ΚΟΥΦΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΓΓΟΣ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΡΕΠΟ!

Ο Shang Wuyi, από την Κίνα, είναι ένας ήρωας της ζωής

Εκείνος αλλά και η αδερφή του, γεννήθηκαν κωφοί και μουγγοί, επειδή η μητέρα τους ήταν επίσης κωφή.

Σαν να μην έφτανε αυτό, συνέβη κι άλλη μία κακοτυχία στη ζωή του. Όταν ήταν μόλις επτά ετών είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που του κόστισε το αριστερό του πόδι. Ήταν παιδί κι έτρεξε να ακούσει τη μηχανή στις ράγες του τραίνου. Δυστυχώς το τραίνο του ακρωτηρίασε το πόδι.

Σήμερα είναι 46 ετών κι εργάζεται ως οδοκαθαριστής. Οι σοβαρές αναπηρίες του δεν έβαλαν φρένο στο πάθος του για δουλειά, αφού καθημερινά σκουπίζει με μια σκούπα χειρός, τέσσερις δρόμους της πόλης του.

Κάθε μέρα φτάνει στη δουλειά του στις 4 το πρωί, με χιόνια, με βροχές, με ζέστη είναι πάντα εκεί τα τελευταία 12 χρόνια. Όπως λέει κι ένας συνάδελφός του, ο Shang δεν πήρε ποτέ ούτε μια μέρα άδεια και φτάνει πάντα στη δουλειά μισή ώρα νωρίτερα, δείχνοντας έτσι την αφοσίωσή του στην εργασία του.

Η ιστορία αυτού του ανθρώπου και το πείσμα του να δουλέψει, έχουν αγγίξει τις καρδιές εκατομμυρίων Κινέζων.

Ο ίδιος ο Shang δήλωσε ότι αγαπάει τόσο πολύ την εργασία και για έναν ακόμη λόγο. Έτυχε να γεννηθεί την 1η Μαΐου, την Διεθνή Ημέρα Εργατών. Λέει ότι όπως φαίνεται τίποτα δεν είναι τυχαίο καμιά φορά.

Η σύζυγος του κ. Shang, η Wang Yaqin, εργάζεται επίσης ως οδοκαθαριστής μαζί με τον σύζυγό της. Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε πριν από 21 χρόνια, υποχρεούται να σκουπίσει τέσσερις οδούς μιας επαρχιακής πρωτεύουσας της Κίνας, οι οποίες είναι συνολικά περίπου 1.000 μέτρα.

Η σύζυγος του κ. Shang δήλωσε ότι η ζωή τους εξαρτάται από τη δουλειά, γι’ αυτό θέλουν να δουλέψουν σκληρά ώστε να τα βγάλουν πέρα. «Αν και δεν μπορεί να μιλήσει, ξέρω ότι αγαπά πολύ τη δουλειά», είπε η σύζυγός του.

«Ξέρει ότι το σώμα του έχει αναπηρίες, οπότε πρέπει να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά από τους άλλους για να κρατήσει τη δουλειά του».

Ο προϊστάμενος του Shang, ο κ. Huang, δήλωσε ότι όταν τον προσέλαβε είχε προβληματιστεί εάν ο Shang θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς του.

«Παρατήρησα όμως, ότι ο Shang Wuyi θα μπορούσε να ολοκληρώσει σωστά τα καθήκοντά του. Δεν είναι μόνο εργατικός, αλλά σκουπίζει τους δρόμους πολύ προσεκτικά », δήλωσε κατά λέξη ο κ. Huang.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here