Κορωνοϊός – Ισπανία: Σε περιορισμό όλη η χώρα– Τι προβλέπει το διάταγμα

Κορωνοϊός: Οι Ισπανοί θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε σε φαρμακεία, νοσοκομεία ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις – Τα οριστικά μέτρα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου

Υπό περιορισμό αναμένεται ότι θα τεθεί η Ισπανία, λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με το προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Τα μέτρα αναμένεται ότι θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ, που κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα ανακοινώσει ότι όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις, αναφέρει το προσχέδιο.

Τι θα συμβεί με Μέσα Μεταφοράς και Αστυνομία

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντας ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Μετά το υπουργικό συμβούλιο τα τελικά μέτρα

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα, που ενδέχεται να αλλάξουν, αναμένονται αργότερα σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβούλιου.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here