Η Νέα Ζηλανδία μετατρέπει τις κακοτυχίες του 2020 σε δάσος.

Η φύτευση δέντρων στη Νέα Ζηλανδία ως δράση έναντη της κλιματικής αλλαγής

Σίγουρα το 2020 δεν ήταν η χρονιά μας. Μια χρονιά γεμάτη ανατροπές, απογοητεύσεις, αναβολές σχεδίων και πολλά άλλα.

Ωστόσο, καθώς ο νέος χρόνος πλησιάζει και εμείς προσμένουμε τον ερχομό του, μια χώρα κάνει τη διαφορά.

Και αυτή είναι η Νέα Ζηλανδία.

@treesthatcount στο Instagram

Σχεδόν μια βδομάδα πέρασε από τότε που η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Jacinda Ardern κήρυξε τη χώρα σε «κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης».

Η ίδια υπογράμμισε την ανάγκη να αναληφθεί άμεση δράση προς όφελος των μελλοντικών γενεών.

Διπλός λόγος, λοιπόν, για τη Νέα Ζηλανδία να αναλάβει άμεση δράση.

Από τη μια η κλιματική αλλαγή, από την άλλη ο κορονοϊός, με τον τελευταίο να έχει σταθεί αφορμή για πολλές κακοτυχίες.

Όμως, η ουσία βρίσκεται στον τρόπο που θα το διαχειριστείς. Και η Νέα Ζηλανδία ξέρει πολύ καλά πως να το διαχειριστεί.

Το μήνυμα είναι ένα: «Αρχίστε να αποχαιρετάτε το 2020 και να υποδέχεστε την ελπίδα για το 2021».

Νέα Ζηλανδία: Forest of Hope

@treesthatcount στο Instagram

Χάρη στη ζώνη ώρας, η Νέα Ζηλανδία είναι η πρώτη χώρα που θα υποδεχθεί το νέο έτος. Και στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος “Forest of Hope”, ελπίζει να μεταδώσει αισιοδοξία για το 2021.

Οι απογοητεύσεις του 2020 γίνονται δέντρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας καλεί τον κόσμο να μοιραστεί τις δυσάρεστες προσωπικές του ιστορίες στο διαδίκτυο. Κάθε προσωπική ιστορία που κοινοποιείται, μετατρέπεται σε δωρεά ενός δέντρου στο “Δάσος της Ελπίδας”.

Η κινητοποίηση του κόσμου είναι ήδη μεγάλη.

Η υπεύθυνη της εκστρατείας και γενική διευθύντρια του Οργανισμού Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, Σάρα Χάντλεϊ δήλωσε πως το νέο δάσους των ενδημικών δέντρων θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και ελπίδας για το νέο έτος.

«Στη Νέα Ζηλανδία, οι αξίες των Μαορί manaaki (στήριξη των συνανθρώπων, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή σου) και tiaki (φροντίδα των ανθρώπων και του τόπου) έχουν γίνει εξαιρετικά επίκαιρες σήμερα.

Ενώ τα σύνορά μας παραμένουν κλειστά για τους διεθνείς επισκέπτες, θέλουμε να διαδώσουμε τις αξίες αυτές σε όσους χρειάζονται αισιοδοξία για το Νέο Έτος», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος.

Trees That Count

@treesthatcount στο Instagram

Για την επίτευξη του επίδοξου σχεδίου του, ο Οργανισμός Τουρισμού συνεργάστηκε με την περιβαλλοντική οργάνωση “Trees That Count“. Οι περιοχές για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας ορίστηκαν το Northland και το Queenstown.

Μέσω της ιστοσελίδας του Trees That Count, οι δωρητές δέντρων έχουν τη δυνατότητα να κάνουν tracking και να παρακολουθήσουν την πορεία της δωρεάς τους. Εφόσον το δέντρο φυτευτεί, οι διαδικτυακοί εθελοντές ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Η συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού θα μας επιτρέψει να επικοινωνήσουμε την αισιοδοξία μας για το περιβάλλον σε κοινό εκτός της Νέας Ζηλανδίας, με το μήνυμα ότι τα ενδημικά δέντρα είναι μέρος του πολιτισμού μας και της ευημερίας μας» ανέφερε η Αντέλ Φίτζπατρικ διευθύνουσα σύμβουλος της Trees That Count.

Διαβάστε επιπλέον: