Καρέ καρέ το τρομακτικό ατύχημα που διέκοψε αγώνα της Formula 1

Σμπαράλια έγινε το όχημα του Alex Albon

Ο οδηγός από την Ταϊλάνδη προερχόταν από πολύ καλή εμφάνιση στο Μπαχρέιν, όπου και πήρε τους πρώτους του βαθμούς. Μάλιστα, από όσα είχαν δει στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, όλοι στην ιταλική ομάδα αισιοδοξούσαν πως θα είναι άκρως θετική εμφάνιση στις κατατακτήριες.

Τώρα ο Albon δεν θα λάβει καν μέρος σε αυτές αφού η STR14 διαλύθηκε. Η εικόνα της στις οθόνες, έστειλε το μισό γραφείο Τύπου στα παράθυρα, μιας και βρισκόμαστε ακριβώς πάνω από το σημείο που είχε ακινητοποιηθεί η Toro Rosso.

Με ανακούφιση είδαμε τον 23χρονο να βγαίνει χωρίς βοήθεια από το σμπαραλιασμένο μονοθέσιό του. Πήγε στο ιατρικό κέντρο της πίστας και η ενημέρωση που έχουμε είναι πως έλαβε το πράσινο φως από το ιατρικό επιτελείο της FIA να λάβει κανονικά μέρος στις υπόλοιπες διαδικασίες.

Ωστόσο μόλις ενημερωθήκαμε από την ομάδα του, πως οι ζημιές στο μονοθέσιό του είναι τόσο εκτενείς, που δεν θα είναι έτοιμο για τη μάχη της pole position. Έτσι, θα αναγκαστεί να εκκινήσει τελευταίος το Grand Prix Νο.1000 στην ιστορία του σπορ.

Όλα έγιναν λίγο πριν το τέλος του FP3. Ο Albon το παράκανε στην τελευταία στροφή, βγήκε στη στρωμένη με άσφαλτο έξοδο διαφυγής και πάτησε στο πλαστικό γκαζόν. Το ίδιο είχε συμβεί νωρίτερα με τον Sebastian Vettel αλλά ο έμπειρος Γερμανός διατήρησε τον έλεγχο.

Αντίθετα ο άπειρος ακόμα σε αυτό το επίπεδο Albon, που διανύει μόλις το τρίτο αγωνιστικό τριήμερο της καριέρας του στη Formula 1, έχασε τον έλεγχο και έτσι η STR14 κατέληξε στις μπαριέρες.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here