Καλιφόρνια: Χωρίς ρεύμα 2 εκατ. άνθρωποι λόγω των πυρκαγιών – Εκκενώνονται περιοχές

Καλιφόρνια: Χωρίς ρεύμα 2 εκατ. άνθρωποι λόγω των πυρκαγιών – Εκκενώνονται περιοχές

Σε κατάσταση συναγερμού η Καλιφόρνια εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Πολυάριθμα κτήρια έχουν καταστραφεί στο νότιο τμήμα της πολιτείας, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει στο σκοτάδι, λόγω των προγραμματισμένων διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος πραγματοποιούνται για να αποτραπεί η εξάπλωση των πυρκαγιών.

Εγκαταλείπουν μαζικά τα σπίτια τους

Το βράδυ της Πέμπτης ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία καίει σε έκταση περίπου 16.000 στρεμμάτων και ονομάσθηκε Saddleridge Fire.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε συνοικία στο βόρειο Λος Άντζελες γύρω στις 21:00 (τοπική ώρα) και ανάγκασε τις αρχές να εκδώσουν διαταγές για την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους.

Κέντρα φιλοξενίας δημιουργήθηκαν κατεπειγόντως για να στεγασθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Οι θερμοί άνεμοι, χαρακτηριστικοί αυτής της Πολιτείας, θα συνεχισθούν να εντείνουν τις επικίνδυνες συνθήκες μέχρι σήμερα το βράδυ, προειδοποίησαν οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες (NWS).

Ριπές ανέμου ταχύτητας άνω των 100 χλμ/ώρα είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές σε δένδρα και γραμμές ηλεκτροδότησης, διευκρίνισαν.

Λίγο περισσότερο από 50 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες έχει ξεσπάσει άλλη πυρκαγιά.

Ένα ελικόπτερο και περισσότεροι από 200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ο οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 74 κτίρια, έκαναν γνωστό οι τοπικοί πυροσβέστες στην ιστοσελίδα τος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here