Κορονοϊός: Στους ρυθμούς του «Bella Ciao» γιόρτασαν την ημέρα της απελευθέρωσης από το φασισμό στην Ιταλία

Χωρίς πολυπληθείς εκδηλώσεις αλλά με ελάχιστο κόσμο στους δρόμους και αρκετούς στα μπαλκόνια και στους ρυθμούς του «Bella Ciao» γιόρτασαν την 75η επέτειο της απελευθέρωσης από το φασισμό στην Ιταλία.

Η Ιταλία γιορτάζει σήμερα, 25 Απριλίου τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση από το φασιστικό καθεστώς και την ναζιστική κατοχή, έστω και αν οι δημόσιες τελετές, λόγω κορονοϊού, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.

Οι Ιταλοί περιορίστηκαν στα μπαλκόνια τους, όπου κρέμασαν σημαίες, ενώ το «Bella Ciao» ακουγόταν από στερεοφωνικά σπιτιών, ενώ οι ελάχιστοι άνθρωποι που βρέθηκαν στους δρόμους τραγούδησαν παρέα.

«Η γιορτή αυτή της απελευθέρωσης από τον φασισμό και τον ναζισμό ας μας προσφέρει την δύναμή για μια νέα αρχή», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα.

Το πρωί του Σαββάτου μόνος του και φορώντας προστατευτική μάσκα, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, στην πλατεία piazza Venezia της Ρώμης.

«Πρόκειται για ένα απόθεμα αξιών τεράστιας κοινωνικής και θεσμικής αξίας, το οποίο πρέπει να προσφέρει, για μια ακόμη φορά, την ισχυρή ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί, την φάση της ανάκαμψης της χώρας μας», δήλωσε ο Ματαρέλα, με αναφορά στην σημερινή γιορτή.

Ο Ιταλός πρόεδρος πρόσθεσε ότι σήμερα, οι μαχητές στην πρώτη γραμμή του πυρός είναι οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, οι εργάτες και όσοι επιτρέπουν στην Ιταλία να συνεχίσει να λειτουργεί.

Με αναφορά στις τελευταίες φάσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και στην αμέσως επόμενη περίοδο, ο Σέρτζιο Ματαρέλα υπογράμμισε, επίσης, ότι «ακριβώς την περίοδο εκείνη η αντοχή, οι θυσίες και η εθνική συνείδηση επέτρεψαν στους Ιταλούς να ξεπεράσουν εμπόδια που έμοιαζαν απροσπέλαστα».

Τέλος παρότρυνε τους συμπατριώτες του, «η ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις δυσκολίες, να χαρακτηρίσει την στάση τους και στην σημερινή περίοδο, κατά την σκληρή δοκιμασία της ασθένειας αυτής, η οποία στέρησε τόσες

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here