ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!

Εν έτει 2018 στην Αίγυπτο πατέρας αναγκάστηκε να τοποθετήσει…πλαστικό μπουκάλι στο δεξί χέρι του γιου του που γεννήθηκε ουσιαστικά χωρίς άκρα

Δεν έχει τα χρήματα για τις απαραίτητες επεμβάσεις.

Τι μπορεί να κάνει ένας γονιός ο οποίος δεν έχει λεφτά έτσι ώστε να βοηθήσει το παιδί του το οποίο εξαιτίας μίας σπάνιας δυσπλασίας γεννήθηκε χωρίς άκρα (ούτε χέρια, ούτε πόδια);

Τα πάντα είναι η απάντηση. Να επιστρατεύσει κάθε ικμάδα φαντασίας και κάθε ίχνος εξυπνάδας προκειμένου να χαρίσει ανακούφιση. Το έκανε ο πατέρας του Ζιάντ, του παιδιού το οποίο γεννήθηκε σε ένα χωριό στην Αίγυπτο χωρίς άκρα.

Ο Ζιάντ είχε τεράστιο πρόβλημα στο να εκτελέσει καθημερινές εργασίες οι οποίες για άλλους φαντάζουν ρουτίνα. Οι γονείς έλειπαν πολλές ώρες από το σπίτι για να εργαστούν. Επρεπε να βρεθεί μία λύση.

Η λύση ήταν ένα… μπουκάλι σόδας που μπήκε στο δεξί χέρι του παιδιού για να προεκταθεί το άκρο. Δεν γινόταν διαφορετικά, η θεραπεία (προσθετική μελών) είναι πανάκριβη για τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας.

Σιγά-σιγά ο μικρός Ζιάντ κατόρθωσε να τρώει μόνος του, να γράφει μόνος του, γενικά να αποκτά μία στοιχειώδη ανεξαρτησία η οποία του ήταν απαραίτητη.

Ωστόσο, η λύση δεν είναι μόνιμη. Γι’ αυτό και οι γονείς άρχισαν διαδικτυακή εκστρατεία προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα, για τις σχετικές επεμβάσεις, χρήματα.

Ο Ζιάντ από την δική του πλευρά, παρότι έχει χάσει τρεις τάξεις στο σχολείο, συνεχίζει πεισματικά να προσπαθεί. Και να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον το οποίο, ούτως ή άλλως, κάθε παιδί αυτού του κόσμου αξίζει.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here