Όταν ο Κιάνου Ριβς ερωτεύτηκε μια γυναίκα κοντά στην ηλικία του που δεν βάφει τα μαλλιά της

Με μια δόση σοκ και άλλη μία έκπληξης υποδέχτηκε το Internet τα νέα από τον πλανήτη του Χόλιγουντ ότι ο Κιάνου Ριβς είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα κοντά στην ηλικία του (ή τελοσπάντων δεν διανύει τις δεκαετίες του σφρίγους, 20 και 30).

Ο 55χρονος ηθοποιός που έχει αποτελέσει για πολλά χρόνια ερωτική φαντασίωση εφήβων αλλά και μεγαλύτερων γυναικών, εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα με την 46χρονη συμβία του, μια καλλιτέχνιδα με φυσικά γκρίζα προς λευκά μαλλιά να κρατιούνται χέρι-χέρι σε φιλανθρωπικό gala στο μουσείο Καλών Τεχνών του Λος Άντζελες.

Η Αλεξάντρα Γκραντ όπως είναι το όνομά της φορώντας ένα σκούρο μπλε μάξι φόρεμα και ένα ιδιαίτερα φωτεινό χαμόγελο που μοιάζει λίγο με αυτό της Έλεν Μίρεν, τράβηξε την προσοχή των φωτογράφων.

Η συζήτηση γύρω από το ζευγάρι Ριβς-Γκραντ λέει πολλά για το πού βρισκόμαστε ως κοινωνία

Ο πρωταγωνιστής του Matrix δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες δημόσιας τρυφερότητας πόσω μάλλον πάνω στο κόκκινο χαλί.

Με την Αλεξάνδρα γνωρίστηκαν το 2011 όταν συνεργάστηκαν για ένα εικονογραφημένο βιβλίο με τον -προφητικό- τίτλο «Ode to happiness».

Το επίκεντρο ωστόσο της συζήτησης στον κόσμο του Internet δεν ήταν τα επιτεύγματα του ζευγαριού ή το πόσα χρόνια γνωρίζονται.

Αντίθετα, προσανατολίστηκε στα φυσικά γκρίζα μαλλιά και την ηλικία της Γκραντ. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα πολύ περίεργο debate για το γήρας και τον οξυζενέ.

Ο κίτρινος τύπος, το twitter καθώς και άλλες κοινότητες της παγκόσμιας διανόησης, εστίασαν στη φυσική εμφάνιση της Γκραντ και όχι με τον τρόπο που θα περίμενε κάποιος.

Ορισμένοι χρήστες του twitter σχολίασαν ότι η 46χρονη καλλιτέχνιδα μοιάζει περισσότερο με μητέρα παρά με σύντροφο του ηθοποιού. Οι μισοί από αυτούς μάλιστα αναρωτήθηκαν γιατί δεν βάφει τα μαλλιά της.

Ευτυχώς βέβαια υπήρξαν και αυτές οι φωνές, οι οποίες λάτρεψαν τη φυσική ομορφιά μιας γυναίκας που διανύει την πέμπτη δεκαετία της ζωής της και αρνείται να συμμορφωθεί με τις ηλικιακές πιέσεις βάφοντας τα μαλλιά της.

Αυτό που έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον είναι η επιλογή του Κιάνου Ριβς, ο οποίος με ένα μαγικό κόλπο όπως αυτά που χρησιμοποιούσε ο Neo στο Matrix, σπάει το στερεότυπο διαρκείας ότι τα αρσενικά του Χόλιγουντ μεγαλώνοντας επιλέγουν μικρότερες γυναίκες, βλέπε τον 44χρονο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο με την 22χρονη σχέση του ή τον 65χρονο Ντένις Κουέιντ με την 26χρονη αρραβωνιαστικιά του.

Η συζήτηση γύρω από το ζευγάρι Ριβς-Γκραντ λέει πολλά για το πού βρισκόμαστε ως κοινωνία.

Για το σοκ που μπορεί να προκαλέσει ένας 50χρονος ηθοποιός ο οποίος ερωτεύτηκε μια γυναίκα που πέρασε τα 40 και έχει αγκαλιάσει τα γκρίζα της μαλλιά.

Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά που θα δούμε μια παρόμοια εικόνα -και πιστεύουμε ότι θα γίνει σύντομα- θα την θεωρήσουμε απόλυτα φυσιολογική.

Δείτε επίσης: