ΜΑΝΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟ «ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ» ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ!

Η Ζου Χονγκουάν έφερε τον μοναχογιό της στον κόσμο, το 1988

Οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού, άφησαν το μωρό με εγκεφαλική παράλυση. Οι γιατροί της επαρχίας Χουμπέι, την προέτρεψαν να δώσει το βρέφος. Την ίδια άποψη είχε και ο σύζυγός της που θεωρούσε πως η κατάστασή του θα τον οδηγούσε σε μια άθλια, σκληρή ζωή.

Η μητέρα απέρριψε τους ισχυρισμούς, χώρισε τον πατέρα του παιδιού και έβαλε στόχο ζωής να υποστηρίξει το παιδί της. Έκανε τουλάχιστον 3 δουλειές ταυτόχρονα για να υποστηρίξει την οικογένειά της. Επιπλέον, έπαιζε παιχνίδια που ενισχύουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες ώστε να τονώσει τις αισθήσεις και την νοημοσύνη του γιου της. Τον δίδαξε ακόμη και πώς να χρησιμοποιεί τα ξυλάκια του φαγητού, ενώ τα άκαμπτα χέρια του δεν μπορούσαν να τα πιάσουν.

Η μητέρα εξομολογείται: «Δεν ήθελα να νιώθει ντροπή για τα σωματικά του προβλήματα. Επειδή είχε κατώτερες ικανότητες σε πολλούς τομείς, ήμουν πολύ αυστηρή για να δουλέψει σκληρά και να καλύψει τα κενά και τις δυσκολίες που είχε.»

29 χρόνια μετά, ο Ντινγκ Ντινγκ είναι πλέον πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, στις περιβαλλοντικές επιστήμες και τη μηχανική. Πρόσφατα, άρχισε σπουδές Νομικής στο Χάρβαρντ. Η δυνατή μητέρα πρέπει να είναι απίστευτα υπερήφανη για τον γιο της και όσα κατάφεραν. Σίγουρα όμως και ο Ντινγκ Ντινγκ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της.

Η Ζου Χουάνγκ έφερε στον κόσμο τον γιο της, το 1988. Κάποιες επιπλοκές στη γέννα, τον άφησαν με ειδικές ανάγκες και εγκεφαλική παράλυση.

Οι γιατροί την συμβούλεψαν να αφήσει το μωρό μιας και ποτέ δεν θα ήταν έξυπνος, ωστόσο η δυνατή μάνα αρνήθηκε.

Ο πατέρας του παιδιού, τον αποκήρυξε. Η Ζου αποφάσισε να χωρίσει και να μεγαλώσει μόνη τον γιο της, τον Ντινγκ Ντινγκ.

Έκανε 3 δουλειές μαζί έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και να προσφέρει θεραπείες στον γιο της. Οι κόποι της ανταμείφτηκαν. Σήμερα είναι μια υπερήφανη μητέρα ενός 29χρονου φοιτητή του Χάρβαρντ.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here