθεται ότι είναι μια έκφραση χαράς καθώς οι γυναίκες κλαίνε σε διαφορετικούς τόνους, κάπως σαν τραγούδι… ένα πολύ αλμυρό τραγούδι!

Save the date

Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ονομάζεται Daur που ζει στην Κινεζική Μογγολία. Προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία του γάμου, η νύφη και ο γαμπρός πρέπει να σκοτώσουν ένα νεοσσό ενώ κρατούν το μαχαίρι μαζί.

Στη συνέχεια επιθεωρούν το συκώτι του. Εάν το συκώτι φαίνεται καλό, τότε επιτρέπεται να ορίσουν ημερομηνία. Αν όχι, τότε πρέπει να επαναλάβουν τη διαδικασία μέχρι να βρουν ένα ικανοποιητικό συκώτι…

Πάρτι φιλιών

Στη Σουηδία, κάθε φορά που είτε η νύφη είτε ο γαμπρός φεύγουν από το τραπέζι τους για να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο, κάποιος φιλάει το άλλο του μισό.

Εάν ο γαμπρός πρέπει να πάει, τότε κάθε αρσενικό στη δεξίωση θα έχει την ευκαιρία να φιλήσει τη νύφη και το αντίστροφο.

Δείτε επίσης