Κορονοϊός: Ανατριχιαστική καταγγελία στην Ιταλία για «Κερκόπορτα» έκθεσης

Καταγγελία πως καθημερινά φτάνουν στο «Φιουμιτσίνο» της Ρώμης κοντά στα 200 άτομα που δεν περνούν από τα μέτρα που αφορούν τους περισσότερους και προβλέπουν καραντίνα.

Μπορεί η Ιταλία όπως και οι περισσότερες χώρες να έχουν μπλοκάρει τις περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό θέλοντας να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ακόμα και έτσι όμως η χώρα παραμένει εκτεθειμένη μέσω των αεροδρομίων της.

Αυτό τουλάχιστον «φωνάζει» ο διευθυντής του αεροδρομίου «Φιουμιτσίνο», Ιβάν Μπασάτο, που με δηλώσεις του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ιταλία και δεν υποβάλλονται σε πλήρεις ελέγχους.

Μάνατζερ πολυεθνικών εταιριών δεν έχουν την υποχρέωση να σέβονται την καραντίνα

«Την Τετάρτη είχαμε 43 ανθρώπους που έφτασαν από την Φρανκφούρτη, σχεδόν όλοι μάνατζερ πολυεθνικών εταιριών με έδρα στη χώρα μας και εργάτες με άδεια, που σε αντίθεση με οποιεσδήποτε άλλες αφίξεις (αρχής γενομένης από τις 3 Απριλίου) δεν έχουν την υποχρέωση να σέβονται την καραντίνα που έχει παρθεί ως μέτρο πρόληψης για τον κορονοϊό».

Γιατί γίνεται όμως αυτό και δεν υποβάλλονται σε τόσο αυστηρούς ελέγχους;

Ο νόμος προβλέπει πως ο άνθρωπος που έρχεται για δουλειά από το εξωτερικό μπορεί να μείνει στην Ιταλία το πολύ 72 ώρες

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του αεροδρομίου της ιταλικής πρωτεύουσας «ο νόμος προβλέπει πως ο άνθρωπος που έρχεται για δουλειά από το εξωτερικό μπορεί να μείνει στην Ιταλία το πολύ 72 ώρες.

Συνήθως όμως οι ημέρες παραμονής γίνονται πέντε, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι κάνουν χρήση της δυνατότητας που έχουν για παράταση της παρουσίας τους.

Αυτό που ζητούν από εκείνους είναι απλά χαρτί που να δείχνει πως είναι καλά, που έχει υπογραφεί κατά την αναχώρησή τους από τις πατρίδες τους για την Ιταλία, καθώς επίσης να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Με το που φτάνουν στην Ιταλία, τους μετρούν τον πυρετό, όμως από τη στιγμή που μπορεί να κουβαλήσει τον ιό και κάποιος ασυμπτωματικός, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το αν αυτά τα άτομα είναι θετικά στον κορονοϊό.

Για αυτό θα έπρεπε να τροποποιηθεί ο νόμος και να τους γίνονται πιο αυστηρά τεστ κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο από τη στιγμή που δεν μπαίνουν σε καραντίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here