Ο ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ 12ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΕΧΑΣΕ 90 ΚΙΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ!

Κατάφερε να ξεφορτωθεί σχεδόν τα μισά του κιλά

Μπορεί το όνομά του να έγινε διεθνώς γνωστό με την δημοσιοποίηση της ιστορίας του, όμως με την βοήθεια των γιατρών ο 12χρονος Άρια κατάφερε να ξεφορτωθεί τα σχεδόν τα μισά από τα 190 κιλά του και πλέον ονειρεύεται να παίξει ποδόσφαιρο για πρώτη φορά στη ζωή του.

Έχασε 95 κιλά σε ένα χρόνο. Ο 12χρονος Αρία Περμάνα από την Ινδονησία δεν είναι πλέον το πιο χοντρό παιδί της χώρας του. Η ζωή του έχει αλλάξει και όπως λέει ο ίδιος, στο μέλλον θα γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής.

Δεν είναι καθόλου εύκολη η απώλεια τόσων πολλών κιλών. Ειδικά στους ανηλίκους που δεν έχουν πλήρη συναίσθηση του ισοζυγίου των θερμίδων, των λιπαρών και των σακχάρων που καταναλώνουν.

Ο Αρία υπεβλήθη σε βαριατρική επέμβαση, κατά την οποία του τοποθετήθηκε μπαλονάκι στο στομάχι και σε ένα χρόνο έχασε 95 κιλά, από τα συνολικά 190 που ζύγιζε.

Εκτός από την επέμβαση συρρίκνωσης του διαμερίσματος του στομάχου, που σημαίνει ότι χόρταινε με πολύ μικρότερες ποσότητες φαγητού, ο μικρός άρχισε να ασκείται (περπάτημα στην αρχή) και παράλληλα έκοψε τη ζάχαρη και τρόφιμα υψηλά σε σάκχαρα, όπως είναι το ρύζι.

via

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here