Κορονοϊός – ΗΠΑ: Απίστευτες ουρές στο Ουισκόνσιν για τις εκλογές εν μέσω πανδημίας

Τεράστιες ουρές παρατηρούνται στην πολιτεία του Ουισκόνσιν μπροστά από τα εκλογικά κέντρα παρά την πανδημία του Covid-19, καθώς με αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι ψηφοφορίες διεξάγονται κανονικά.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων στο Μιλγουόκι, σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της πολιτείας, καθώς πολλά μέλη των εφορευτικών επιτροπών παραιτήθηκαν, με αποτέλεσμα από τα 180 εκλογικά τμήματα να λειτουργήσουν μόλις πέντε, και το αποτέλεσμα ήταν οι ουρές των ψηφοφόρων να φτάνουν αρκετά τετράγωνα πιο κάτω και φυσικά να υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και όχι πάντα με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα καθώς μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όσοι μπορούσαν να ψηφίσουν μέσω e-mail, πλέον δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Στην Ουακίσα μία πόλη περίπου 70.000, η διαδικασία της ψηφοφορίας ελλείψει ατόμων για εφορευτική επιτροπή διεξάγεται σε μόλις ένα εκλογικό τμήμα.

Περίπου το 42% του εκλογικού σώματος είχε ζητήσει να ψηφήσει μέσω e-mail.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι επέμεναν στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας παρά την πανδημία του νέου κορονοϊού κέρδισαν τη Δευτέρα δύο δικαστικές μάχες στο Ανώτατο Δικαστήριο, από τους Δημοκρατικούς που ζητούσαν αναβολή.

Αρχικά το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Δημοκρατικού κυβερνήτη της πολιτείας του Ουισκόνσιν, Τόνι Ίβερς ν’ αναβληθούν οι εκλογές μέχρι τον Ιούνιο και ανέτρεψε την απόφαση ενός κατώτερου δικαστηρίου, το οποίο έδινε στους ψηφοφόρους ακόμα έξι μέρες για να ψηφήσουν μέσω e-mail, μέχρι τις 13 Απριλίου.

Με απόφαση λοιπόν του Ανώτατου Δικαστηρίου αυτή η παράταση δεν ισχύει.

Όλες οι υπόλοιπες πολιτείες που είχαν προγραμματίσει εκλογικές διαδικασίες μέσα στον Απρίλιο, είτε τις μετέφεραν σε άλλη ημερομηνία είτε κανόνισαν να διεξαχθούν μέσω e-mail.

Στο Ουισκόνσιν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας είχαν καταγραφεί 2.511 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 85 νεκροί.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και στον Μπέρνι Σάντερς, καθώς και για ένα μέλος στο Ανώτατο Δικαστήριο και για τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έμεινε αμέτοχος ούτε στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς προτρέπει τον λαό του Ουισκόνσιν να πάει να ψηφήσει και συγκεκριμένα για το Ανώτατο Δικαστήριο προτείνει τον Ντάνιελ Κέλι για τη «Δικαιοσύνη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here