Κορωνοϊός: Ζευγάρι παντρεμένο 47 χρόνια, πέθανε με διαφορά ενός λεπτού ο ένας από τον άλλον

Μετά από σαράντα επτά ολόκληρα χρόνια που έζησαν μαζί ευτυχισμένοι, το ζευγάρι Πατρίσια και Λέσλι Μακγουότερς, κόλλησαν τον κορωνοϊό και έχασαν μαζί τη μάχη με την Covid-19.

Σαράντα επτά ολόκληρα χρόνια έζησαν μαζί η Πατρίσια κι ο Λέσλι Μακγουότερς, κάνοντας σχεδόν τα πάντα «μαζί», όπως είπαν οι συγγενείς τους: χόρευαν, ανέθρεψαν τα παιδιά τους, είδαν τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους να μεγαλώνουν και στο τέλος κόλλησαν τον κορωνοϊό και έχασαν την περασμένη εβδομάδα μαζί τη μάχη με την Covid-19.

Αλλά ούτε ο θάνατος κατάφερε να χωρίσει το ζευγάρι από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, αφού το πιστοποιητικό θανάτου του 75χρονου Λέσλι και της κατά τρία χρόνια μεγαλύτερής του Πατρίσια αναγράφει την ίδια ακριβώς ώρα: 4:23 μ.μ..!

«Αν και σοκαριστήκαμε, δεν ξαφνιαστήκαμε και τόσο, αφού ήταν μαζί όλη την ώρα, χάρηκαν μαζί τη ζωή τους. Είναι πανέμορφο, αλλά και τόσο τραγικό. Σαν Ρωμαίος και Ιουλιέτα», δήλωσε μία από τις κόρες τους, η Τζοάνα Σισκ.

Ο Λέσλι κι η Πατρίσια περιλαμβάνονται στα 270.450 θύματα της πανδημίας στις ΗΠΑ, που κατέγραψε πάνω από 2.500 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.


Εκ πρώτης όψεως οι δυο τους ήταν πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες. Εκείνη, μια συνταξιούχος νοσοκόμα, σοβαρή, δυναμική, το «αφεντικό» της οικογένειας κι εκείνος ένας εύθυμος συνταξιούχος οδηγός φορτηγού, η «ψυχή» της παρέας. Ωστόσο, κοινός παρονομαστής ήταν η γνήσια ευγένειά τους και ότι νοιάζονταν για τους άλλους, όπως λέει η κόρη τους.

Πήγαιναν συχνά να χορέψουν στο μπαρ όπου είχαν γνωριστεί, επευφημούσαν τα εγγόνια τους σε αθλητικές συναντήσεις, έδιναν πάρτι στην πισίνα του σπιτιού τους. Ο Λέσλι λάτρευε τη γυναίκα του:

«Η Πατ ήταν η ομορφότερη της εποχής της, ήταν πανέμορφη μέσα στα καυτά σορτσάκια και τις μπότες της», έλεγε, σύμφωνα με την κόρη του.

Αλλά ένα βράδυ που βγήκαν να δειπνήσουν σε εστιατόριο η Πατρίσια κόλλησε τον κορωνοϊό.

Στο νοσοκομείο, όπου πήγε της είπαν να κλειστεί στο σπίτι της και αν και ήταν σκληρό, μετά από 35 χρόνια καριέρας ως νοσοκόμα, συμμορφώθηκε αδιαμαρτύρητα με τις οδηγίες των γιατρών.

Την επόμενη εβδομάδα επέστρεψε με τον άνδρα της στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά με ασθενοφόρο. Έδωσαν μάχη με την Covid-19 επί επτά εφιαλτικά μερόνυχτα, αλλά στο τέλος λύγισαν κι άφησαν την τελευταία τους πνοή στις 24 Νοεμβρίου με διαφορά μόλις ενός λεπτού!

Η κόρη τους εύχεται να είχαν βγει νικητές οι γονείς της, αλλά, όπως λέει, την παρηγορεί η σκέψη ότι θα είναι μαζί κι εκεί που βρίσκονται τώρα…

Δείτε ακόμα