Κορωνοϊός στη Βρετανία: Νοσοκόμος βγήκε από τη σύνταξη και πέθανε γιατί δεν είχε σωστή μάσκα

«Πλήρωσε με το ύψιστο τίμημα. Είμαστε θυμωμένοι. Γιατί στέλνεις έναν στρατιώτης στην πρώτη γραμμή χωρίς εξοπλισμό μάχης; Είναι αδιανόητο» δηλώνει φίλη του 65χρονου Γκάρεθ Ρόμπερτς

Τραγικό τέλος είχε ένας 65χρονος συνταξιούχος νοσηλευτής στη Βρετανία ο οποίος αποφάσισε να επιστρέψει στα νοσοκομεία για να βοηθήσει στη μάχη με τον κορωνοϊό αλλά, όπως καταγγέλλουν συγγενείς, του δεν είχε τα κατάλληλα όπλα για να πολεμήσει.

Ο 65χρονος Γκάρεθ Ρόμπερτς προσέφερε τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο Llandough στο Κάρντιφ και, όπως έλεγε στους συγγενείς του, δεν είχε μάσκα ΡΡΕ και είχε μείνει να προσπαθεί «μόνο με μια χάρτινη μάσκα, πλαστικά γάντια και μια ποδιά».

Ο άτυχος 65χρονος πέθανε το περασμένο Σάββατο σε νοσοκομείο της νότιας Ουαλίας στο οποίο μεταφέρθηκε όταν η κατάσταση του επιδεινώθηκε αφού προσβλήθηκε από κορωνοϊό.

«Δεν είχε μάσκα ΡΡΕ. Στην αρχή μας έλεγε ότι δεν είχε τίποτα.

Πλήρωσε με το ύψιστο τίμημα. Είμαστε θυμωμένοι.

Γιατί στέλνεις έναν στρατιώτης στην πρώτη γραμμή χωρίς εξοπλισμό μάχης;

Είναι αδιανόητο» δηλώνει φίλη του 65χρονου.

gareth-roberts2

Ο Ρόμπερτς ξεκίνησε την καριέρα του ως νοσηλευτής στο Κάρντιφ τη δεκαετία του 80 και είχε βγει στη σύνταξη τον Ιανουάριο του 2015.

Η σύζυγός του ενημερώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου ότι ο 65χρονος δεν θα τα κατάφερνε.

Ο Ρόμπερτς ήταν πατέρας δύο κοριτσιών και παππούς μιας 16χρονης την οποία ουσιαστικά είχε αναθρέψει με τη σύζυγό του αφού η δεύτερη κόρη του είχε πεθάνει πριν από 11 χρόνια.

«Εργαζόμαστε με την υπόλοιπη Μεγάλη Βρετανία για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα μασκών ΡΡΕ και εργαζόμαστε για να παράξουμε τέτοιες μάσκες στην Ουαλία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος των αρχών της Ουαλίας.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here