«Λιμοκτονούμε»: Οι Ιταλοί αντιδρούν πλέον στα μέτρα της κυβέρνησης – Δεν θέλουν να μείνουν σε καραντίνα

Ο νέος εχθρός στην μάχη κατά του κορονοϊού: Η κούραση της καραντίνας. Οι κάτοικοι έχουν ξεμείνει από χρήματα και ζητούν την καθημερινότητα τους πίσω.

Έχουν περάσει εβδομάδες ολόκληρες από τότε που η Ιταλία μπήκε σε καραντίνα ως απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού και πλέον υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις στο μέτρο που φαίνεται να έχει εξαντλήσει όλη την χώρα.

«Δεν μας έχει μείνει ούτε ένα ευρώ.

Δεν θα αντέξουμε άλλη μια εβδομάδα έτσι» δηλώνει ένας κάτοικος του Παλέρμο σε ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο ίντερνετ τις τελευταίες εβδομάδες, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει «επανάσταση» εάν το κράτος δεν προσφέρει κάποια ανακούφιση.

«Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο έτσι. Είμαι έτοιμος να καταρρεύσω. Λιμοκτονούμε» αναφέρει ένας καταστηματάρχης στο Μπάρι.

Σε ένα άλλο βίντεο φαίνονται κάποιοι πολίτες να φωνάζουν στους αστυνομικούς που στέκονται έξω από μια τράπεζα.

«Δεν έχουμε άλλα χρήματα ή φαγητό. Το μαγαζί μου είναι κλειστό 20 μέρες τώρα. Πώς θα ζήσω;» λέει ένας άλλος άντρας.

«Σας παρακαλώ. Ελάτε σπίτι μου και δείτε μόνοι σας. Δεν μου έχει μείνει τίποτα. Χρειάζομαι φαγητό» αναφέρει μια γυναίκα.

Ιδιαίτερα στις φτωχότερες νότιες περιοχές της Ιταλίας, υπάρχουν ενδείξεις ότι η αρχική αλληλεγγύη που έδειξαν οι Ιταλοί ως απάντηση στην επιδημία του κορονοϊού φαίνεται να εξασθενεί, καθώς οι κάτοικοι έχουν χάσει την υπομονή τους με τους περιορισμούς στην καθημερινότητά τους.

Οι εικόνες των Ιταλών να τραγουδούν από τα μπαλκόνια τους αντικαταστάθηκαν από εκείνες που τους δείχνουν απογοητευμένους και θυμωμένους. 

«Λιμοκτονούμε»: Οι Ιταλοί αντιδρούν πλέον στα μέτρα της κυβέρνησης - Δεν θέλουν να μείνουν σε

Η κατάσταση πλέον δεν είναι ελεγχόμενη

Την περασμένη εβδομάδα, ένας άντρας στη Νάπολη πυροδότησε μια αντιπαράθεση μεταξύ πελατών και προσωπικού σε ένα παντοπωλείο όταν προσπάθησε να αγοράσει λίγα ζυμαρικά, ντομάτες, ψωμί και λάδι – αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει.

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει χρήματα να πληρώσει, δεν μπορεί να φάει, δεν αγόρασε σαμπάνια ή κρασί, αγόρασε βασικά πράγματα», υποστήριξε ένας μάρτυρας του περιστατικού στο προσωπικό του παντοπωλείου. 

Ένα άλλο περιστατικό συνέβη σε σουπερμάρκετ στο Παλέρμο, όταν μια ομάδα 20 οικογενειών γέμισε τα καρότσια τους με τρόφιμα και προσπάθησαν να φύγουν χωρίς να πληρώσουν.

Το σουπερμάρκετ κάλεσε την αστυνομία για να ελέγξει την έκρυθμη κατάσταση.

H ιταλική κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες παρουσίασε πακέτο μέτρων 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη της οικονομίας, το οποίο περιελάμβανε διατάξεις για την παροχή βοήθειας στους εργαζομένους που αντιμετωπίζουν προσωρινές απολύσεις.

Αλλά τα μέτρα αυτά αφήνουν στην απ′ έξω άτομα που εργάζονται άτυπα στην χώρα και κάτοικοι και δημόσιοι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα.

Διαβάστε επίσης εδώ:


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here